Skocz do zawartości
IGNORED

dokąd / do czego prowadzi ta droga...???

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie... Zastanawiam sie czy sa wsrod nas osoby ktore doszly do swojego idealnego systemu, ktory satysfakcjonuje ich w 110%??? Czy ta droga ma w ogole koniec, czy to jest ciagle poszukiwanie lepszego dzwieku dla poszukiwania? Sztuka dla szuki? Czy sa np. osoby ktore nie wprowadzaly zadnych zmian w swoim torze audio od powiedzmy 3 lat, i nic nie planuja tylko rozkoszuja sie pieknem sluchanej muzyki? Do czego prowadzi ta droga, czy w ogole ma jakis koniec? Co jest tym koncem?

A jesli juz ktos doszedl do tego jednego, jedynego systemu, to jakim kosztem?

https://www.audiostereo.pl/topic/25995-dok%C4%85d-do-czego-prowadzi-ta-droga/

nie koniecznie. Ja chcialbym dojsc kiedys do systemu ktory spowoduje ze przestane szukac. Nie chce szukac dla zabawy, tylko po to zeby miec dzwiek, ktory pozwoli mi sie oddac muzyce a nie wsluchiwaniu w system! Dla mnie droga nie jest celem - celem jest przyjemnosc sluchania, ale coraz czesciej powatpiewam czy ten cel w ogole moze sie spelnic....

Jeśli samo poszukiwanie celu Ci nie wystarcza, lub jesteś niecierpliwy, to aby iść na skróty musisz posiąść niezłą gotówkę ;-)

A jak już będziesz miał ten swój wymarzony hi-end, to co dalej?

Na końcu każdej drogi zwykle czeka pustka. Potem okazuje się, że jest już coś lepszego i wtedy dalej do przodu, albo idziemy w innym kierunku, bo mamy już nowe cele...

;-)

To co mam wystarcza mi, a prawie nie wystartowałem. Jestem w takim momencie, że mam inne priorytety, co przekłada się na kurczące się zasoby czasu dla tej drogi ...

... cholera co zrobić aby doba miała pięć dup?

NIEMOŻLIWE........!!!!!!

co z tego że będzie się w posiadaniu w 110% satysfakcjonujacego Cię sprzętu skoro ktoś kto i tak będzie dalej odsłuchiwał inne klocki... w cele ewentualnej wymiany.... TO DROGA DONIKĄD... DROGA BEZ KOŃCA... samą ideą tej drogi jest nigdy sie nie skończyć..........;)))

DLATEGO NIE CHCĘ BYĆ AUDIOFILEM......!!!

choć samo wyjasnienie co oznacza słowo "audiofil" wskazuje że większośc ludzi z tego forum mimo iz twierdzą że nimi nie są... to jednak są... i niewazne czy maja sprzęt za 1000zł czy za 1000000$........ !!!

audiofilizm(audiofilia) nie odnosi się wszak do konkretnej grupy sprżetowej(cenowej)....

każdy kto dązy do uzyskania jak najbardziej neutralnego dzwieku jest audiofilem... i nie ważne czy finanse pozwalaja mu na "obracanie się" wśród sprzetóh hi-fi czy hi-end....... samo to co robi i do czego daży czyni z niego audiofila.............

ufff.... ja juz niczego nie szukam... czasem jestem gdzies na jakims odsłuchu ale dla przyjemności, niejednokrotnie mógłbym kupić coś na co mnie stac a co brzmi lepiej od obecnego systemu ale zadaję sobie pytanie..."a po co mi to...???"

pozdrawiam audiofili i nieaudiofili.................;)

Mrbudziol:-)

ja nie sądziłam że mam coś wspólnego z takim forum a dziś zostałam nazwana prawdziwym audiofilem:-))))

W sklepie..:-)

Może to zaczepia sie o wątek ten...ale ja bym chciała posłuchać wszystkie dostępne wzmacniacze zintegrowane ( stereo ) ( nie do kina domowego amplitunery, ja rozumiem już różnice, pół roku temu nie wiedziałam jakie są wzmacniacze i że są:-)) ...wiem tragedia..:-( )....Słuchałam już z Paradigmami Monitor 9v.4 : DAD 372, VINCENT SV 233 i ROTEL RA 1070 I NUFORCE IA 7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I chce więcej i wiecej poszłuchać:-)) a Kazdy pokazał klasę ! Kolumny może i nie pod takie jw wzmacniacze ale kolumny mogę wymienić zawsze:-) na inne:-)

Rotel rewelacyjnie zagrał z moimi ( wybacie Wszyscy przeciwnicy MP3 ) mp3-kami...sa dobrze nagrane, podrasowane i aż się wszystko trzęsło, razem z wnętrzosciami. jak bym sub-a włączyła:-))) ( szkoda że na odsłuchu nie mogliśmy tego przeżyc ) , Vicent ma piękną barwę i tylko ten bas gdzieś się troszkę ulotnił:-), natomiast moich mp3 nie lubi, traktuje jak coś ciągłego bez żadnych szcegółów a z NuForce.( też nie lubi mp3 )..teeen to zagrał z płytą oryginalną bluesową ( niestety z dvd 31HK, nie z cd )...tak jasno i takie szczegóły było słychać jak oddychają, wciągają powietrze przed przyłożeniem ust do harmonijek:--) i ehhh dech zapiera:-)

a za parę sekund posłuchałam tej płyty na wzmac, Rotel...i .....i nic:-(..jeden wielki misz masz basów, harmonije, zero szzcegółow........i chce mieć 5 róznych wzmacniaczy:-((( .......posłucham inne , powiem jak sobie radziły z PM9. Co do kolumn ...grają całą swoją duszą!!!!!!! Niesamowicie...Ja lubie takie brzmienie, do tej pory spotykałam w sklepach kludzi z zupełnie odmiennymi upodobaniami:-)

I można słuchać , wybierać , przebierać..nie wiem jak będzie za rok, za dwa czy będe chciałą zmieniac czy nie:-) ale ja sie przyzwyczajam i przy jednym długo sie trzymam....:-)

Pytanie takie jeszce....te kolumnienki...czy one z taką iloscią głosników na przestrzeni 110 cm ( jak PM9 )..to będą stwarzały tematy problematyczne? Ktos może coś powieziec z Panów z forum??

Ukryta Zawartość

pozdrawiam serdecznie

ps

( Ciebie Mrbudziol szczególnie )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gosia... przede wszystkim 9-tki schodzą niżej od 11-stek... basowce te same co w 7-kach tylko że jest ich więcej... nie słuchałem 11-stek więc nie wiem jak graja ale znając charakter serii monitor raczej podobnie do 9-tek jesli nie tak samo...;)

Rafko - juz wystarczajaco dlugo sie w to bawisz zeby wiedziec, ze koncem tej zabawy jest dopiero utrata sluchu lub wybranie sie na tamten swiat. Kazdy kolejny system jest swietny i wystarcza ... na jakis czas, a potem okazuje sie, ze mozna jednak lepiej itd, itp.

Mrbudziol:-)

a wiesz że wkońcu jeden jedyny sklep w Krakowie nie wypiął się i sprowadzi PM11 do odsłuchu?? Nie tak jak na Marlborksiej tylko pod zakup..!!!!!!:-(

Może też ich uda się namówić aby mi przywieźli do hali i porównam....ciekawa jestem....

Prawie mam sprawe rozwiązaną z moim "nieszcześciem"..:-)

Potrzebuje namierzyć jeszce wzmacniacz który mi się spodoba....Rotel, na drugim ustawiam NuForce....potem NAD a Vincent ewetulanie..

Powiedz mi ( może ktoś z forumpowiczów..? ) czy są dobre cd które tez czytają mp3 ? ( taka tak wiem..ale za dużo mam tych płyt..)..Bo dvd 31 Harmana ładnie je czyta ale za 1700 to chyba mogę miceć i cd i zwykły dvd ...No i cały czas teraz zostaje problem tunera..bo to dokupić muszę:-)...

pozdr

goska

>Pal55

No wlasnie niestety wiem, ale caly czas mam jednak nadzieje ze nadejdzie jakis koniec, ze wreszcie zaczne sluchac muzyki i tylko muzyki. Najgorsze jest to ze coraz czesciej zaczynam w to powatpiewac a cala "zabawa" zacznie sie dopiero za jakis czas jak bede mogl obracac wiekszymi srodkami.... teraz niby juz chcialem zakonczyc, ale jednak jeszcze wymienie wzmaka... :-)))) i tak w kolko.... ehhh...

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.