Skocz do zawartości
IGNORED

SONY CDP-XE270 / HARMAN/KARDON HD710

neq1337

Rekomendowane odpowiedzi

Widze że nikt się nie garnie do pomocy, więc ja może pomogę.

sam od 1,5 roku HD 710 i jestem bardzo zadowolony. Mimo, iż koledzy stanowczo mi zalecali zmianę CD, ja tego nie zrobię, bo gra naprawdę, dobrym, zrównoważonym i detalicznym dźwiękiem.

W zasadzie nie rozumiem ataku na ten model, bo został odznaczony przez niemiecką prasę, na zagranicznych forach 90% opinii to zachwyt jakością w stosunku do ceny(czytałem nawet posty muzyków chwalących ten odtwarzacz), podczas, gdy opiniotwórcy na tym forum generalnie mają negatywny stosunek do tego modelu.

Moim zdaniem, jeśli za tę cenę jest w ładnym stanie, a jeszcze lepiej jak z pilotem(rzadko bywa) to bardzo dobry wybór.

Sony nie znam, ale HK 710 jest słaby...jednak czego oczekiwać za tę cenę? Wspominam go jednak dobrze, czytał wszystko, nie prezentował się najgorzej, miał ściemniany wyświetlacz...jeśli na początek, to można spróbować. A potem spróbować porównać z czymś z wyższej półki, np. na muzyczce fortepianowej,

pozdrawiam

ja tez sie podepne:)

a jak by sie prezentowal ten hd710 np z technics sl-pg590 , czy bedzie slyszalna roznica? albo z cd 50,53,43 marantz'a...?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

>>> ja mojego H/K hd710 porównywałem z Pioneerem PD-S 503, który na tle H/K wydał mi się bardzo efekciarski... - za wszelką cenę chciał to co ma do przedstawienia, pokazać najlepiej jak potrafi - chodzi mi tu o podbicie sopranów i dołu pasma........(niektórzy tak lubią), chociaż końcowy efekt wyszedł z tego taki, że dźwięk był nieciekawy - z przytłumionym środkiem.... brakowało mu spokoju i opanowania w grze...

wg mnie dół pasma w Harmanie jest bardziej spójny z całym zakresem niż w Pioneerze ... -- "nie wychodzi z szeregu"... chociaż różnice, te (na korzyść hd710 ) są minimalne i jedynie przy bezpośrednim porównaniu można je wychwycić ...

...dla mnie H/K przedstawia lepszą kulturę brzmienia, i dlatego stoi jeszcze na półce ;)

a jaki siedzi w hd710 laser? tzn interesuje mnie ew. koszt wymiany bo wiadomo to uzywane CD'ki...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

przepraszam ze znowu walkuje temat:) ale moje poszukiwania zeszly do dwoch budzetowych modeli : yamaha cdx-393 MKII i Harman Kardon HD710... ktory bedzie lepszym rozwiazaniem...

a jak jest z pilotem do hd710? gdzie mozna dostac? i czy "widzi" go uniwersalny pilot?

- nie - uniwersalny raczej odpada (u mnie przynajmniej nie działał).... orginalny pilot można wyrwać na allegro - cena ok. 25-35 zł - zależy od stanu i od samego przebiegu licytacji.........

• 1 rok później...

Co do tego SONY to ma dość ostre brzmienie. Czasami ma to swoje plusy, nie jest najgorszy, ale moża go kupić jeszcze taniej. Jeśli brać pod uwagę stosunek jakość/cena to jest OK.

marcelinho24, 8 Sty 2008, 19:41

>Podepnę się może pod ten temat aby nie zaśmiecać forum. Ma ktoś z szanownych forumowiczów kody do

>Harmana HD710 tak abym mógł nim sterować pilotem od ampli Yamahy ???

No właśnie - a może ktoś wie jaki najtańszy pilot uniwersalny posteruje CDkami harmana - właśnie tymi starszymi?

ja używałem harmana przez parę miechów i muszę przyznać ze jest to muł, szczególnie na średnicy, nie wiem czemu ale skleja dźwięki na średnicy, pozbawią ją szczegółów i wynaturza - jazgocze. Bas mocny, góra szczegółowa. Soneg ma moj kumpel, gra ostrą górą ale ma przyjemną średnice- obydawa odtwarzacze maja stereofonie w stylu prawy, lewy, środek. Od obu tych odtawarzaczy lepiej gra gamofon unitry bernard na wytartej wkładce. A od harmana, sound blaster live ma lepszy dzwięk...( szybszy i bardziej analityczny)

• 6 lat później...

Witam szanowni forumowicze,

aby nie tworzyć nowego wątku postanowiłem napisać w tym. Mam takie urządzenie. Laser chyba do wymiany, bo nie czyta. Reszta sprawna i w bardzo dobrym stanie (stało i nic się z tym nie działo). Dodaję zdjęcia:

IMG_2800.JPG

IMG_2801.JPG

IMG_2802.JPG

IMG_2803.JPG

IMG_2804.JPG

Proszę o propozycję na e-mail.

[email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.