Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tv polecacie 29 do 37cali?

ArSoN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Pytanie jak w temacie.Jaki tv polecacie od 29 cali w góre ale bez przesady;) kiedys tzn calkiem niedawno moim faworytem byl panasonic px 20 ale z tego co widze niedostepny juz,czy pojawił sie jakiś model nowszy czy został mi tylko wybor miedzy plazma a lcd? Plazme mam juz wybrana tzn 37pv60.Ale moze cos doradzicie z tradycyjnych CRT?Dzieki. Sygnał Cyfrowy polsat + jak w o mnie;)

https://www.audiostereo.pl/topic/26556-jaki-tv-polecacie-29-do-37cali/

nie warto obecnie kupować TV LCD a tym bardziej PLASMY bo niedługo będzie duży boom na TV LCD 40", bo ruszają podobno 2 duże fabryki w naszym rejonie i zacznie się ostra rywalizacja...( gdzieś przeczytane-w 2 miejscach więc chyba jest coś na rzeczy)...LCD 40" mają być w cenach obecnych 32 czyli coś około 4-5kzł...ja właśnie na ten czas czekam bo 32" to maleństwo jest( chyba że pokój malutki

Arson - kilka pytań:

1. Czy telewizor potrzebujesz tylko do oglądania telewizji?

2. Czy telewizor ma sporadycznie spełniać funkcje wyświetlacza obrazu w systemie kina domowego

3. Czy telewizor ma zasadniczo spełniać funkcje wyświetlacza obrazu w systemie kina domowego

4. Czy posiadasz osobne pomieszczenie audio/video do systemu kina domowego

5. Jaka ma być średnia odległość od widza do ekranu telewizora.

Odpowiedzi:

1. TAK - tylko odbiornik CRT 29" - jest jescze sporo tego na rynku /sugeruję - Panasonic/

2. TAK - tylko odbiornik CRT 32" - o najlepszym odwzorowaniu formatu 4:3 na 16:9 - obecnie robią to najlepiej Loewe - the best, JVC - very good ,Philips - it`s OK!, Panasonic - maybe.

3. TAK - tylko odbiornik LCD - warunek - bardzo dobry sygnał dla TV (inaczej będzie kiszka), jeżeli nie przewidujesz w przyszłości HDTV ani HD DVD - sugeruję panel z matrycą PALowska -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - bardzo dobry stosunek jakość/cena

Jeśli jednak myślisz o HDTV/HD DVD - to musisz mieć niestety HD Ready i tu oprócz własnych preferencji jakościowych obrazu (czytaj - tolerancji na brak jakości przy oglądaniu TV w PALu) odbiornik musi mieć minimum wejście DVI z HDCP a najlepiej HDMI z HDCP. Odbiorniki LCD bez tego odrazu odrzuć.

4. TAK - tylko projektor. a do zwykłej telewizji odbiornik CRT najwyżej 29" bo i tak pewnie będzie stał w living roomie - jest jeszcze sporo tego na rynku.

Pytanie 5 - wielkość przekątnej odbiornika LCD lub ekranu do projektora - to znasz tylko ty a sugestie i porady znajdziesz na łamach tego forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odnośnie punktu 5-go, cytaty z Interii:

W przypadku telewizorów 26-calowych odległość od oczu widza do ekranu telewizora powinna wynosić: 2 metry, od 2,5 m do 3 m przy odbiornikach 30-32-calowych i powyżej 3 metrów przy odbiornikach pow. 32 cali.

Weź pod uwagę rozmiary pomieszczenia, w którym go ustawisz. Telewizory o wielkości ekranu 32 cale powinny być oglądane z odległości mi.n. 2,5 - 3 m (przy założeniu, że chodzi nam o format 16 x 9). Jeśli oglądasz telewizję z niewielkiej odległości, zachodzi ryzyko wystąpienia niekorzystnego efektu interpolacji. W takim przypadku rozpoznajemy na ekranie pojedyncze piksele obrazu, a sam obraz wydaje się nam nieostry.

A ja polecam 36" LG w formacie 4:3

To po prostu trzeba zobaczyć !!!!! Bo szczęka opada na widok tego monstrum ;-)

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.