Skocz do zawartości
IGNORED

znowu o kabelku do projektora

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem archiwum, ale nie doszedłem do żadnych konstruktywnych wniosków. Chcę kupić projektor w bliżej nieokreślonej przyszłości. Za parę dni będę malował salon. Jest czas na położenie kabelka w ścianie. No i pytanie - jaki kabelek? Czy component (z czego zrobiony, cordial, klotz, czy jakieś inne firmy kablowe), czy cyfrowy - jaki? Najlepiej coś do kupienia na miejscu w Trójmieście.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

https://www.audiostereo.pl/topic/25998-znowu-o-kabelku-do-projektora/

było tysiące razy

rodzaj kabla nie zależy tylko od projektora, ale i od źródła.

załóż na razie korytko pod kabelek.

technicznie najlepszą jakość uzyskasz przy sygnale cyfrowym DVI lub HDMI

O ile się orientuję obecnie wyjście DVI/HDMI posiadają tylko te droższe odwarzacze DVD, tak? Czy może technologia ta schodzi już do tańszych modeli? Moja stara Yamaha nie ma nawet componenta, więc odtwarzacz DVD i tak byłby do wymiany.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

dvd z hdmi caly czas tanieja - mysle ze mozna dostac juz za okolo 600-700zł a moze i taniej , musisz poszukac

natomiast za projektory z hdmi trzeba zabulic 4 tauZeny

najlepiej popatrz sobie na allegro

teraz większość nowych projektorów posiada HDMI...

wydaje się, że na chwilę obecną to najlepsze rozwiązanie i powinieneś uwzględnić tę opcję przy zakupie.

co do źródla - jeżeli Twój aktualny odtwarzacz nawet nie posiada wyjścia komponentowego to sprawa jest oczywista. musisz kupić nowy.

oglądanie na projektorze po sygnale s-video albo kompozytowym to raczej porażka.

900-tka Panasonica ma dodatkowo bardzo chwalone wejście SCART. osobiście nie sprawdzałem, ale że jako zbliża się długi weekend to w końcu znajdę chwilkę czasu aby to wejście potestować na kablu HAMA (5 m).

innym rozwiązaniem jest wykorzystanie.... komputera. daje wiele lepsze możliwości od stacjonarnych urządzeń, dodatkowo śmiem twierdzić, że np. z karty GF 6600GT dostaniemy lepszy jakościowo obraz niż z niejednego szanowanego odtwarzacza.

dodatkowo PC to w tej chwili najszybszy sposób na obejrzenie materiału HD.

zauważ proszę, że Microsoft chyba wyczuwa tutaj możliwości, bo od jakiegoś czasu oferuje tzw. Media Center...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.