Skocz do zawartości
IGNORED

Przełącznik: kolumny/2 wzmacniacze

WildStar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem jak w tytule. Posiadam oddzielne zestawy do stereo i do kina domowego. Problem w tym że głośniki, których używam w stereo również wykorzystuję jako fronty w kinie domowym. Ciągłe przełączanie kabli głośnikowych ze wzmacniacza do amplitunera męczy mnie. Chciałbym za naciśnięciem magicznego guziczka mieć problem z głowy. Druga para kabli nie wchodzi w grę bo wiąże się znowu z uciążliwymi czynnościami.

Firma QED proponuje takie lekarstwo ale na zupełnie odwrotne do moich dolegliwości:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy tego typu urządzenie można zastosować w moim przypadku??? Jeśli nie to jakie inne???

Dziękuję i pozdrawiam

post-9218-100002741 1170291197_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Po co dokładać kolejną "przeszkadzajkę" w tor akustyczny.

Ja używam dwie pary kabli, jedną z aplitunera, a drugą ze wzm stereo i na czas oglądania filmów przekładam kable tylko przy kolumnach. trwa to chwile.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

-> xniwax

Jeśli "o mnie" WildStar'a jest aktualne, to ma on amplituner z wyjściem pre-out. Czyli nie będzie żadnej "przeszkadzajki", gdyż systemy będą wyglądały następująco:

stereo: źródło -> wzmacniacz -> kolumny (czyli najprościej, jak się da)

kino: źródło -> amplituner -> (pre-out) -> wzmacniacz -> kolumny (dodatkową zaletą jest to, że amplituner nie musi napędzać przednich kolumn).

Bananów używałem i niestety zawsze mialem stracha, że coś się zewrze i sfajczy. Poza tym wzmacniacz był podłączony bi-wiring, a amplituner pojedynczo, czyli przełączenie nie było w sumie aż takie łatwe.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj> no tak, ale w tym przypadku jesli wziasc pod uwage kino, to z ampli jak podlaczymy wzmaka po preoucie to w torze mamy 2x preampa i 2x regulacje glosnosci... no chyba ze stereo dzialaloby na zasadzie monoblokow wysterowanych z wyjscia regulowanego w cd.

-> crategus

Jeśli ktoś wysłyszy te 2 przedwzmacniacze (o ile oczywiście mówimy o wzmacniaczu stereo nie posiadającym bezpośredniego wejścia na końcówkę mocy) w kinie domowym, to mu współczuje ;)

A w stereo w tym przypadku mamy przecież najprostszą z możliwych sytuację, czyli tylko jeden preamp i jedna końcówka mocy (czyli po prostu wzmacniacz zintegrowany). Ja nie widzę żadnego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.