Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy BenQ W100

Kenjiro

Rekomendowane odpowiedzi

jesli miałbym wybierać całkowity brak jednej wady projektora DLP (do wyboru: tęcze lub pixele) to osobiście wyeliminowałbym pixele.

-mowa o Optomie Hd70.

Przy Benq 5120 juz nie pamietam. Ale tecze były zadko widoczne. Mialem Benq 5120 i pixele były bardzo widoczne. I nigdy nie nazekałem na pixele. A teraz mam Optome Hd70 pixele są bardzo słabe - i czepiam sie wszystkiego. Pewnie chcialem ideał wydając kupe kasy. No ale cuz. I tak jestem zadowolony z nowego projektora.

Najwieksza wada projektora wg. mnie to smuzenie i rwanie obrazu. Podobno dopiero w Darkchip3 ten efekt zmiejszono.

A mnie najbardziej dziwi dlaczego nic nie widać przy połączeniu HDMI - DVI-D, pytałem jeszcze w kilku punktach i większość twierdzi, że powinno być ok. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z łączenia w/w urządzeń kablem HDMI/DVI-D ???

Cytując za specyfikacją:

Terminale DV-490V-S :

Euro-SCART 1

Wyjście video RGB (na Euro-SCART) Tak

Wyjście video HDMI Tak

Component_Y_Pb_Pr Tak

Wyjście video 1

Wyjście audio 1

o HDCP nic nie doczytałem ?

No i się wyjaśniło z tym HDMI. Jest OK. Poprostu jest coś u mnie jest nie tak z wyjsciem HDMI w Pionku lub przy kablu, bo sygnał pojawia się, gdy wtyk kabla jest włożony do odtwarzacza nie do końcan, a najlepiej jeszcze poruszać nim na boki ;) .

Kolorki są ładniejsze, tylko wyświetlany obraz 16x9 jest węższy niż przy podłączeniu wejściem component (wtedy obraz jest szerszy, ale za to ucięte zostają trochę boczne krawędzie obrazu, no i te zielonkawe odncienie kolorków ;( ).

Jak wyłączam overscan to obraz jest jeszcze mniejszy ( na tyle mały, że wielkość pomieszczenia i zoom w-100 nie pozwala go rozciągnąć do zadawalających rozmiarów).

Na HDMI kolorki mam ładne,a więcej zielonego mam jak podłączam przez component. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.