Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do kina czy jednej firmy?

Bronsky

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak zyzio mówi:

Ta sama firma to minimum, wtedy głośniki ładnie się zgrywają, bo prezentują zazwyczaj podobny charakter.

Np. możesz mieć ostry centrlany i miękko grające, zamulone satelity. A to na pewno nie zapewnia dobrych walorów odsłuchowych.

A czym o jest podyktowane parametrami samych głośników ?Często można kupić bardzo dobre klocki różnych firm w dobrej cenie a w moim przypadku mam już fronty JMLAB i trzeba jeszcze sporo dołożyć aby kupić pozostałe elementy.

Simonello, a co powiesz na taki zestaw JMLAB 715 front,tyły Sytem Audio 205 ttp://www.system-audio.dk/_en-GB/history/speakers%20from%202000%20to%202003/SA205/SA205

centarlny -quadral

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czekam na opinie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bronsky>>>

ja akurat nie mam jednej firmy wszystkich kolumn i muszę przyznać że jakigoś dyskomfortu w oglądaniu filmów nie odczuwam z tego powodu. Jeżeli chodzi o korygowanie barwy dźwięku, w moim amplitynerze jest taką możliwość dla głośnika centralnego tzn. bas i treble (tylko dla centralnego), oprócz tego jest jeszcze do dyspozycji wbudowany EQ-5 pasmowy. A jako że głośniki w centralnym są 13cm, w obudowie bas reflex, można nieźle dostroić do frontów. Pozatym opóźnienia, głośność w dB...itp. w sumie pół dnia przesiedziałem żeby to wszystko dostroić, ale opłaciło się :-)

pzdr

123... test

mam kilka koncertów na DVD z audio 5.1 i jakieś CDA Audio-DTS/Digital... CDA chodzą z CD-ka podłączonego coaxialem do amplitunera i zwłaszcza w nocy lubie włączyć coś takiego... fajnie "lata" dźwięk po pokoju.

pzdr

123... test

Bzdura, że głosniki muszą byc tej samej serii a nawet tego samego producenta. Jak chcesz, a istnieje zasada "wolnoć tomku w swoim domku", to nawet sobie prawy i lewy głośnik przedni możesz inny postawić.

Ja sam mam głośnik centralny jednej firmy, fronty drugiej, tyły co prawda tej samej co druga ale z innej serii i wszystko gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.