Skocz do zawartości
IGNORED

Kto odpowiada za jakość przekazu w TVP?

R2rt

Rekomendowane odpowiedzi

Kto odpowiada za jakość przekazu w TVP?

Gościa należaloby skazać na 100 batów.

Tragiczny (choć to nie nowość) jest przekaz TVP z mistrzostw świata. Liczyłem, że może retransmisja z Niemiec będzie jednak ciut lepszej jakości. A na TV LCD po boisku biegają kolorowe plamy. Może ktoś wie gdzie "złapać z Hot Birda transmisję lepszej jakości za wyjątkim HD na BBC oczywiście?!

Frank- masz zupełną rację. Na LCD być może nigdy nie przyjdzie czas , chodzi mi o jakośc obrazu. Lecz w tych wynalazkach być może warto ,poczekać na wyższe rozdzielczości, teraz to o kant można potłuc ich jakość.

Bardzo dobry kineskop wali po rogach LCD-eki. Ja mam na kineskopie obraz brzytwę z mistrzostw świata włącznie z głębią i to z kablówki jeżeli to robi jakąś różnicę.

pawiowy

Obraz porównuję do swojego 29 calowego soniacza, który służy mi już 7 lat, powoli pojawiają się LCD-eki godne uwagi. Narazie najlepszy obraz na LCD jaki widziałem (zbliżony do mojego CRT) to szwedzka LAVA LCD LV-40LLP dałbym za nią 7~8tys ale na razie kosztuje 12tys więc jeszcze poczekam, tymbardziej że nie ma jeszcze źródeł sygnału HD. Trzeba poczekać na pierwsze filmy w HD pewnie na dyskach Blue-ray lub innych, ja planuje wymianę tunera sat na model z funkcją HD ale jak wiadomo nie ma jeszcze stacji nadawczych w HD.

Przewiduje, że wszystko ustabilizuje się w ciągu ok. 2lat, wtedy można kupować wielkoformatowe (40" w zwyż) TV LCD lub OLED oraz tunery sat-HD, odtwarzacze video-HD które sprowadzać się będą praktycznie do szybkiego i dużego dysku HDD, praktyczne też będą domowe macierze dyskowe z zapisanymi danymi video.

Aha model tunera sat-HD jaki planuje zakupić posiada moduł karty sieciowej więc dane video w domu będą krążyć w sieci LAN, być może LAN WiFi.

guzia - piszesz o HD. To już inna para kaloszy . W naszych warunkach do pełnej dostępności jako obraz w telewizji przewiduję... . Do Twoich dwóch lat dołożę jeszcze kilka. Polska to jest taki dziwny kraj, nieobliczalny.

Pamietaj czekajmy na wyższe rozdzielczości, a to jeszcze potrwa, myślę też o dostępności cenowej, nie zapodanej z sufitu.

Ludzie czesto lapia sie na reklame telewizorow LCD w supermaketach kiedu widza piekny ostry obraz puszczany ze specjalnie przygotowanej plytki DVD - tylko malo kto zwraca uwage na to, ze najczesciej jest to obraz niemal STATYCZNY - kiszka kiedy zaczyna byc cos w szybkim ruchu.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Należy ostrożnie podchodzić do zapewnień o czasie reakcji (np 2ms) matrycy. Kiedyś ten parametr był podawany dla przejścia od czarnego do białego, obecnie dla dwóch szarych.

LCD komputerowe, choć przewyższa jakością TV ciągle kiepsko wypada w porównaniu z dobrym CRT w większości zastosowań.

Śmiesznie wyszło:

Kaszanka7: kiszka kiedy zaczyna byc cos w szybkim ruchu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.