Skocz do zawartości
IGNORED

Tansze zamienniki XLO/VDO ER 14 (i 11)?

miloszk

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

posłuchaj Audionova Lunatica (25zł/m) albo Nightdrive (18zł/m). Czyżbyś w jednym końcu pokoju miał elektronikę a w drugim kolumny?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dołącze się do pytania - czy lunatika będzie zauważalnie gorsza od iluminatora? Polecony był mi właśnie iluminator, ale jest dużo droższy choć stosunkowo tani - ale niestety nie jestem zasobnym klientem. Zależy mi na wyraźnej rozdzielczości i powściągliwości - mam dosyć spontaniczny wzmacniacz (Denon PMA 860) i zastanawiam się czy tańszy kabel spełni moje oczekiwania czy jednak szukać iluminatora.

• Redaktorzy

Seba78 - jak chcesz druty łagodzące górę, lekko wypychające średnicę i z rozsądnym basem odezwij się na priva.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Seba78 => proponuję Ci zachować pewien rozsądek. Denon PMA-860 kosztuje na rynku wtórnym ile? Ok 600-700 zł? Kable 12 mb x 25 zł to daje połowę jego wartości. Jeśli chcesz 12 mb Illuminatora to podejrzewam, że przekroczy jego wartość. Więc proponuję przy tym wzmacniaczu pozostać przy Lunatica mk 2 bo to dość przyzwoity kabel w tej klasie cenowej nawet bardzo przyzwoity. Albo zmienić wzmacniacz ;)

potrzebuję tylko 2 x 2 - 2,5 metra:)

a dlaczego poszukuję lepszych kabli - bo odkryłems straszną prawdę, że moje brzmią do bani - a porzyczone od siostry niejakie luny 5 brzmią dużo lepiej - jest to naprawde zauważalne i akurat poprawia coś co mnie nieco drażniło a więc zbyt ochocze wysokie i trochę mała rozdzielczość ogólnie. więc wydatek rzędu 200 pln jestem w stanie zaakceptować

Seba ---> chyba pomieszałem fakty ;(

Illuminator jest dość wyraźnie lepszy od Lunatica jednak zdecydowanie droższy. Illuminator porusza się w półce cenowej gdzie jest już wielu wyśmienitych konkurentów. Lunatica mk2 jest za to moim zdaniem lepsza od mk1 i od takiego np Real Cabla BM 250. Jednak radziłbym Ci posłuchać mimo wszystko też Moonwalka mk2. Moim zdaniem to best buy tej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.