Skocz do zawartości
IGNORED

Nikon 5700 Nikon 7600 czy Canon G 5?

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

disco

Heh... to tak jakbys Passata porownywal z Golfem ;) Imho tak jak juz pisalem, w tej kasie co masz to najlepszyz akup FZ10 :) Duza jasna optyka, manual itp itd...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

disco

Tylko pamietaj o jednym, one maja stosunkowo mala matryce (wielkosc matrycy nie ilosc pixli ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

lancaster

Ale ja mam Sony DSC-H1 :P A juz mialem w rekach FZ20 :P Tylko zona chciala "krecic" filmy :P To jest tak jak sie z kobietami kupuje :P

Mimo wszystko jasne obiektywy tych Panasonicow nie wymagaja wysokiego ISO, Tak duzego zoomu nie dalo by sie polaczyc z duza matryca, poza tym maja praktycznie stale swiatlo. Sa udanym kompromisem

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nikon 5700 w dobrym stanie poszedl za 840zl... A Panasonic FZ 10 wczoraj za 910zl... I gdzie jest sprawiedliwosc? Musze poczekac na koniec moich aukcji wtedy bede mial kase i biore sie za kupowanie...

Ja tylko stwierdzam fakty, chciales duzy zoom i stabilizacje... czyli FZ10 :) disco sam nie wiesz co chcesz? ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i coz w koncu kupilem aparat... Pewnie znajda sie zaraz oponenci ale co tam... Wybralem Nikona 5400 przywiezionego z USA z karta 512 MB. W sumie 835zl z przesylka. Po prostu sprzedawca FZ 10 okazal sie nieuczciwy (komantarze) i wolalem nie miec z nim nic wspolnego. Ciezko bylo kupic z innego zrodla. Ale co tam - jak cos to lune:):):)

Przez chwilę byłem właścicielem Nikona 5700. Pozbyłem sie go tak szybko, jak go kupiłem. Wolny, prądożerczy, kiepsku ustawiający ostrość przy gorszym oświetleniu, brak stabilizacji. Zamieniłem na minoltę a1 (resztki sklepowe sa jeszcze na Allegro). Rozdzielczość mniejsza (jakie to ma znaczenie w amatorskim użyciu?) ale kawał solidnego aparatu rozkosznego w manualnych opcjach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.