Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa Audio Show 2006.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Moja propozycja jest następująca.

Jeśli znajdzie się jeszcze kilku chętnych i promocyjna oferta cenowa wysunięta przez kolegę Elberotha jest aktualna, to nie czekajmy na decyzję całego gremium, tylko napełnijmy skarbonkę pozwalającą opłacić jeden pokoik.

Nie mam w tym wprawdzie żadnego interesu, ale dorzucam do skarbonki powiedzmy 15% procent potrzebnej sumy. Z moich obserwacji wynika, że jest jeszcze kilku zainteresowanych dłubaczy, którzy zaprezentowaliby swoje dzieła i to do nich w pierwszej kolejnosci apeluję. Potrzebujemy jeszcze 6-7 osób, które coś wrzucą do skarbonki.

Gdy kwota będzie wystarczająca ustalimy co i kto zaprezentuje z uwzględnieniem w pierwszej kolejności osób, które się dorzuciły do puli.

Nie ma na co czekać, bo kolejny AS będzie za rok.

Czekam na pozostałych chętnych z propozycją urządzenia.

Nie wiem ile potrzeba kasy, ale proponuję zainicjować "przymusową" zrzutkę forumowiczów np, po 5zeta, i może cosik się dozbiera. To nie majątek a skoro ludzie tu tworzą określoną społeczność to warto byłoby wyjść gdzieś poza to forum i się pokazac na audioshow.

Jeszcze jedna sprawa.

Zwróciłem się z prośbą do kolegów z KAiM o ewentualne przesłuchanie, czy też dobranie urządzeń w "grający" system/systemy. Jeśli taka będzie ich wola i zgodzą się pomóc, to proponuję dać im możliwość posłuchania proponowanych urządzeń (myślę, że 2 tygodnie przed AS będą ostatecznym terminem).

Wiele tutaj znaków zapytania, ale bez dobrej woli ze strony forumowiczów nic się nie zdziała. Nie chcę powtarzać opinii jednego z przedmówców w jakim kraju żyjemy, ale jeśli jeśli nie weźmiemy dupy w troki, to sami będziemy sobie winni. Proszę o chociaż 5% takiego zaangażowania jakie występuje w wątkach o polityce na bocznicy - powinno to wystarczyć z zapasem ;)

Jak to się nie uda to jesteśmy po prostu tylko pierdoły...

> Proszę o chociaż 5% takiego zaangażowania jakie występuje w wątkach o polityce na bocznicy - powinno to wystarczyć z zapasem ;)

rekin, tamto zaangazowanie niczym nie skutkuje i zobowiazuje. Tu jest inaczej. Najpierw wszyscy chca a jak do czego przychodzi to cisza i nie ma czasu.

Ja rownież moge dołozyc 15% i niech się zrobi. ;-) Tylko ma byc fajnie !:-)

PS. Jakby co, to KAiM otwary na propozycje.

Dzięki uprzejmości Elberotha i zaangażowaniu kolegów z KAiM sprawa nabiera tempa. Koledzy z klubu działają zdecydowanie szybciej niż nasze nieco ślimaczące się forum i zaoferowali swoją pomoc w organizacji tego przedsięwzięcia (to będzie pierwszy taki raz w naszym kraju).

Myślę, że błędem byłoby nie skorzystać z tej pomocy.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany swoim udziałem w charakterze wystawcy - będzie miał coś do zaproponowania, to myślę, że najlepiej będzie skontaktować się w tej sprawie z KAiM.

Na razie dziękuję za uwagę.

tefanB, 12 Wrz 2006, 13:08

>Proponuję zrobienie szerokiego głosowania, kogo koledzy forumowi chcieliby widzieć jako swoję

>reprezentację.

>Szyld Audiostereo jest wspólną własnością, a AS to bardzo poważna sprawa.

>Uczestniczenie w nim jako przedstawiciel wspólnoty wymaga jej zezwolenia. Czy zle to rozumiem?

>P.S. też chętnie coś podeśle.

No i co GURU!!!GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ.

A jak nie po po co się wpierdalałeś???

Zaprzepaściełeś szansę jakiej dałem propozycję. Z łosiami, rogaczami nie che mi się razem w "kącie stać"

Róbta co chceta.

A czemu , drogi zydelku,

zachowujesz się tak histerycznie? Mam nadzieję, że żadnego dealu nie zepsułem?

Zresztą, jeżeli zepsułem to bardzo dobrze.

Aż tak cię zdenerwowałem? Delikatne pytanko o pełnomocnictwa i nerwy puściły?.

A ja jestem winien, jężeli nie wyjdzie. Brawo. Łapaj złodzieja, łapaj złodzieja.

Stefan spi...lił wystawę AS, bo nieśmiało zapytał, czy nie jest konieczny mandat większości.

To może ja przywiozę mojego sąsiada murarza, co beton umie wylać- on będzie "audiophile audiostereo beton stand" wystawiał. Kilo cementu wyjdzie nas w towarze po 400zł.

Pomysł wystawki forumowej na AS jest znakomity i trzeba go zrealizować.

Jedynie należy wprowadzić zabezpieczenia, by po raz kolejny nie używano forum do gescheftów, czyli wspólnie zakceptować wystawiających.

Nikt ci nie zabiera prawa do organizacji- miałes pierwszy ten pomysł i chwała ci za to. Rób na chwałę forum. Natomiast już wystawienie twoich wyrobów (jeżeli oczywiście miałeś taki zamiar) powinno być uzgodnione z kolegami. Tylko tyle. Aż tyle? Tym cię dotknąłem? Zle to rozumiem?

No chyba, że wynajmujesz stoisko jako zydelek-wtedy to twój prywatny deal i mnie od niego wara.

Rozumiesz na jaki temat jest ta rozmowa? Przypomniałem o przestrzeganiu zasad etycznych.

Rzucanie k**wami świadczy jedynie o desperacji, braku kultury i olewaniu, wydawałoby się oczywistych, norm zachowania.

Dlaczego zwróciłem na to wszystko uwagę?

Każdy chciałby znane i wypromowane logo se wziąć na własność. Na reklamę własnego produktu wydawac nie trzeba. Marki jakością udowadniać też nie. Kleisz metkę audiostereo i lepszej rekomendacji na rynku trudno szukać.

Ja też chciałbym taki prezent dostać, ale mam na tyle elementarnej przyzwoitości, że uważam za konieczne kolegów zapytać o zdanie. Nie wystarczy, że leży na ziemi, by podnieść-bo nie jest niczyje.

Taka wystawka powinna być pokazem możliwości zdolnych ludzi z forum. Pokazać najlepszych żeby wstydu nie bylo. I żeby z nas sie nie śmiali.

Zapomniałem zaznaczyć, że jest to cytat z zydelka:

"No i co GURU!!!GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ GŁOSÓJ.

A jak nie po po co się wpierdalałeś???

Zaprzepaściełeś szansę jakiej dałem propozycję. Z łosiami, rogaczami nie che mi się razem w "kącie stać"

To mówisz jar, że jest o.k.?

Ponieważ już rekin się wygadał że klubowicze podjeli się pomocy przy zorganizowaniu forumowego pokoju wszelkie osoby zainteresowane tematem odsyłam do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednocześnie, z wyprzedzeniem informuje że KAiM nie jest żadnym tworem konkurencyjnym pod jakimś względem do audiostereo.pl .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rekin ,

wziąłeś sie za to konkretnie . Az miło się czyta. I tu i na kaim.

Jeżeli zaakceptujecie mojego słuchawkowca (bo tylko on w fazie finalnej), to bym się zapisał. Jakie koszta wychodzą na głowę?

>gorek.

broń Boze, zadnych podtekstow. Zamiarów żadnych nie miałem .Przykład pierwszy jaki mi się nasunął.

Stefan- nie zachowuje się histerycznie, bo nie mam powodu. Olałeś mnie jako pomysłowadcę tego przedsięwzięcia. Chciałem pokazac jak masz mnie w dupie. Za Toba poszło i paru innych. Rozumiem, że mozesz mnie nie lubić, ale pewna kultura nakazywała wpierw zwrócenie sie do mnie i do innych forumowiczów, którzy od początku byli za wystawiemiem klocków i gagetów Lukar audio. Z tego powodu poczułem się urazony ale nie zawiedziony, bo po niektórych niczego innego nie mógłbym się spodziewać. Mysląc o pomyśle nie myslałem o żadnych zyskach. Audio i muzyka to moje hobby a nie recepta na życie. Swoim wpisem nie zrobiłeś mi krzywdy, bo niby w czym? Rozumiem ze masz jakiś klocek, który chcesz światu pokazać, ale rozpocząłeś to w nieelegancki sposób.

discorelax17, 10 Paź 2006, 10:15

Nie słomiany zapał tylko zwątpienie przy ogólnym braku akceptacji. Nic na siłę skoro nie pasowała moja osoba jako organizator przedsięwzięcia.

W Białymstoku audio showki (u mnie) odbywaja sie bardzo często jesli nie wiesz. Zawsze zapraszam, a wtym celu wystarczy zadzwonić.

Obecnie rozważam co dalej, ale do zalezy od większości. Nie wycofuję się, ale dostrzegam niechęć co do mojej osoby.

Na wstępie - nie było moim zamiarem dyskredytowanie kogokolwiek jako organizatora. Znając zasady obowiązujące zwykle przy rezerwacji pomieszczeń hotelowych wiem, że data rezerwacji jest dość istotna. Wpis kolegi Elberotha, oraz późniejsza korespondencja upewniły mnie, że znajdujemy się na granicy terminu, po którym dywagacje o AS2006 będą musiały się zamienić na biadolenia, że mogło być tak fajnie, ale na pewno uda się za rok.

Korzystna propozycja cenowa (dzięki Elberoth) powoduje, że naprawdę warto uderzyć w tym roku, szczególnie, że forum w ostatnim czasie przechodziło przez trudny okres dojrzewania i przyda się mały zastrzyk pozytywnej energii w postaci takowej inicjatywy.

Nie ja ją wymyśliłem, ale jeśli będę mógł pomóc, żeby została doprowadzona do szczęśliwego spełnienia, to postaram się pomóc.

Jedynym rozsądnym rozwiązaniem wydawało mi się zwrócenie o pomoc organizacyjną do prężnie działającej grupy KAiM, która jako jedyna posiada zaplecze w postaci pomieszczenia i kompetentnych klubowiczów do przeprowadzenia wstępnej oceny, czy też doboru urządzeń. Będąc na miejscu mają Oni większe możliwości niż grupa rozrzuconych po kraju forumowiczów.

Wszystkich zainteresowanych zaprezentowaniem swoich urządzeń odsyłam do strony klubowej KAiM:

www.kaim.com.pl

Pozdrawiam

Rekin- gratuluję podjęcia się bądz co bądz nie "łatwego" zadania. Bedąc na miejscu w szerszym gronie z pewnościa bedzie Ci łatwiej koordynować.

Życzę więc dogrania wszystkiego na piątkę.

Zydelek, nie czuj sie oszukany;)

Przeciez w kazdej chwili możesz się dołączyc. Kłopot z organizowanym przez Ciebie pokojem odsłuchowym na AS byl taki, ze własnie minął termin zgłośzeń, a Ty się nie zdecydowałeś na konkretny ruch.

Rekin wplacił kasę i teraz szuka(już chyba nawet znalazł) chetnych. Pewnie jeszcze kilku sie znajdzie-w tym Ty jezeli masz ochotę.

Tak to juz jest, nie liczą sie szpalty na forum, tylko drobne potwierdzenie przelewu:)

Gdybyś sie zdecydował wcześniej, to badx pewien, ze chętni też by się znalexli.

Ja ze swojej strony deklaruje pomoc w dźwiganiu sprzetu(sama przyjemność-żadne poświęcenie;)).

Pozdrawiam

PS. chciałbym w tym pokoju usłyszeć i zobaczyć jak najwiecej różnych produktów DIY, kolumienki

gipsyego, McGyvera no i Twonkowe szerokopasmówki, a i Twoich kabelków nie powinno zabraknąć.

Wystarczy sie zgłosić do kolegów z KAiM i uzgodnić formalności.

Olałeś mnie jako pomysłowadcę tego przedsięwzięcia. Chciałem pokazac jak masz mnie w dupie.

Zydelek

Nie olałem ciebie i nie mam cię w d. Nie był to jakikolwiek atak na ciebie. Pomysł uważam za znakomity. Twoje zaangażowanie też doceniam.

Obawiałem sie jedynie, że znowu skrzyknie się paru kolesiów, dla których forum jest pretekstem do zarabiania kasy. Jak nie raz bywało. Stąd propozycja wyboru wystawców przez ogół. I tylko tyle.

Zobaczymy jak to dalej się rozwinie.

>Stefan

Nie da sie nigdy uniknąć 'interesów' do końca. Nawet Ci co nie handluja mają swoje. Nieraz jest to chęć pokazania się i itp. Aby cos zaistniało musi być zaspokojona czyjaś tego potrzeba. Elberoth przecież tez nie dokłada ze swoich pieniędzy by zorganizować wystawę.

Weryfikacja wymagałaby komisji weryfikacyjnej - juz przy jej wyborze wszyscy by się skłócili ;-)

Doszukiwanie się 'interesów' nie może jednak zabijać wszelakij działalności - inaczej mam marazm.

A poza tym, co to za nadrzedna wartość ten znaczek audiostereo?

Kilka informacji o postępach prac.

Pokój jest zarezerwowany. Jego powierzchnia to około 24m^2 (3,8 x 6,5 m).

W sprawie zgłaszania propozycji urządzeń do odsłuchu i ewentualnego współuczestnictwa w opłaceniu pomieszczenia proponuję zwracać się do kolegów z KAiM, gdyż tam w pierwszej kolejności powinny się te urządzenia pojawić celem zestawienia ich w jakieś rozsądnie grające systemy.

Wydaje mi się, że w ciągu dwóch dni uda się zademonstrować 2-3 systemy.

Jeśli będą się pojawiały jakieś dodatkowe informacje i będę miał wiedzę w tym temacie, to będę informował o tym w tym wątku.

Pozdrawiam

"Jeżeli zaakceptujecie mojego słuchawkowca (bo tylko on w fazie finalnej), to bym się zapisał. Jakie koszta wychodzą na głowę?"

"Obawiałem sie jedynie, że znowu skrzyknie się paru kolesiów, dla których forum jest pretekstem do zarabiania kasy. Jak nie raz bywało. Stąd propozycja wyboru wystawców przez ogół. I tylko tyle."

>StefanB

Widzę dużą sprzeczność w dwóch Twoich wypowiedziach. Chcesz weryfikować innych a samemu wejsc tylnymi drzwiami ;)))

Myślę że prawo do wyboru wystawców i weryfikacji powinni mieć głównie ci którzy podjeli się obowiązku realizacji tego pomysłu.

Panowie nie ma się co spierać !!!

Konstruktywne propozycje mile widziane :)

Moja propozycja:

1) Ugoda + kolumny Twonka + AA Lector + kable SAPR'a a to wszystko na stoliku gorka :)

2) Patek by Peter Daniel + pre Walerego + kable SAPR'a + stolik gorka :)

Systemy są zgrane i naprawdę prezentują przyzwoity dźwięk :) A jeden z nich nawet bardziej niż przyzwoity :)

zdezi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.