Skocz do zawartości
IGNORED

Konto+przelew...jeszcze raz...

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem że już były podobne tematy i korzystałem z wyszukiwarki ale nie znalazłem tego czego szukałem;)

mianowicie... mam prośbę abyście napisali jakie konta w jakim banku macie, zarówno osobiste jak firmowe i ile kosztuje wykonany na nich przelew zagraniczny, nie piszcie mi o Paypalach i innych tym podobnych bo to mnie nie interesuje i nie pytajcie dlaczego;) sprawa dość pilna...;)))

z góry dzięki

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/26658-kontoprzelewjeszcze-raz/

podaję ci niżej nr kont i numery pin ewentualnie jak chcesz to podam ci hasła dostępowe i przez inteligo zrobisz sobie przelew jeśli chcesz...............

natomiast jeśli chcesz to mogę podac ci konto do ojca rydzyka

mbrudziol>

Bardzo Cię proszę, podaj swój adres, ponieważ pragnę Ci wysłać moje karty kredytowe (i przy okazji dwie bankomatowe). Proszę, nie daj się prosić na kolanach, bądź człowiekiem!

człowieku!!! wejdź na pierwszy lepszy portal finansowy tam są takie informacje. W tabelach znajdziesz zestawienia kont większości banków w Polsce w tym prowizje, opłaty miesięczne, oprocentowania ...

Ile tych przelewów bedziesz robił, bo dla jednego to otworzenie i zamknięcie konta chyba nie ma sensu.

typowe dla tego forum...!!! rozumiecie dobrze o co mi chodzi ale musicie głupio pisać, dziecinada :(

guzio> około kilkunastu przelewów miesięcznie...wystarczy??? co kogo obchodzi ile?! narazie kurde płacę w inny sposób(nieważne jaki), co do szukania w necie... otóż mimo tego co piszesz to co do niektórych konkretnych kont w konkretnych bankach nie moge się doszukać informacji! dlatego cholera pisze tu żeby uzyskac pomoc ale tradycyjnie debile muszą coś napisac żeby było smiesznie! pocałujcie mnie w dupę...!!! dzieki bardzo

nie debile mrbrudziol lecz inteligentni inaczej

co do całowania - proponuję udać się na dworzec PKP do większego miasta - Warszawa,Wrocław itp - na pewno ktoś chętny się znajdzie , a może i coś innego ci zaproponują

PS to chcesz ten numer konta do ojca r. ??

mrbudziol, 6 Cze 2006, 21:52

>cholera jasna...banda kretyunów :(

Zastanów się albo prosisz o radę szkicując problem albo każesz podawać konta i ile kasy płacicie?

człowieku! czy potrafisz zadać pytanie?

Gość

(Konto usunięte)

Troche przeinaczacie panowie.

Gościowi chodziło nie o nr. konta tylko nazwe konta i opłaty za wykonanie przelewu, zresztą nr. też można udostępnić i jak pewnie wiecie nic złego się nie stanie:)

mrbudziol

Z tego co wiem najtaniej jest w citibanku jeśli chodzi o przelewy zagraniczne, koszt to ok. 30pln , a plusy to to że możesz wykonać przelew samodzielnie przez internet i konto zwykłe złotówkowe ( walute przeliczają po kursie dnia - nie boli:)Pieniądze "idą" w granicach 2-3 dni.

Opłata miesięczna to ok.10pln - w tym karta bankomatowa , potrzebna do wyk. przelewów przez internet.

W citibank przelew kosztuje 1% kwoty przelewu (min. 20 PLN max. 200 PLN). Do tego dochodzą opłaty banku korespondencyjnego. Przez kilka miesiecy byla promocja i przelewy zagraniczne były za free.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

pieniadze przelewy itp. to temat naprawde konkretny i osobisty i bezsensu pytac o takie rzeczy na forum dotyczacym stereo nawet na bocznicy.podalem googla tam szukaj banku i sa do kazdego darmowe infolinie,nic to nie kosztuje a doradcy sa bardziej ogarnieci niz niktorzy z Nas w tym temacie.

Ale podoba sie mi twoj tok rozumowania jesli zapytasz kogos po drodze np o godzine a on odpowie ci inaczej niz bedziesz chcial to odpalisz mu- spier..laj debilu pocaluj mnie w dupe.

>>karbidoczaszka

pierwsze słyszę i doświadczam... o jakich przelewach mówisz? Ja przelewam via online z Citybanku (mam podstawowe konto) i nic mnie to nie kosztuje. Chyba z tego co rozumiem myślisz o przelewach przy obecności osobistej w Citibanku(?) - to nie wiem, być może... W każdym razie ja osobiście NIE polecam Citibanku. Przy najbliższej okazji zmieniam na coś innego - jedyny plus to taki że w oddziałach nie ma kolejek, zresztą nie ma co się dziwić...taka drożyzna za prowadzenie konta..usługi też raczej skąpej jakości

Gość

(Konto usunięte)

"Podstawowe" konto mam w ing śląskim , w citi założyłem tylko do przelewów zagranicznych , nie dość ,żę przez internet to jescze bardzo prost wypełnić formularz.

Doznałem lekkiego szoku kiedy przy pierwszy przelewie zag. pani w banku PKO chciała się ze mną umówić na następny dzień -bo musi przygotować dokumenty i jakieś tam inne wymówki ( żeby nie było...godziny były dopołudniowe:)

A w śląskim dostałem dwa formularze k tóre wypełniałem przy pomocy pani z okienka...i tu najlepsze...w pewnym momencie pani też "wysiadła" i musiała zadzwonić do oddz. w B-B i coś się tam zapytać :))

Także jeżeli chodzi o prostote i szybkość citi to miodzio , ale jako "podstawowe konto :( zabezpieczenia konta internetowego to numer karty i pin , podawane w całości za każym logowaniem.

I wogóle sam wygląd i funkcjonalność pod psem , ing jest 100 lat przed nimi.

>>jacch

zgadzam się z Tobą. Do tego należałoby dodać jeszcze ostatni pomysł Citi, który dla zabezpieczenia dodania nowego odbiorcy wysyła Ci kod via SMS. Teoretycznie należałoby go wpisać po 15min od momentu "chęci" dodania odbiorcy... tylko że SMSy z banku docierają czasami nawet parę godzin później więc pozostaje jeszcze raz od początku zadeklarować chęć uaktywnienia tego samego odbiorcy..i tak w kółko. Dlatego 99% przelewów via internet w Citi robię w późnych godzinach, zazwyczaj 2:00-3:00 rano ://

dziękuję życzliwym...

faktycznie trochę przesadziłem, chyba dlatego że dośc pilnie potrzebowałem info a tu takie głupie odzywki, po prostu sie troszkę wkurzyłem, nastepnym razem kiedy np. rozboli mnie głowa nie będę pytał jakie tabletki przeciwbólowe działaja najszybciej tylko pójdę do lekarza...;)

saczek_XTRM, 7 Cze 2006, 20:04

>pierwsze słyszę i doświadczam... o jakich przelewach mówisz? Ja przelewam via online z Citybanku

>(mam podstawowe konto) i nic mnie to nie kosztuje.

Autor wątku pytał o koszt przelewów zagranicznych ;-) Przeczytaj pierwszy post.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

mrbudziol, 10 Cze 2006, 21:27

Słaba jakosc obsługi operacji zagranicznych wynika z ich kosztów. Operacje zagraniczne zostały scentralizowane i w bankach sieciowych panie w okienkach tylko przyjmują polecenia przelewów zagranicznych - czasem tak niewiele że nie wiedza jak się to robi a o SWIFTcie pewnie nie słyszały. Mniejsze banki korzystają z posrednictwa banków krajowych przy wukonywaniu przelewów zagranicznych - niezły w takich usługach jest BGŻ (najnowoczesniejszy system informatyczny) - sprawdź co oni oferują.

Do niedawna PKO BP i BRE Bank miały SWIFTa w oddziałach regionalnych - BRE nie ma już od kilku lat operacji zagranicznych w oddziałach (jest tylko w centrali w Warszawie). O PKO trudno powiedziec bo jego struktura jest od dwóch lat w permanentnej reorganizacji (na razie dobrze im wychodzi zmiana pięter i pokoi poszczególnych wydziałów). Dlatego lepiej to robić przez internet - sprawdź jaką dają możliwość wykonywania operacji zagranicznych w Inteligo i mBanku.

Unikaj banków niszowych i małych sieciowych - także zagranicznych, bo tam na pewno będzie drogo.

Qubric> co do SWIFT'u to masz rację, babka w okienku w "pewnym" banku baaaardzo się dziwiła słuchając moich pytań hehehe...

Multi Bank wygląda dość ciekawie....... 26zł+koszty innych banków w opcji OUR(możliwość płatności przez net czyli duzy plus)

Nordea...............30zł+koszty innych banków w opcji OUR i równiez mozliwość płatności przez neta,

Citibank dla porównania 40zł+koszty innych banków w opcji OUR ale brak możliwości przelewu przez net !!!

hmmm...

Gość

(Konto usunięte)

.......Citibank dla porównania 40zł+koszty innych banków w opcji OUR ale brak możliwości przelewu przez net !!!.....

To ja muszę mieć znajomości w CITIBANKU :( bo 4 razy już robiłem przez net przelew zagraniczny.

W citibank przelew kosztuje 1% kwoty przelewu (min. 20 PLN max. 200 PLN)-tylko taka jest tam informacja, nie ma wzmianki o wspomnianych przeze mnie 40zł+koszty innych banków... tak więc wcale nie jest najtańszy,

własciwie choćbym zapłacił nawet 200zł za taki przelew to i tak jestem do przodu ale z drugiej strony szkoda tych 200zł przy kazdym przelewie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.