Skocz do zawartości
IGNORED

ODSŁUCH McGyvera i Grze w Wielkopolsce

Lutek

Rekomendowane odpowiedzi

> Krystian Majer

Co do MPM, to jeszcze wczoraj wieczorem dzwonilem w tej sprawie. No widze, ze McGyver juz wyjasnil.

Ale zamiast MPM bedzie lampowy CAYIN A88T, a to bardzo dobra integra do napedu trudnych, o niskiej efektywnosci klumn.

1 McGyver - na godz. ok. tak, aby wszystko było przygotowane na godz. 11.00 :-)

2 Grze... - na godz. ok. j.w.

3 houek - na godz. ok.

4 yogi1 - 18.30

5 Bacek - 15:00

6 salmo - 11.00

7. "słuchacz" po godz. 13:00

8 "zainteresowany" - na godz.... jeszcze nie wie

9. lancaster - ok 13-14

Jeżeli jest chętny z Poznania, to mogę zabrać. Wyjazd ok 11-12.

Przed wyjazdem zerknę jeszcze w wątek.

Pozdrawiam

Witam

Panowie omówiłem z Lancasterem, że organizujemy jeszcze odsłuch w niedzielę w Poznaniu. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na e-mail, podam wtedy więcej szczegołów.

Podaję jeszcze swój numer tel. 503 60 60 64. McGyver jak możesz skontaktuj się ze mną. Choć myślę że Marek zadzwoni do ciebie.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych.

Niestety Panowie McGyvera i Grze nie będą gościć w Poznaniu. Przepraszam wszystkich za zamieszanie. Mam nadzieję że będziemy mieli jeszcze okazję gościć Panów w Poznaniu.

Witam

Kilka słow na początek. Nie sposób nie zacząć od podziękowań dla Lutka, a może nawet zwłaszcza jego żony:)

Wspaniała impreza dopięta na ostatni guzik, łacznie z namiotem w ogrodzie pod którym odbył się grill, super.

A padało, oj padało.

Miałem przyjemność być gościem Lutka już drugi raz, tak, że nie byłem już tak powalony gościnnością jak za pierwszym razem(człowiek do dobrego to jednak szybko się przyzwyczaja;)), ale i tak było mi bardzo miło, za co jeszcze raz wielkie dzięki.

Przyjechaliśmy na miejsce nieco później niż planowaliśmy, za to w bardzo milym towarzystwie:)

Dziekuję za podwiezienie i niezapomnane wrażenia z trasy;) A tak serio to bardzo miło się jechało.

Teraz trochę o dźwięku.

Pierwszy zestaw jaki był podłączony to komplet Rotela. Podpięte były do niego 2 pary kolumn Minas Anor. Wersję różniły się zastosowanymi głośnikami niskośredniotonowymi i co za tym idzie budową zwrotnicy.

Zabawa była super, McGyver przełączał selektorem wzmacniacza na przemian oba zestawy.

MinasAnor w wersji z Vifą MH?(czarna) zagraly dźwiękiem cieplejszym, bardziej pluszowym. Lepiej od wersji z Vifa XT spisywały się w nagraniach zrealizowanych ostro. Co do samej charakterystyki kolumn, MA XT miały bardziej dobitną(ktoś może by powiedział krzykliwą) średnicę. Całość była bardziej zwarta(z XT), co wychodziło np. na głośniej słuchanych ostrzejszych kawałkach. Ogólnie wersja MH(?:)) zagrała w moim odczuciu mniej dokładnie, za to romantyczniej. Mój gust skłaniałby mnie ku XT, może z ciut cofniętym zakresem górnej średnicy.

Zwartosć basu w obu przypadkach bardzo satysfakcjonująca. Nie mieliśmy okazji porównać żadnego zestawu do MA Lutka, ale wierzę na słowo, że MA XT zeszły niżej niż MA Seas.

W obu przypadkach(XT, MH) dźwiek niemęczacy plastyczny i barwny(wolę barwy i dobitność XT, chociaz były utwory, w których bylo dokładnie odwrotnie;)

kilka fotek:

Pomieszczenie odsłuchowe

McGyver przy selektorze

Acha, zapomniałem napisać, ze namówiliśmy Adama do odtańczenia tancu deszczu, po którym nastąpiły dalsze opady;)

cdn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3044-100001561 1170292862_thumb.jpg

post-3044-100001562 1170292860_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za to nie trzeba było namawiać do wspólnej fotki forumowych rywali Mcgyvera i Salmo.

Salmo ucinał sobie nawet dłuższe rozmowy z Adamem i Grzegorzem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po kilkugodzinnym odsłuchu przyszedł czas na podpięcie lampowego Cayiryna do nowej konstrukcji Grzegorza-Cremo.

O samej budowie tej kolumny mogę powiedzieć tylko tyle, ze zastosowano w niej przetworniki: Morel MDT29 na górze, oraz komplet Vify poniżej. Dokladnych danych tych głośników nie pamietam. NAjlepiej, gdyby Grzegorz lub Adam napisali kilka słów. Ogólnie dźwięk zrobił sie wiekszy i barwniejszy. Co ciekawe ten lampowiec nie tylko w mojej opinii nie dogrzewa muzyki. Gra szybkim, barwnym i przejrzystym dźwiękiem. Całosć zagrała dźwiekiem z dużych kolumn.

Jezeli ktoś mówi, że monitory potrafią zbrzmiec jak podłogówki to napewno nie TE podłogowki.

Bas był naprawdę konkretny, czasami jak na moj gust nawet za konkretny:)

No, ale przynajmniej nikt się nie rozczaruje słuchajac takich skrzyń jakimś mikrobasem, który dobrze potrafią wytłumaczyć chyba tylko recenzenci pism Audio. Cremo operują basem swobodnie, w tym konkretnym zestawieniu był on minimalnie wolnieojszy niż z MA, za to rozciągniecie bezdyskusyjnie lepsze w Cremo.

A może to tylko kwestia tego, że MA nie miały takiego zejścia. W każdym razie bas OK. Cała reszta tak jak pisałem barwna i detaliczna, ale po stronie MA MH.

Ogólnie MA MH i Cremo zagrały nieco podobnie w zakresie średniowysokotonowym. MA XT nieco żywiej, co nie zawsze oznaczało "lepiej".

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z odsłuchów, miło spędzonego czasu i wycieczki.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i nieobecnych:)

Jeszcze kilka fotek:

Uczestnicy

Cremo, Minasy

MA MH i XT

Ukryta Zawartość

post-3044-100001557 1170292869_thumb.jpg

post-3044-100001558 1170292867_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar, z tą miłością między facetami, choć temat ostatnio na topie nie przesadzajmy:))

Naprawde nie trzeba było chłopaków namawiać do tej fotki, nawet rozdzielałem ich jak chcieli sobie dawać buziaki;)

fuuuujjj, żartuję. Ale pogadali sobie, myślę, ze wszyscy zadowoleni.

jaro4444, 21 Maj 2006, 14:59

Wielka mi rzecz. "W" czy "M" - zależy z której strony patrzeć ;) To to samo ;) Odczytanie obu napisów uważam więc za poprawne ;)

* * *

"Cremo" a nie "Credo"... ?

Może warto byłoby zaprezentować je na AS '06 ? ?/Jest stosowny wątek...)

Lancaster: jak oceniasz jakość dźwieku Cremo z lampowym wzmakiem, w kat. bezwzględnych ? (Podaj - jak możesz - w skali 1-10). A jak Cremo wypadły z duetem Rotela w stos. do lampowej integry ?

Andrea29 ok i niech tak będzie z tym WM :)

>"Cremo" a nie "Credo"...

Z tego co wiem Cremo jest na basowcu i średnim od Vify chyba a Credo na SS i droższe pewnie ;)

norwidos

Biedny ten MC/G. Oczywiscie, ze zlosliwie. Lancaster to wkleil na moja prosbe... :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zaraz tam złośliwie:)

Zlapałem moment kiedy Adam wstawał. Tylko nie mówcie, że nie wyszło fajnie?

Andrea, nie jestem w stanie podjąć się takiej oceny tej konfiguracji. Ktoś móglby dać 9 (bas nie miał jednak tej spręzyny co na XT). Ja poprostu wolę inne klimaty. Powiem moze tak: Lubię dżwięk taki jak słychać na dobrze nagłośnionym koncercie na środku sali, albo nawet ciut bliżej sceny. Cremo+lampa graja tak jakbyś sie przesiadl kilka stolikow/rzędów dalej od sceny.

Ja czegoś takiego nie szukam, ale wiem, że wielu osobom się podoba. Dla kogoś takiego prezentacja, która preferuję może być agresywna. Ta 9 w skali do 10 to oczywiście nie w skali bezwzględnej, do mojej ulubionej prezentacji dyskotekowej:) z zeszłego AS (BAT+Legacy, którą to właśnie oceniam w skali bezwzględnej na 9-odejmuję 1 punkt za zbytnie wykonturowanie dxwięku) to jeszcze daleko. Zastosowane przetworniki i wzmacniacz, a także cena w 100% to tłumaczą.

Teraz już wiem ile te zestawu kosztują, oczywiscie wiem, ale nie powiem;) Dobrze ocenilem koszt kolumn i jest OK w stosunku do konkurencji sklepowej(na moje ucho), chociaz tak jak wcześniej i powyżej pisałem mam trochę inne preferencje.

"Teraz już wiem ile te zestawu kosztują, oczywiscie wiem, ale nie powiem;)"

Uwielbiam to :P Cyrograf podpisales?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.