Skocz do zawartości
IGNORED

cos o kodzie.

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster, 20 Maj 2006, 13:02

>jar, obejrzę ten film jak będę miał okazję. Traktuję to jak sci-fi o tematyce religijnej.

Buhaha... własnie o tym cały czas piszę... Ale jak widać wiara odbiera rozum i umiejętność czytania.

Sci-fi o tematyce religijnej... No to by sie prawie zgadzało, bo religia to tylko samo "fi".

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540106
Gość

(Konto usunięte)

...A że akurat KK sie burzy, to się nie dziwie. Tak nauczają swoje owieczki, że nawet taka bajka może im w głowach namącić.....

Lacaster - postaraj sie nie robić innych głupszych od ciebie , a na dodatek podejrzewać , że mają stadny "rozum" - świadczy tylko źle o tobie i złym pojmowaniu świata przez twój Kubusiowy mały rozumek!

Może dotrze do waszego zwoju mózgowego , że ktoś wierzy , a co za tym idzie , podchodzi emocjonalnie to tej wiary - MOŻE WZBURZYĆ MU KREW - mówiąc delikatnie!!! jeśli próbuje się nasrać mu lub jak kto woli narzygać na świętych w których on wierzy!

Posuwając się do uproszczenia - ale widocznie trzeba-wyobraź sobie film , w którym jako kochanków przedstawiają twojego ojca i siostre ,a żeby nie było niedomówień jescze dziatka i mamusie :)------- napewno podszedł byś pełen spokoju do tego "dzieła" inie wyzwoliło by w tobie żadnych neg. emocji!!!

Jeśli tak to naprawde wspólczuje i zaznaczam , że to nędzne prównanie miało tylko i wyłącznie na celu wywołanie u ciebie emocji - może zrozumiesz .

ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM !!! - niby oczywiste , ale chyba jednak nie dla wsiech :(

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540114

>jacch

>"ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM !!! - niby oczywiste , ale chyba jednak nie dla wsiech :( "

No nie ! :)

I kto to mowi !

Jacch, pozwol, ze przypomne Ci jedno z pierwszych zdan, ktore do mnie skierowales, zupelnie mnie nie znajac ! :

jacch

3 Lut 2006, 18:53

"atopos dla mnie jesteś durniem , który nie ma prawa bytu na tym forum , jak równierz w realu !!!!!!!"

Niemal kazdy Twoj wpis, skierowany do mnie , zial nienawiscia, pogarda, pelen byl inwektyw,

prymitywnych ocen i zalecen (w imieniu Wszystkich), zebym sie stad wynosil !

Jestes szczytowym osiagnieciem Ewolucji, Jacch, w temacie - trollujacego prymitywa !

Wiec moze daj sobie spokoj z przepisywaniem z innych watkow roznych madrych, "tolerancyjnych" sformuowan,

bo pasuje to do Ciebie, jak swini zloty zab ! :)

Miales kiedys jacch, autentyczne spotkanie z Bogiem, czy wiara zostales zaimpregnowany, za pomoca slow ?

Widac wyraznie po twoich klotniach w obronie wiary i twej zranionej duchowosci, ze to tylko klotnia na poziomie - slow !

Gdybys byl prawdziwie religijnie uduchowiony, nigdy nie formuowalbys takich tekstow o - "sraniu i rzyganiu" na swiete

dla Ciebie Osoby ! Sam na Nie wlasnie, mowiac TO - nasrales i narzygales !

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540146

Arsen Lupin

Znowu zmieniasz temat tak aby o Tobie rozmawiano?

A może zanim zaczniesz prostować jaccha i wyzywać go od prymitywów przypomnę Ci jak kulturalnie nazwałeś moją mame prostytutką?

Też jej kompletnie nie znałeś, i nie wiedziałeś nawet czy jeszcze żyje.

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540150

Zostawiając w "świętym spokoju" zagadnienia wiary ,zastanawiam się jakim cudem tak słaba książka może wzbudzać tyle emocji.

Jest to zupełnie przeciętna pozycja,napisana słabym językiem,pełna nielogiczności akcji,nie wspominając o płyciznie umysłowej.

Ot typowa pozycja dla miłośnika McDonalda i Ich Troje.

Szkoda,że na ten temat wypowiadają się osoby,które nie powinny marnować swoich szarych komórek na taki kicz.

Osobiście żałuję,że zmarnowałem czas na przeczytanie tej słabizny.

Cóż reklama zrobiła swoje.

Film sobie podaruję,wolę 10 raz obejrzeć Tron we krwi ( dziś w Ale Kino 18:05 ).

:-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100001649 1170292735_thumb.jpg

post-803-100001650 1170292733_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540157

>Kurt Dupel

Naginajac rzeczywistosc (moja wypowiedz), do tego co Ci aktualnie pasuje,

postepujesz tym samym, bardzo podobnie jak jacch, w stosunku do swoich

drogich - swietych !

Nigdy nie nazwalem Twej Matki - prostytutka !

Zasugerowalem tylko zartobliwie cos (po Twoim wpisie dotyczacym mojego Ojca),

co bylo wg. mnie znacznie bardziej zawoalowane, od Twojej wypowiedzi !

Twoja sugestia ma wg. mnie sporo wspolnego z przewrazliwieniem jaccha,

ktory irytacje ateisty, na indoktrynacje religijna dzieci w szkolach, sklonny

bylby nazwac od razu : sraniem i rzyganiem na najdrozszych swietych !

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540167

"Uwaga !

Nie bierzcie wpisu lancastera - DOSLOWNIE !!!

TO KODA !!!

Zapowiada przyjscie Zupelnie Swiezego Zbawiciela,

z ZUPELNIE SWIEZYM PRZESLANIEM !

Dokona sie to poprzez manipulacje Czasem,

w zwiazku ze zlamaniem koda watku - "kropka" !

Adam nie zostanie skuszony "owocem" (niech Ci bedzie lancaster (!), ale jak to brzmi ! :(),

bo po drodze, pochlali z chlopakami, wiec wyslal Ewie sms-a, ze mieli klopot z autem !

W zwiazku z tym nie przyjedzie do Raju, tylko bezposrednio do Domu Pana !

Ewa wkurwiona, Waz wkurwiony, ale coz, przynajmniej cos sie ruszy w Tej religii !

Za godzine mam wiedziec cos wiecej !"

Arsen Lupin... punkt dla Ciebie hehe...;)

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540274

Arsen Lupin, 20 Maj 2006, 15:17

Oj uduchowiony Atoposie.... ręce mi opadają, przypomnę Ci i zacytuję bo jako ten który nie ma nic na sumieniu, chyba nie masz nic przewciwko, prawda?

Temat "kończ waści wstydu oszczedź"

public Enemy do jazza:

4 Kwi 2006, 19:05:

">Jazz :-)

Powiedz Jazz, ale szczerze, przeciez zadna praca nie hanbi ! :)

Zanim doszedles do tej krysztalowej karawki, musiales sie przeciez imac roznych zawodow !

Ile lat byles wykidajla w tej spelunie, gdzie nauczyles sie tego : "won" i "teraz powinienes wyjsc" ?! :)

Moge Cie tylko pocieszyc, ze poznalem kiedys przypadkiem jedna byla prostytutke i tez nie mogla

sie pozbyc pewnych przyzwyczajen z dawnego miejsca pracy !

Uwazam, ze Twoja dawna posada BYLA dla Ciebie nobilitujaca i jej lekkomyslne porzucenie,

doprowadzilo Cie do degregolady i do tej zalosnej roli chwalidupa-pijaczka, z ktorej nie potrafisz

Sie otrzasnac ! Podejmij mocne postanowienie : "NIE bede wiecej pil !" i "Nie bede wiecej bajerowal

dzieciakow - samochodami !" Jesli to zrobisz, masz tu wielu przyjaciol i Wszyscy Ci pomozemy ! :)

Glowa do gory !:)

Pozdrawiam"

Kurt dupel do P.E Public Enemy,

4 Kwi 2006, 19:05

"Ale ty też jesteś prostytutką, tylko tak żałosną że jej nawet nikt za darmo nie chce i musisz kombinować :)))

Ciekawe gdzie ty nabrałeś tych przyzwyczajeń :) :) :)))"

Public Enemy do Kurt dupel

4 Kwi 2006, 19:42

>Kurt Dupel

Wybaczam Ci to co powiedziales, bo jako 6-cio latek nie mozesz jeszcze wiedziec

co pewne slowa znacza ! :) Termin ktorego uzyles oznacza po prostu taka Pania,

podobna np. do Twojej Mamusi, ale o tym dowiesz sie we wlasciwym czasie ! :)

Pozdrawiam

Możesz się wykręcać ale myslę że nie tylko ja w tym momencie bardzo bym się obraził, zresztą mnie by nigdy nie przyszło do głowy mieszać do prywatnych utarczek, czy nawet żartów rodzinę, bo to jest okrutne chamstwo.

Historyjka z moim rzekomym wpisem odnośnie Twojego ojca jest na prawdę żenujaca, daruj sobie miej trochę dumy i nie wymyślaj takich piaskownicowych wytłumaczajek aby wybielić siebie.

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540372

>Kurt Dupel

Oczywiscie, ze nie mam nic przeciwko cytowaniu, pod warunkiem jednak, ze prezentujesz cytat z calym KONTEKSTEM !

Dopuszczam nawet mozliwosc, ze to nie Ty usilowales obrazic mnie i mego Ojca tylko Jazz albo jacch !

Nie bede przeczesywal teraz setek wpisow, bo to dziecinada !

Sytuacja, w ktorej pare osob jak banda glupawych oszolomow atakuje mnie nieustannie i maniakalnie, tropiac mnie

po wszystkich mozliwych watkach, przysrywa, i tak jak Jazz, produkuje jakies niepoczytalne impertynenckie androny,

jako ponoc fakty z mego zycia, powoduje, ze sie odgryzam podobnym stekiem nonsensow, bo sensownie nie ma sensu !

Jak mi jacch np. napisal cos w stylu : "wescie se i na tym KAiM pierdulcie !" To odparlem Mu cos w rodzaju : " gdzie ty te morde,

k**wa, jacch wsadzil, w jaki kont ?" I co ? Pomoglo ! :) Zrozumial ! :) Widac przemowilem wreszcie JEGO jezykiem !

Roztrzasanie teraz , czy sugestie dotyczace czyjejs Ciotecznej Babki sa bardziej obrazliwe, niz dotyczace Wujka ze strony Matki,

sa groteskowe ! Nie udowodnisz mi, ze ja po nazwaniu mnie przez Ciebie "zalosna prostytutka" NIE MIALEM PRAWA OBRAZIC SIE,

a Ty juz - TAK ! Lubisz zapedzac sie tak daleko i bez powodu nazywac ludzi : "zalosnymi prostytutkami" ? OK.,ale nie jestes

JEDYNYM, ktory ustala warunki tej gry i granice do jakich mozna sie posunac ! Dla mnie np. nie do przyjecia byla juz Twoja wypowiedz !

Pomijajac juz fakt, iz ta moja, byla jednak w jakis sposob "wieloznaczna" i uniemozliwiajaca jedna - jedyna interpretacje, jaka

sugerujesz ! No, chyba, ze b. chcesz ,bo Ci to do czegos potrzebne ! Zwykle mam, niejako "awansem", - b. pozytywny stosunek,

do ludzi ktorych nie znam ! Taki stosunek mialem np. do : Lukara, Jazza i wielu innych, zanim ich "blizej" nie poznalem, i nie powychodzily

z nich rzeczy juz znacznie mniej przyjemne ! Tak, ze do Twojej Mamy, Kurt, wierz mi, mam o wiele b. sympatyczny stosunek, niz do Ciebie,

bos mi po prostu troche za skore zalazl, z tym ciaglym doczepianiem sie ! :) NIGDY NIE BYLO MOJA INTENCJA OBRAZANIE TWOJEJ MAMY !

Mozesz mi wierzyc !!! To byla tylko taka JEZYKOWA rozgrywka ! :)

Uwazam, ze gdyby MODERACJA na tym forum byla przeprowadzana we wlasciwy sposob i nie byly tolerowane chamskie ataki,

ze strony SWOICH, na - w czyims pojeciu "wrogow" forum, gdyby zachowywano : otwartosc , obiektywizm i sprawiedliwosc,

JEDNAKOWA DLA WSZYSTKICH - tak zgnilej sytuacji jak jest teraz, nigdy by nie bylo !

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540415

Frank

>Zostawiając w "świętym spokoju" zagadnienia wiary ,zastanawiam się jakim cudem tak słaba książka może wzbudzać tyle emocji.

Jest to zupełnie przeciętna pozycja,napisana słabym językiem,pełna nielogiczności akcji,nie wspominając o płyciznie umysłowej.

Ot typowa pozycja dla miłośnika McDonalda i Ich Troje.

Całkowicie się zgadzam, ksiązka to wybitny przykład pop kultury ale podobno łatwo się czyta a to chyba obecnym czytelnikom najbardziej odpowiada. Jeśli to lubią to niech czytają - nam szkoda czasu.

Ja wymiękłem po dziesięciu minutach słuchania jej. Wytrzymałem tak dlugo bo gość który to czytał miał piękny bostoński akcent. Jednak nawet akcent nie pomogł.

Qbrick

Guzik mnie obchodzą twoje poglądy na Biblię i Batmana. W publicznej dyskusji jednakże warto unikać słów które mogą obrazić uczucia innych ludzi. Ale skoro uważasz Biblię za gniota to wcale nie dziwi mnie twoja ... bezpośredniość. To co nazywasz gniotem kształtowało etykę całego zachodniego świata z większym lub mniejszym (jak w twoim przypadku) skutkiem. Chłopaki się niepotrzebnie na Ciebie zdenerwowały a ty wyraźnie czerpiesz z tego radość a może nawet.... przyjemność... hmmm.

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540443

jaszo, 21 Maj 2006, 01:12

>To co nazywasz gniotem kształtowało etykę całego zachodniego świata<

Kojarzysz mi się z chodzeniem i z herbatą. Bo jak czytam tak głebokie wpisy to się zawsze zastanawiam gdzie się taki trep ulung, który je popełnia.

Od razu widać że gówno wiesz o Biblii a zwłaszcza o etyce tego "zachodniego swiata". Tylko powtarzasz frazesy słyszane w mediach - dziennikarzy i prezenterów, którzy wciskają takie górnolotne teksty żeby podnieść dramatyzm swoich wypowiedzi.

To jest niestety tylko załosny bełkot - taki sam jak bełkot - dokładnie bełkot tej krytykowanej przez ciebie pop-kultury. A Biblia to też element "popkulturu" tylko znacznie dawniej powstałej.

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540473

Tak sobie czesto wyobrazam, jakby postawic obok siebie przecietnego Buddyste i naszego Katolika i uwaznie ich obserwowac,

jak sie zachowuja i co maja do powiedzenia ! Mysle, ze w obiektywnej ocenie, katolik przy buddyscie po prostu :

PRZESTAL BY ISTNIEC ! Po jednej stronie Autentyczna Duchowosc, emanujaca z calej Osoby, po drugiej - bardziej lub mniej

niespokojny, zaklamany po czubki wlosow, oszolom, prymitywnie spierajacy sie o szczegoly w jakims TEKSCIE tlumaczonym na

wiele sposobow o : baranki boze , niepokalane poczecia, swiete sandaly, grzechy, cuda nie-widy i tp. farmazony !

I spojrzcie jeszcze na jego (przecietny) dom : brud, wodka, piwo, telewizor, przeglad sportowy, mecze, teleturnieje, telenowele,

glupota, chamstwo, pieniactwo ! 2000 LAT NIEPRZERWANEJ EWOLUCJI DUCHOWEJ !? A jak ! k**wa !

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540496

Ukryta Zawartość

Jak myślicie, warta jest tych pieniędzy ta koda? Cena wydaje się rozsądna ale kto wie.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540501

>Ojciec Dyrektor

Jezeli chodzi o naglasnianie spraw Duchowych i Wychwalanie Pana, to CENA nie ma znaczenia !!!

Niech Ojciec Sam sie na ta KODE, ze Swych skromnych srodkow - nie szarpie !

Zaraz zorganizujemy jakas dobrowolna skladke ! (no, baranki, rzuccie troche kasy na zbozny Cel !

Chyba, ze chcecie sie smazyc przez Wiecznosc w Piekle !)

Te 2400 W mogloby niezle podjarac wiernych w jakiejs niewielkiej Swiatyni !

Z Bogiem, Ojcze !

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540505

Frank, 20 Maj 2006, 14:58

>Zostawiając w "świętym spokoju" zagadnienia wiary ,zastanawiam się jakim cudem tak słaba książka

>może wzbudzać tyle emocji.

>Jest to zupełnie przeciętna pozycja,napisana słabym językiem,pełna nielogiczności akcji,nie

>wspominając o płyciznie umysłowej.

Frank: dokładnie mam takie samo wrażenie. czuje wręcz niesmak. Jeśli już coś ma wstrząsać światem i wielkimi religiami, to niech by to było dzieło wielkie. A tu taki gniotek...

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540711

Arsen

Zacytowalem cały kontekst zawierający także moją obrażająca Ciebie wypowiedź.

Nawiasem mówiąc też można ją tak 'analizować" aby umniejszyć mojej winy ale miejmy troche godności....

Nie ma w całej tej rozmowie NAJMNIEJSZEGO MOJEGO SŁÓWKA o Twoich jakichkolwiek nawet znajomych, o rodzinie nie wspominając!

Twoje wytłumaczenie to jest śliskie kłamstwo zapędzonego w kozi róg krętacza który próbuje teraz nieudolnie zatuszować czy umniejszyc swoją winę.( a zwalanie tego na moderację to już szczyt żałosności.....)

Miałeś prawo obrazić się,odpysknać, zbluzgac, ale mieszanie czyjeś rodziny (nawet jeżeli cię poniosło, bo mogło tak być) to już niewybaczalne ostatnie i najgorsze chamstwo, i wiedzą o tym małe dzieci. (przynajmniej jak ja nim byłem to każde wiedziało).

Poza tym niezaleznie od tego jaka kobyłę mi teraz odpiszesz (albo i nie) Twoje działanie na forum (Twoje ,celowe) powodują że nie tylko ja tak a nie inaczej Cie traktuję, bo sam o to zabiegasz!

I o to wlaśnie Ci chodzi i to jest Tój cel - aby pod różnymi skórkami walki, niewinnosci, prawdy itp. podsycać i prowokować, i studiować, rozmowy, byle na swój temat kiedy to tylko mozliwe.

Wiec w myśl zasady którą się tłumaczysz cyt:

"ale nie jesteś

>JEDYNYM, ktory ustala warunki tej gry i granice do jakich mozna sie posunac !"

Nie dziw się że spotykasz się z takim a nie innym traktowaniem!

I skoro żądasz prawa do takiej działalnosci na forum nie broń innym nie akceptowania Ciebie czy odrzucania Twoich "zalotów"

Ale przecierz tu tak na prawdę chodzi tylko o zabawę z nami dla własnej satysfakcji "bo udaje mi się kogoś sprowokować do bycia głupszym ode mnie"

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540819

Panowie, kiedyś już o to pytałem i nie otrzymałem odpowiedzi. Może tym razem się uda.

Co ma wspólnego nauka Chrystusa z debilnymi zachwaniami niektórych duchownych i wyznawców instytucji pt. KK?

Większość z tych ludzi pewnie nawet sobie nie zadala trudu przeczytania tej pozycji(samodzielnie)...przynajmniej takie odnosze wrażenie patrząc na ich zachowanie.

Qubric, AL proponuję odwalić się od Biblii, równie dobrze można napisac, że matematyka jest do dupy, bo Kazio narobił byków w teście. Mało tego, opowiada ze na tym polega matematyka.

Panowie, nie bądźcie jak ten Kazio.

Za to gwarantuję wam, że po przeczytaniu Biblii będziecie mieli w duskusji z jakimkolwiek urzędnikiem kościelnym bardzo dobre samopoczucie:) A jak się trafi normalny człowiek, to gwarantuję wam, ze to w co wierzy nie będzie wam przeszkadzać, podobnie jak jemu to w co wy wierzycie.

To tyle ode mnie.

Prośba o przemyślenie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540827

Kurt, nie przejmuj się AL. Jeden z jego pierwszych tanich chwytów to dowalanie się do rodzicow adwersaża.

Przychodzi mu to bez oporów. Może pora drogi AL zacząć pisac na temat, albo chociaż porozmawiać ze swoimi rodzicami?

W kazdym razie Twoje wypowiedzi(żartobliwe) na temat rodziców kolegów z forum(np. o rodzicach Jazza też miałeś kilka cieplych słów do napisania)są poniżej krytyki.

Chyba, ze zaczniemy wszyscy sobie żartować;)

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540833

Qubric,

obserwuje Twoje wpisy od dłuższego czasu, uważając je za nieszkodliwy forumowy folklor, ale dziś przekonałeś mnie , że nalezy Cie zwyczajnie ignorować. Uważam, że po takiej emanacji chamstwa, jakiej dopuściłeś się wobec pepperoniego, zasłużyłeś na własne forum, na którym będziesz mógł obcować wyłącznie z samym sobą.

https://www.audiostereo.pl/topic/26347-cos-o-kodzie/page/3/#findComment-540838
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.