Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa Audio Show 2006.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał coś naprawdę godnego zaproponowania, to z przyjemnością. Obawiam się jednak, że wszystko to klony różnych urządzeń. Jeśli zaś chodzi o adaptację pomieszczenia, to przemawia przeze mnie jedynie własne doświadczenie z różnych pomieszczeń - w tym z AS.

W moim pokoiku mam np. inny dźwięk gdy rozłożę łóżko, inny gdy jest zagracony kartonami i innymi pierdołami, a jeszcze inny gdy jest wszystko uporządkowane.

Z moich doświadczeń wynika, że lepszy efekt uzyskuje się w pomieszczeniach typu - H. Sobieski, gdy głośniki ustawione są na dłuższej ścianie. Jest to mało komfortowe dla odwiedzających i niepraktyczne - ktoś powie, ale to fakt. Testowałem takie ustawienie w moim pokoiku, oraz w kilku innych. To może truizm co opowiadam, ale szkoda zmarnować okazję zaprezentowania ciekawych urządzeń przez grzech zaniedbania popełniany nagminnie przez większość wystawców. Chlubnym wyjątkiem był AA - ale to inny hotel był i inna wielkość pomieszczenia.

jesli sala bedzie duza to warto by było wystawic czesc klocków tylko do oglądanai dla zwiedzajacych. w ten sposób pokazalibysmy swiatu ze w domowych warunkach mozna zrobic swietny sprzet który z powodzeniem moze konkurowac z produkcjami seryjnymi

• 2 miesiące później...

Myslałem że temat upadł :-)

Czy wiadomo już coś na temat cen pomieszczeń i ewentualnie jakich wymiarów i kształtow ma byc pomieszczenie odsłuchowe. Zdecydowanie nie każde pomieszczenie da się zaadoptować i tu może być nawiększy problem. Wiekszość pokoi w Sobieskim jest nie do nagłosnienia! w sensowny sposób.

Uzyskanie sceny jest poprostu niemożliwe w tego typu tramwajowatych klitkach.

Czy można wczesniej zrobić rezerwację konkretnego pomieszczenia?

Myslę, że nie będzie tak źle:) Kolega forumowy a przedstawiciel organizatora zapewniał, że dostaniemy fory :):)

Ponieważ wystawa trwa trzy dni można spokojnie przygotować trzy zestawy DIY forumowe. Warto by to zrobić w pewnych grupach tak by klocki ze sobą osiągnęły maksimum zespolenia.

Proponuję też coś w rodzaju dobrowolnej zrzutki na ten cel, jesli zajdzie taka potrzeba. Kto ile może niech wpłaci ile może na konto organizatora przedsięwzięcia.

Jeśli prezentacja będzie dobrze przygotowana to może się udać, nawet jestem pewny że tak będzie.

Zabiorę równiez z sobą monobloki G.C.

Co do klocków do zagrania a do prezentacji, to trzeba będzie wybrać.

Proponowałbym trzy zestawy do zagrania, a do prezentacji może być nieskonczenie duża ilość wyrobów DIY. Nie wszystko musi przecież grać.

No to zapowiada się świetna zabawa :-)!!!

Oczywiscie będzie potrzeba zrobienia wczesniejszych odsłuchów i zakwalifikowania sprzętu do wystawy,

w tym celu nalezy powołać zacne grono na wzrór "Idola" w celu odsiania perełek ;-)

Przejrzałem wątek od początku.

By wypaliło trzeba by: wstępnie znac ofertę forumową, a następnie poświęcić dzień na odsłuchy. W tym celu nalezałoby sie spotkać. Do tego celu dobrym miejscem byłby "odsłuchy" mazurskie. Nie wiem tylko co na mój pomysł Prezes1 i Goldenlok?

Pomysł raczej mało roztropny.

W pokoikach AS mało co gra, a jak gra to malutkie kolumienki i wszechobecne kino domowe z efektem brrrrrrruuuu,bum.

Tylko niezorientowany może podjąć pozytywna decyzje o zakupie czegoś tam , po odsłuchach w AS.

Co prawda moze sie pokazać że klocki diy grają tak samo słabo jak ich rywale z wyższych przedziałów cenowych.

Ale pewnie kilku nawiedzonych sie trawfi.

dogon-> sprzedawcy wystawiający sie na A.S mają na celu pokazanie sprzętu, który chcą sprzedawać.

My natomiast sprzedawać niczego nie chcemy. Założeniem jest pokazanie swojej pracy, by świat audiofilski ujrzał własne pomysły "ludowe". Nasz pomysł to działalność nie dla zysku a dla przygody. I tak większosć z nas jest na wystawie więc nic nie stoi na przeszkodzie pokazać posiadane klocki grupy Lukar Audio.

Tomar- czy może bliżej na temat tych kolumn?

Czy ktoś posiada kolumny DIY.

Może Janusz z Moniek miałby chęć do zaprezentowania swych Proak Clonów?

Czas juz na podawanie kandydatur.

Zydelek, dobrze ze ruszyles temat bo ja juz mialem to zrobic. Faktycznie malo czasu zostało i wypadało by zacząć coś działać.

Ja tak jak wczesniej pisalem, mogę zapewnić podstaweczki itp. Z tym ze wczesniej musial bym wiedziec pod jakie konkretnie kolumny zeby mozna bylo to wszystko jakos dopasowac.

1/Czyli mamy podstawki!

2/Mamy kable Z-Zultra i sznurówkę Bodo_Z.

3/ Kable zasilajace Bartek1

4/ Kable głośnikowe Z-Zultra i cyfrowy.

5/ Przetwornik NOS DAC Peter / Zorro

6/ Transport Zorro na bazie Marantza

7/ Kilka propozycji G.C., Passa-clon

I czekamy na resztę.

Dodam tez że posiadam bufer M.L pełne DIY by Zorro na płytkach od Veterana.

Przydałby się gramofon DIY.

Bardzo ładne widziałem na stronie Alexandra- być może przyłączy się do akcji?

no przecierz pisałem wyzej ze moge przyniesc monobloki zbalansowane DRAKULA.

mozna w ten sposób pokazac za w domowych warunkach da sie poskładac klocki które spokojnie moga konkuroac z konstrukcjami komercyjnymi i to nie tylko brzmieniem ale i wygladem

Elo. Sory bo pewnie to nie ten temat...ale nie wiem jak podłaczyć potencjometr do głośników zeby grały głośniej. Tzn podłaczyłem MP3 pod głosniki ale gra za cicho i chciałem pogłaczyć potencjometr. Da rade? Nie jestem mistrzem w tym fachu wiec pomórzcie...:)

Witam,

podtrzymuję ofertę proponuję gramofon DIY z wątku 11597 oraz preamp RIAA MM, MC oczywiście DIY,

a jak zdążę to jaszcze zaprezentuję ramie gramofonowe unipivot.

Gramofon jest obecnie w KAIM , sądzę że moglibyśmy poprosić klubowiczów o pomoc

i aby KLUB stanowił „centrum logistyczne” gdzie można by poskładać zestawy, odsłuchać i dopieścić

a pokój odsłuchowy KLUBU bardzo przypomina wymiarami pokoje z AS.

Deklaruję też pomoc w ustawianiu sprzętów na wystawie pomagałem w tym wielokrotnie na AS

i znam akustykę tych pomieszczeń.

pozdrawiam

Mam jeszcze taką propozycje ponieważ jest mowa o kilku zestawach to może niech jeden zestaw

zaproponuje towarzystwo z Warmi i Mazur. drugi KAiM a następny czekamy na propozycje.

Wydaje się , że największy problem będzie z transportem CD DIY o ile pamiętam takim

może dysponować chyba tylko BARTEK.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.