Skocz do zawartości
IGNORED

Pitbull reż. Patryk Vega

alt_77

Rekomendowane odpowiedzi

Zachęcam gorąco do obejrzenia "Pitbulla" Patryka Vegi. To film, a także serial, o policjantach warszawskiego Wydziału Zabójstw niemających nic wspólnego z bohaterami popularnego "Oficera". To autentyczny i przejmujący obraz o ludziach. O walce o tożsamość, godność. O zmaganiach z codziennością, szarą codziennością. O uczuciach i emocjach każdego z nich. O życiu...

TVP2, 5 maja (piątek), godzina: 23:45

Mam prośbę do Was: czy ktoś dysponujący nagrywarką dvd (+hdd) mógłby zarchiwizować ten serial na płycie?

https://www.audiostereo.pl/topic/26072-pitbull-re%C5%BC-patryk-vega/

Ten serial leciał niedawno na "Dwójce". Oglądałem i w pełni zgadzam się z powyższymi ocenami. Serial przeciętny (już "Oficer, czy "Glina" mi się bardziej podobały). Wg. mnie cała historia została trochę przejaskrawiona aby się lepiej oglądało i sprzedawało. Przede wszystkim mnie osobiście raził język tego filmu nawiązujący do "Psów" Pasikowskiego. Jeśli tak wygląda większość piolicjantów z wydziałów zabójstw w Polsce to strzeż nas Panie Boże od takich ludzi (degeneratów i alkoholików).

mnie w pitbulu zabolało jedno. nasza posrana rzeczywistość i najlepsze zdanie na końcu idące mniej więcej tak: " wydział zabójstw powstał w 199x i w ciągu kilku lat liczba zabójstw w Warszawie zmalała o XX% więc istnienie tego wydziału już nie jest potrzebne, więc go zamknięto : ) " paranoja : )

Pozwolę się nie zgodzić z większością wypowiedzi. istotnie film był mocno skróconym serialem i dopiero w nim widac wszystkie wątki w pełni. Bardzo podobał mi się montaż i zdjęcia, nie zapominajmy też, że jest to dzieło debiutanta, który potrafił namówić do udziału w swoim filmie aktorów wysokiej klasy. Za ten film Dorociński został młodym aktorem roku (specjalnie spiłował sobie ząb) Pan Vega wcześniej zrobił tylko film para dokumentalny o policjantach operacyjnych i sporo prawdziwej ich pracy przemycił w tym serialu (jak choćby motyw policjanta syna znanego aktora czy alkoholizm, który chyba jest juz tylko tajemnicą poliszynela. Dla mnie bomba.

Chyba, że wolicie przystojniaka Włodarczyka rozbijającego się nowiutką Vectrą albo Avensis już nie pamiętam.

A teraz mały konkursik: z jakiego słynnego filmu został zerżnięty pomysł na czołówkę filmu "Pitbull" (grafika + tło muzyczne)? Pierwsza poprawna odpowiedź zostanie nagrodzona oklaskami na stojąco;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.