Skocz do zawartości
IGNORED

jakie koncerty na DVD polecacie

Zryty_Berecik

Rekomendowane odpowiedzi

mam juz Davida Gilmur'a - In concert oraz Rogera Watersa- In The Flesh

slucham glownie Floydów , Purpli , Metallicy itp ( rock glownie ).

Chciałbym sobie kupić jakis koncercik na DVD ale nie wiem jaki.

Bardzo spodobał mi się również Freddie Mercury - Tribute Concert ( mam go na komputerze w avi )

Czy dostepne na rynku koncerty na DVD Deep Purple "Machine Head Live" lub "California Jam" sa warte swojej ceny ?

proszę o propozycje.

ps. jestem tu nowy i to moj pierwszy post - jak zrobiłem coś nie ta to sorki :)

https://www.audiostereo.pl/topic/2619-jakie-koncerty-na-dvd-polecacie/

a ha jeszcze jedno

moj sprzet to yamaha 430 , eltax liberty 3+ przod , 2x tonsil podlogowe 80W tył , subwoofer wlasnej roboty aktywny na GDN20/60/11.

mam podłączony amplituner z komputerem do karty muzycznej SB LIVE 1024 do SPDIF ( niby digital )

kabel 75ohm ( jest napisane na nim "coaxial audio calble" )

podczas puszczenia filmu w AC3 nie zapala sie lampka na amlitunerze DD ?

i niemoge sobie poradzićz tym ! instalowalem juz rozne pakiety ac3-pack i sterowniki do karty muzycznej oraz stosowałem różne kable polaczeniowe krma muzyczna- amplituner i nie pomogło ?

ktoś wiedlaczego tak sie dzieje ?

Peter Gabriel - Secret World Live

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Queen - Live at Wembley Stadium

Ukryta Zawartość

w razie dalszych pytań techniczych od razu powiem ,że słucham ich w stereo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sprzedaja teraz w media marktach zeppelinów - the songs remains the same za śmieszne pieniadze - ja kupiłem za jakies 44pln - muzyki nie bede rekomendowac, amplitunera nie zaposiadam wiec nie powiem ci jak to chodzi w KD.

koncert byl moim kultowym w czasach liceum wiec kupilem z sentymentu - moim zdaniem warto.

do troy-a - taaaaaaak petera mam - jest genialny! w przypoadku tego koncertu obraz jest tak samo wazny jak muzyka wiec warto miec wideo. gabriel to zwierze koncertowe.

z ulubionych mam tez koncert stinga z 11.09.2001. warto ogladac go razem z zalaczonym filmem. (nota bene w pierwszym rzedzie na koncercie siedza jopkowa i kydrynski - a koncert byl tylko dla scislego grona przyjaciol stinga:)

>parmenides

Ja łapię się na tym ,że jak nie widzę okładki płyty to nie wiem czy DK śpiewa akurat piosenkę z " When I look in your eyes " czy też z " The look of love ". Jeżeli następna jej płyta będzie się nazywała np " Your eyes look like love " i bedzie zawierała utrzymane w podobnym stylu standardy to sama DK zacznie się mylić ;-)

Na DVD - Secret World Live - PG - w porównaniu do wersji CD zamiast " Red rain" jest " San Jacinto" ...

skoro Floydzi to moze Live at Pompei :) taka psychodelka, ze echhh ... - w MM puszczali to swoim zwyczajem ale jakos tak cichutko ...

a z innych - Santana Supernatural.

PS Gilmour jest niesamowity (szczegolnie ...wokal) - warty kazdej zlotowki.

hmm tak mi sie sposobaly te 2 koncerciki ( gilmour'a i watersa ) ze zapomniałem napisać ze mam PF - Live At Pompeii

wspaniały koncercik !!! polecam

kupiłem w pierwszy dzień premiery w MM

Witam

Skoro słuchasz rock'a to polecam Dire Straits - On The Night. Do tej pory dostępny był na VCD ale 13 listopada ma ukazać się na płycie DVD (jest to termin wydania w Polsce). W tym samym terminie ma również ukazać sie "Night In London" Marka Knopflera.

Technicznie- połącz zwykłym cicchem spdif Pc do spdif Amplitunera. W mixerze SB zaznacz spdif, wyłącz dekodowanie AC3, w amplitunerze ustaw dekoder na auto lub na digital, no i oczywiście zadbaj o najnowsze stery do SB Live. Jako player polecam PowerDVD40XP lub WinDVD50 ale tylko Full z DPLII i DVDAudio, bo inne wersje często wywalają się na AC3. Możesz też pokusić się o wysłanie do amplitunera ścieżki DTS, ale to w następnym kroku, jak już z AC3 sobie poradzisz. W razie czego spytaj jeszcze raz.

Pozdrawiam

koncerty- świetny jest Iron Maiden w Rio- od strony video majstersztyk, podobno więcej ujęć niż w produkcjach wysokobudżetowych. Do tego Eric Clapton- doskonały dźwięk w DTS, oraz Roger Waters.

Pozdrawiam

-> Andrzej. Cunning stunts tez mam :-) To rzeczywiscie "prawdziwa" Metallica. Bardziej nieokrzesane brzmienie i James, ktory klnie miedzy utworami - tego na S&M nie bylo :-)

Fajny patent z awaria sprzetu. Widzialem koncert z tej trasy w Spodku i to byl szok jak nagle zawalilo sie oswietlenie a potem chlopaki zagrali akustycznie bo "pradu nie bylo" :-)

A żeby ktoś jeszcze zapodał jakiś ciekawy link z dobrą ceną tego koncertu. 150zł w mpiku (czy coś koło tego to trochę dużo). Miałem kiedyś wywalić i tyle, ale ktoś był szybszy, a zamawiać już mi się nie chciało. Wprawdzie skopiowałem na VHS-a, ale to już nie to.

Pozdrawiam

PS- przydałaby się taka cena jak za Zeppelinów, czy inne koncerty po 40-50zł w Hipermarketach.

Dziękuje Andrzej !!! za pomoc

udało mi sie po ponad roku posiadania amplitunera ( yamaha 430 ) odpalic Dolby Digital

zainstalowalem sterowniki do SB LIVE ( live ware 30 ) i WinDVD. W WinDVD5 uaktywniłem opcje SPDIF i pojawila sie kontrolka na amplitunerze

I'm VERY HAPPY !

jeszcze raz dzięki !

W sklepach internetowych dostępna jest płyta DVD Boba Marleya -"Legend"

czy ktoś miał z tą płytą do czynienia ,ewentualnie w jakim formacie dźwiękowym została nagrana.

Koledzy, goraco polecam 2 koncerty na DVD

(slucham w stereo)

muzycznie tak odmienne ... :-)

Diana Krall - "Live in Paris"

Nickelback - "Live At Home" -zwłaszcza ten drugi naladuje każdego energia na długie dni. Nie wiem jak ścieżka 5.1., ale stereo jest wg mnie fantastyczna - energia, dynamika, przestrzeń i BAAAAASIOR !!!! taki ze przechodzi pojecie!!! naprawdę warto posluchac. popatrzeć!!!

• 2 lata później...

Polecam gorąco koncert Roda Stewarta - One Night Only! Live At Royal Albert Hall

Ukryta Zawartość

Jestem pewny, że każdy znajdzie coś w tym nagraniu czego nie dostanie w klasycznych nagraniach, nie chodzi tu bynajmniej o dźwięk wielokanałowy, też nie wiem jak brzmi w tej wersji, sam odtwarzam w stereo, koncert jest cudowny.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.