Skocz do zawartości
IGNORED

Brzmienie Holtona 400

Slawo10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam kilka pytań dotyczących wzmacniacza Holtona 400 (schemat znalazłem na elektrodzie), szukałem na forum informacji dotyczących wykorzystania go jako wzmacniacza szerokopasmowego stereo, zdecydowanie jednak przez wszystkich jest wykorzystywany jako wzmak do suba.

Czy ktoś może używa go jako stereo; do jakiego wzmacniacza sklepowego można porównać brzmienie Holtona - NAD/ powyżej - poniżej, czy ma wyrównane brzmienie, jak ze szczegółowością, detalami.

Jeżeli nie jest mi potrzebna taka moc to na czym polega jej zmniejszenie: obniżenie zasilania, odjęcie jednej lub dwu par tranzystorów, jeżeli nie będę montować jednej pary tranzystorów to czy są potrzebne jeszcze jakieś przeróbki.

II część;-)

Czy ktoś może składał przedwzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak to brzmi i czy będzie to dobre połączenie z Holtonem (pytanie tak informacyjnie - ktoś ma może na zbyciu płytki to tego przedwzmacniacza).

pzdr

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26594-brzmienie-holtona-400/

No to taka właśnie nie jest mi potrzebna, ale widziałbym chętnie jakieś 100-120 W. Tak się właśnie zastanawiam czy jeżeli wykorzystam konstrukcję montując tylko 2 pary tranzystorów czy to będzie dobrze, bo ze mnie to taki elektronik, że jak mam wszystko opisane co i jak to poskładam i poustawiam, ale z modyfikacjami to nie we wszyskim jestem dobry.

Zadziała lepiej może zmontuj wzmacniacz symasym.Wejdź tutaj jest o nim dużo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.