Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY TF-2

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

=>andrea29

Mysle, ze nie tylko ciezko zalozyc ta oslonke koncowa. Ja dalem luza i zamiast niej mam koszulke temok

[obrazekLUKASZ-39810_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A mie tam wszystko wejszło.

Tylko nie mam czasu cyknąć fotki, ale może się zmoblizuję, żeby nie być gorszym ; ).

Wtyki IEC od garmina są dość kobylaste i nasz przewód wlazł w osłonkę bez większych problemów. Jego mocowanie to byla fraszka.

Pozdr.

=> andrea29

A w tym to malo co kurwicy nie dostalem ... Na sline, mydlo, ludwika, WD40 .... nic. Pozniej udalo sie wsadzic - wcisnac, ale sciegnac juz nie - tylko rozciecie.

Mowie o tym gomowym gowienku ... oslonce o kszatalcie tulejki

Frycu, nie chcę Cię dobijać..., miałem mały problem tylko z 1. IEC, póki nie załapałem/wymyśliłem techniki nasuwania tego ogonka na kabel.

Powiem tylko tyle, że wsuwałem kabel od przeciwnego końca, gdzie miała być wtyczka IEC. Potem "delikatnie, ale mocno" przeciągałem mydląc na 2. koniec, pamiętając i powtarzając sobie w trudniejszych miejscach, że "kto smaruje, ten jedzie", że im bardziej smaruje, tym lepiej jadę i takie tam inne prawdy życiowe. Tłumaczyłem też sobie, że jestem silniejszy i musi być ładnie. (No i jest ; ))

Wpadłeś na to, że tak można, hehe ? : )))))

Pozdr.

A ja zrobiłem to tak:

Najpierw wsadziłem "ogonek" na uchwyt do kombinerk, żeby go rozciągnąć, potem go gorącej wody, żeby plastik zmiękł a potem szybko na kabel. I weszło ale łapy mnie bolały, oj bolały.

A ja w tym swoim tandetnym wtyku wcale nie próbowałem wciskać ogonka - uznałem, że mocne przykręcenie kabla w "obejmie" wystarczy. Przewód idealnie pasował do średnicy otworu z tyłu wtyczki.

sugestia technologiczna:

jak się nie mieści to:

1.nieco rozwiercamy dziurkę

2.nie zakładamy ogonka

3.na 1/2 wtyku i kawałek kabla zakłądamy odpowiednia rurkę termokurczliwą

4.obkurczamy

estetycznie i funkcjonalnie

nie mówię o sztuce...

włóż w ogonek 3 splecione kable o śr ok 1,5 cm każdy...

a tak obcinasz zewnętrzną izolację zostawiasz ekran, wycinasz eleganckie okienko, obkurczasz i siedzą... :))))

My to gadu gadu a ja z listwami w domu czekam :-) Wiec kto zamawia wreszcie i za ile, ewentualnie moze ktos ma juz do sprzedania. Interesuje mnie zarowno kabelek jak i oplot. Kabelka z 15-20 metrow, oplotu z 6.

.... no wlasnie co zamawiamy.

Nikt nic nie proponuje kazdy czeka na gotowe. Moze zerkniecie ... na www i cos poszukacie

Oplot na bank bede zamawial ... tylko ta buracka firma nie odpowieda

na emaile ... a to mnie wku .... na maxa. Po ch..... je maja

Jak firma tak leje na emaila to ... ja troche mam ich w .....

Telefoniki to juz przy zamawianiu tamtego kabla szly ostro ... teraz mniej

kosztow z mojej strony ....

.... z wtykami jesli zamowimy kabel to moge je w TME zamowic

Sam mam tam cos upatrzone wiec wystlajac do Was kabel dodam IEC

Symbol IEC w TME to "PC-113" 4.49 zł/sztuka - netto

10+ Cena: 3.99 zł/sztuka - netto

Moje poszukiwania hi-endowych wtyków IEC na razie przyniosły mizerny rezultat... Dowiedziałem się, że oprócz Wattgate i Furutecha takie zabawki ma w ofercie również..... Shunyata. Nawet nie próbowałem szukać cen ;(.

A listwy okranowane? widział ktoś?

Frycu, jak nie jesteś bardzo niecierpliwy z tym oplotem to wstrzymaj się jeszcze chwilkę - zdaje się, że kiedyś znalazłem jeszcze w innej firmie, w weekend postaram się to odgrzebać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.