Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta MDF do podziału - Kraków i ok.

boQ

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam chętnych (ego) co wspólnego zakupu MDF'u.

Zamierzam kupić MDF 25mm lub 22mm (dostosuję się reszty ).

Potrzebuje jedynie ok. 1 m^2 natomiast można kupić tylko w całości całą płytę (Wymiar płyt to 1830 x 2800.).

wstępnie pytałem w Cedrusie o ceny:

37 zł / m^2 - 22mm

40 zł / m^2 - 25mm.

Jeśli byliby chętni to proszę o odzew.

Pomyslałem że można by pociąć na trzy kawałki 1830x93.

Dla mnie 1 kawałek.

Zobowiązuje się dostarczyć mdf dla chętnych mieszkających w pobliżu pętli:

Kraków Wadowice, Andrychów, Zator, Babice, Alwernia, Krzeszowice, Kraków.

Witaj,

Jeśli będziesz kupował w cedrusie na malborskiej, to z chęcią się dołączę. Ja potrzebuję około 2 m^2, także wziąłbym jedną płytę 1830x93 oraz kawałek z płyty, którą bierzesz Ty (płyta ma 1,7m^2, a jak piszesz, potrzebujesz tylko 1m^2). Także zostałaby do rozdysponowania jeszcze jedna płyta i może jeszcze kawałek Twojej;) - ale to trzeba by było rozrysować jakoś, jak mają pociąć, by każdy był zadowolony.

Aha, po płyte mógłby sobie sam podjechać do cedrusa - to przy okazji moglibyśmy ustalić i pociąć odpowiednio płyty na docelowy wymiar (w cedrusie także tną).

Witaj msfalcon,

Ja dzwoniłem do Cedrusa w Zabierzowie (mam do nich 5 min. ).

Temat Malborska czy Zabierzów zostawny na razie otwarty.

Zatem

- dla Ciebie 110 x 183

- dla mnie 80 x 183

pozostaje 89 x 183 dla jeszcze jednej osoby.

Co do ostatecznego pocięcia to ja na razie mam tylko przybliżenie.

Poczekajmy może się ktoś zgłosi jeśli nie to podzielimy na pół.

p.s. Dla Ciebie 22mm czy 25mm?

Ja elementy z MDF kupowałem w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mieli większość grubości MDFu, bez ograniczeń co do wielkości zamówienia.

Ukryta Zawartość

Dla mnie może to być zarówno 22 jak i 25, więc może ktoś trzeci będzie miał jakieś konkretne preferencje, to się dostosuję. Tylko niestety z zabierzowa mogę nie mieć jak tego przetransportować (ja znów mam parę min. na malborską i w razie konieczności dotaszczyć do domu dam jakoś radę;)). Uściślij może jakie wymiary z tej płyty ptrzebujesz, gdyż ja bym chciał odciąć kawałek w poprzek, nie wzdłuż. To znaczy brałbym płytę 1830x93 całą oraz kawałem z Twojej jak na rysunku (24x93) o ile nie koliduje to z Twoimi wymiarami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wypytałem pod adresem wskazanym przez JarekC (dzięki JarekC).

1)

a) Mają MDF tylko 25 mm i 18 mm.

b) Cena za 25 mm 50zł/ m^2.

c) Cięcie 70gr/metr (jeśli MDF od nich)

Jeśli własny mdf to cena za cięcie 1,2zł/metr

Chyba nie warto bawić się we wpólny zakup całej płyty.

Masz racje, na Twoim miejscu także bym skorzystał z usług firmy podanej przez JarekC:). Ja jednak szukam czegoś z drugiej strony Krakowa i jeśli ktoś byłby zainteresowany MDFem (22 lub 25mm) do odbioru na Malborskiej to proszę dopisywać, gdyż pomimo oczywistej rezygnacji w tej sytuacji boQ, temat wciąż aktualny:)

Witam

Od siebie dodam że w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest bardzo uprzejma obsługa i poważnie traktują klienta - kiedy przygotowywali się do realizacji mojego zamówienia (elementy ProAc R2.5) zaczęli od kalibracji i regulacji podziałek maszyn tnących. Obiecano mi dokładność do 1mm a dostałem – i tu niespodzianka - dokładność do 0,2mm !! Ciekaw jakie będą Wasze odczucia

Pzdr.

Ps. nie jestem w żaden sposób związany z w/w firmą :)

Ukryta Zawartość

Z tego co mi powiedziano wynika, że w Cedrusie docinają bez problemu (czyli konieczności zakupu całej płyty) MDF do grubości 19mm. Wszystko powyżej także dotną, tylko, że już trzeba zakupić całą płytę. Także dobrze byłoby jakby ktoś był zainteresowany kawałkiem płyty 22 lub 25mm. Choć tak się zastanawiam, czy nie wziąć MDFu 19 i HDFu 5 i wykonać kompozyt;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.