Skocz do zawartości
IGNORED

graaf upadnie na kolana!!!

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

AL, a jak się już uzyska wystarczajaco dużą rozdzielczosc to sie okazuje, że wszystko jest analogowe. Zapewniam:)

Tylko proszę mi nie opowiadac o najnowszych zdobyczach techniki, bo najnowsze zdobycze techniki mówily kiedyś, że ziemia jest płaska:)))

Edward, u mnie też masz browara.

Pozdrawiam

Lancaster, nie mowie o zadnej - technice !

Mowie o Najglebszym Wgladzie Mistycznym !

TAM juz nie obowiazuje - dualizm !

Widzisz awers, rewers, oraz - "kancik" - Rzeczywistosci ! :)

Bylem NAJDALEJ, ze Wszystkich Ludzi (wspieraly mnie w tym Duchy Calej Ludzkosci !)

Wiec WIEM ! NIKT juz dalej nie doszedl ! TO, tez WIEM !

Widzialem "Engine" - Czasu ! Potrafilem bez trudu powiedziec, co spiker w TV powie za 15 sek. (dokladnie !)

Ja po prostu - WIEM ! I zadne "teorie", ani "zdobycze techniki", nie maja tu NIC do gadania ! (chyba, ze za kilka tys. lat, choc tez watpie !)

>lancaster

Zawsze bedziesz mial nade mna przewage ! W poczuciu humoru ! :)

Fakty natomiast, beda zawsze po mojej stronie ( on my side ) !

Tam dalej - juz NAPRAWDE - NIC NIE BYLO, a Szefem, bylem - JA !

PS. Liptona, Yellow Label - pijam, ale nie przypominam sobie abym kiedykolwiek pil go z Toba !

Arsen Lupin, 10 Cze 2006, 17:22

>Widzialem "Engine" - Czasu ! Potrafilem bez trudu powiedziec, co spiker w TV powie za 15 sek.

>(dokladnie !)

E tam, Arsen, a przypadkiem nie widziałeś numerów totka, jakie będę w następnej kumulacji? Miałbyś z głowy problem z długami...

>jar1

Doznania mistyczne, trwaja - sekundy ! (choc wydaje sie, ze mijaja cale wieki !)

Trafic akurat na losowanie Duzego Lotka jest rownie malo prawdopodobne jak skreslic "szostke" w naturalny sposob !

Myslisz, ze o tym nie pomyslalem ?!

Zreszta w Tym stanie, jakies smieszne, zadrukowane papierki sa tak groteskowe, ze mozna umrzec ze smiechu,

jak sie o tym, nierozwaznie - pomysli ! :)

Atopos, zakładki i wątki aby Ci się nie pop...iły?

Bo fiolki z lekami to na pewno ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

AL, byłeś Szefem, ale skansenu z grzybami!:)

Właśnie dlatego, że podjadałeś eksponaty zostałeś z tej funkcji zdjęty.

Faktycznie tam już naprawdę NIC nie było;)

PS: "nie przypominam sobie"- dokladnie tak się tłumaczyłeś!;)

Pozdrawiam

>Doznania mistyczne, trwaja - sekundy ! (choc wydaje sie, ze mijaja cale wieki !)

Tutaj piszą sami tacy z doznaniami mistycznymi.... graaf dostaje takowych zaczytując się w internecie, niektórzy po wpięciu veluma a jeszcze inni wymieniając wszystkie kondensatory w torze od elektrowni do głośników na BGN ;-)

>parantulla

Jezeli nie dostrzegasz idealnej wrecz logiki i konsekwencji, prowadzonej tu dyskusji,

to - zdaje sie, Tobie - parantulla, popieprzyly sie sieci kazualne w Twoim niedowarzonym mjuzgu ! :)

BTW. Czy to tylko ja mam kwantowy poslizg w czasie, czy tez czekacie ok. 2 min. na odswiezenie strony ?

> BTW. Czy to tylko ja mam kwantowy poslizg w czasie, czy tez czekacie ok. 2 min. na odswiezenie strony ?

Nie, ze stronami jest wszystko w porzo, to Ty jak wracasz z zaświatów to wpadasz nie w ten moment czasowy. Sprawdź jitter w gwiazdozbiorze Oriona. Może to jest powodem :-)

Arsen Lupin, 11 Cze 2006, 11:49

>Jezeli nie dostrzegasz idealnej wrecz logiki i konsekwencji, prowadzonej tu dyskusji...

No nie wiem, może ja dziwny jakiś jestem, ale jakoś nie mogę znaleźć w tym co piszesz nawet jednego słowa, które mogłoby mieć jakikolwiek związek z kolumnami, które są tematem tego wątku a nie Twoje zboczone majaki, do których już zdaje się wszyscy tu przywykli i na nikim to nie robi specjalnego wrażenia z tego co widzę od jakiegoś czasu.

Znudziła Cię samotność i gadanie z samym sobą w Fan Clubie, więc znowu szukasz wolnych słuchaczy wcinając swoje brednie gdziekolwiek na chybił trafił licząc na to, że ktoś Cię zauważy. Forma siadła Ci już dawno i specjalnie mnie to nie martwi, ale "niedowarzony" czy "mjuzg" to wyraźne objawy cofania się w rozwoju.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Arsen Lupin, 11 Cze 2006, 11:49

>BTW. Czy to tylko ja mam kwantowy poslizg w czasie...

Raczej poważne trzaski pod kopułą.

>parantulla

A ja, zdolalem juz przywyknac, parantulla, ze maz powazne klopoty z ocena rzeczywistosci !

Jestem ciekawy Swiata, wiec WSZEDZIE zagladam !

Do FAN CLUBU, czasem nie mialem czasu zagladac, wiec sa w nim cale strony (po 50 wpisow),

na ktorych wogole sie nie udzielalem !

Udzielam sie w co najmniej kilkunastu innych watkach, ale jesli chcialbys o czyms porozmawiac

w FAN CLUBIE, to wiesz przeciez, ze jako zalozyciel jestes tam bardzo mile widzianym gosciem, ,

wiec zaraz moglbym tam zajrzec, to sobie pogadamy o Starych Polakach !

Wyzbadz sie tylko tej manii (ktora zaraziles sie zdaje sie od Jazza czy jaccha !), uzywania slow,

takich jak : "wszyscy", "nikim" itp. Mow za Siebie, bo NIKOGO nie interesuje, co wg. Ciebie

WSZYSCY sadza ! :)

Pozdrawiam

o! koledzy jaka interesująca dyskusja, szkoda, że nie na temat :-(

(choć tego - przyznaję - nie jestem do końca pewien nie znając treści 14 w sumie wpisów moich "ulubieńców", które mi się szczęśliwie nie wyświetlają)

a miało byc "Rehdeko meeting point" :-(

Skoro graaf dyskretnie napomknął o czym jest ten wątek, to ja sobie pozwolę przypomnieć pytanie na które nie padła odpowiedź.

Konstruktor twierdzi, a wielbiciele za nim powtarzają, że głośnik wysokotonowy w tych konstrukcjach przenosi informacje akustyczne nawet te powyżej 100 kHz. A ja się pytam: skąd te częstotliwości się tam biorą?

Informację tę można wyczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edward, ze źródeł cyfrowych gęstych jak i z płyty winylowej uzyskuje się częstotliwości rzędu ~50 kHz.

Może podobnie jak we wzmacniaczach, w głośnikach korzystny jest odpowiedni zapas przenoszonych częstotliwości ?

dudivan,

ja to bym się zgodził, ze warto zastanowić się nad tym, na ile częstotliwości, których nie słyszymy, czy to świadomie, czy już nie bo nam membrana nie dyga mogą mieć wpływ na postrzeganie barwy dźwięku. To ciekawe zagadnienie, które ktoś już pewnie badał, jak ktoś coś o tym wie to niech napisze.

Ale irytuje mnie gdy konstruktor głośników twierdzi, że jego kolumny wydają z siebie informację muzyczną (a więc zarejesrowaną!) o częstotliwości ponad 100 khz a zapomina powiedzieć skąd ona się tam wzięła. Pewnie, że zapas jest korzystny, ale konstrukcyjnie nie taki łatwy do wykonania. A czy ten głośnik ma w ogóle prawo odtworzyć tę częstotliwość?

dudivan:

> Trzebaby posłuchać...

Wszystko wskazuje że miałem tę okazję około 8 lat temu na Audio Show w Sobieskim. Stracę pewność, gdy ktoś wskaże na inne konstrukcje, które tam wtedy grały i wyglądały na samoróbki garażowe. A grało to źle.

moim skromnym zdaniem te "sliczne" tematowe glosniki moze faktycznie swietnie oddaja dzwiek saksofonu? (a z reszta juz gorzej)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.