Skocz do zawartości
IGNORED

Tani transport z Niemiec?

sonicus

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jaki dokladnie byl koszt transportu bo pokrywal go pan z Niemiec ale transport dotyczyl dwoch duzych paczek kazda po 60kg. Dostarczyla mi to firma GLS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Transport z Niemiec trwal 2 dni. Jezeli bede cos jeszcze z Niemiec sprowadzal to wybiore ponownie GLS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mogę to zrobić prywatnie.

Sam jestem koneserem sprzętu i wożę go dla siebie więc... odpowiednio go zabezpieczam... Wszystko zależy, gdzie znajduje się ten sprzęt... Resztę możemy ustalić ...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Możesz spróbować Pekaes multispedytor. Dziś za paletę 110kg do Hiszpanii zapłaciłem 240 EUR + VAT. Niemcy bliżej - powinno byc taniej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

lolo:

>gls jest ok. Korzystałem i wszystko było w najlepszym porządku.

GLS to jedna wielka ściema. Do oddziału warszawskiego dodzwonić się nie sposób - przez kilka minut słychać jakąś wrzaskliwą melodyjkę, a potem ktoś podnosi słuchawkę i trzaska nią o widełki (i tak przez parę prób - a jak, sprawdziłem). W innych oddziałach albo nikt nie odbiera, albo non-stop zajęte. Jak się w końcu udaje z kimś porozmawiać, to informują, że... nie realizują przesyłek międzynarodowych między osobami prywatnymi - przynajmniej jedna ze stron musi być firmą. No świetnie.

Czy przesyłka z Unii adresowana na polską firmę wpada automatycznie w zakres zainteresowania służb celnych, czy też przychodzi bezproblemowo, jak taka do osoby prywatnej?

=>Teo,

korzystalem z GLS i zadnych klopotow z dodzwonieniem sie nie mialem. Z reszta swietnie dziala system internetowego sledzenia przesylek. Przesylki prywatne realizuja, sam taka otrzymalem z Niemiec. Co do przesylek w obrebie EU, nie ma znaczenia czy prywatna osoba czy firma, nie ma cla nie ma celnikow.

dartman:

>korzystalem z GLS i zadnych klopotow z dodzwonieniem sie nie mialem.

Kiedy korzystałeś, w którym oddziale?

> Przesylki prywatne realizuja, sam taka otrzymalem z Niemiec.

Nadawca, odbiorca i płatnik były osobami prywatnymi?

Zadzwoniłem i... kicha, Panie i Panowie. GLS nie obsługuje osób prywatnych, a jeżeli coś takiego się zdarzyło, to nie wiadomo jakim cudem, wyjątkowo i w ogóle przez pomyłkę. Informacja uzyskana w oddziale warszawskim (po dłuuugim oczekiwaniu, naturalnie), potwierdzona w centrali w Poznaniu. Jednym słowem, spadaj pan, panie Teo, ze swoimi pieniędzmi ;-/

Ichnia cena transportu paczki do 10 kg z UK do Polski to 140 zł, o ile oczywiście ktoś ma firmę, i GLS łaskawie przyjmie zamówienie. Dodatkowa opłata za odebranie paczki spod dowolnego adresu w UK to ok. 85 zł.

Czy ktoś zna firmy oferujące podobne (i podobnie kosztujące) usługi, ale nie stawiające na wstępie żadnych idiotycznych warunków?

=>Teo,

no to kicha. Nie wiem czy GLS inaczej dziala w Niemczech. Gosc, ktory mi przesylal robil to prywatnie.

Teo, niech ktos z tamtej strony zapyta GLS bo to przeciez do Ciebie wysylaja z Niemiec czy UK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.