Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe do gainclone'a

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle się na forum pisze o: kolumnach do gainclona, attentuatorze do gainclona, itp. więc postanowiłem dodać jeszcze jeden wątek, bo nie znalazłem w wyszukiwarce, a wątek gainclona jest już zapchany totalnie. ;)

Chodzi mi mianowicie o kable głośnikowe do gainclone'a.

Gainclone jest specyficznym wzmacniaczem i pewnie wymaga specyficznych kabli.

Ciekaw jestem waszych opini i jakie kable się u was sprawdzały, a jakie nie w kombinacji z gainclone'm.

Napiszcie też koniecznie jakich głośników używacie.

Ja narazie mam jakieś kiepskie kable po 1,5PLN/m i jakoś to gra z kolumnami Alton 70W 8om, ale pozostawia wiele do życzenia, więc myślę o jakiejś wymianie. Chciałbym wymienić na coś do 200PLN za parę. Szkoda mi pięniędzy na droższe kable. Chociaż jak coś mi odbije ;) , to kto wie ...

pozdrawiam i czekam na wasze opinie

Czy ja dobrze czytam, że chcesz dać kable głośnikowe za 200zł do Altonów?!

Moim zdaniem to lepiej zainwestować te pieniądze (zaoszczędzić jeszcze trochę) na inne kolumny. Efekt będzie dużo lepszy nawet na kablu telefonicznym.

Nie obrażaj moich odrestaurowanych Altonów, bo przestaną grać ;-)

A tak poważnie to szykuję się w jakiejś nieodległej przyszłości na wymianę tych wysłużonych głośników.

BTW wcale tak źle nie grają :] , żebym od razu chciał z nich zrezygnować.

Bardziej ciekaw jestem waszych opini jak grają różne kable głośnikowe z waszymi zajebistymi, drogimi kolumnami i oczywiście z tymi tańszymi też ;)

>Bardziej ciekaw jestem waszych opini jak grają różne kable głośnikowe z waszymi zajebistymi, drogimi

>kolumnami i oczywiście z tymi tańszymi też ;)

No to nie powinienem się odzywać jeśli chodzi o te droższe.

A co do obrażania: Nie miałem nic złego na myśli, ja też lubię klasyki (moje TANIE kolumny na ARN150 i GDWK są podpięte do Unitry WS-503). I nieważne czym je podepnę grają zawsze tak samo... czyli kiepsko. Słuchałem Altonów, Altusów i innych osiągnięć polskiej audiofilskiej produkcji, wiem, że nie grają tak dobrze jak mówią o nich sympatycy, ani tak źle jak oceniają je przeciwnicy;) Jak już masz 200zł to pobaw się z tuningiem kolumn. Już sama zabawa z wytłumieniem (często długa i pracochłonna) da ci lepszy efekt niz kupno kabla za nawet 2000zł (przepraszam, mało audiofilsko: 2kzł).

A co do kabli i ich Znaczącego wpływu na dźwięk polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest tam parę fajnych linków i artykułów na ten temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro tuningujesz budżetowo, to spróbuj skrętki cat5 (taka komputerowa)

Już na tym forum jest kilka tematów o tym sposobie wykonania dobrych kabli.

ludzie podchodza różnie do tego typu kabli, ale zawsze warto spróbować. Zabawa niedroga.

• 2 tygodnie później...

proponuje do gainclona z racji ze jest to najlepszy wzmacniacz na tym forum najlepsze kable np. takie skromne chociaz nie wiem czy nie za slabe do gainclona XLO Limited:

Rozmiar 6 AWG; poczwórna budowa wielożyłowa, gotowa do zastosowań w połączeniu przymusowym lub podwójnym okablowaniu wewnętrznym; osprzęt wykonany z ciętej na kęsy bezpośrednio pozłacanej miedzi tellurowej, fenomenalna dynamika i jakość dźwięku zawstydzająca konkurencję - wszystko to sprawia, że jest to docelowy kabel do systemów, które rzeczywiście dążą do skopiowania rzeczywistości doświadczenia muzycznego. Niewątpliwie i zdecydowanie "najlepszy na świecie".

LE5-4 1.22 m 30 360 zł

LE5-6 1.83 m 41 400 zł

LE5-8 2.44 m 52 440 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.