Skocz do zawartości
IGNORED

używka do gainclone

uwe300

Rekomendowane odpowiedzi

Art. 33. 1. W trakcie postępowania w sprawie wpisu do rejestru organ rejestrowy może żądać od wnioskodawców wyjaśnień treści wniosku w zakresie określonym w art. 32, a także zwracać się do odpowiednich organów państwowych o sprawdzanie prawdziwości zawartych we wniosku danych.

2. Jeżeli organ rejestrowy w trakcie postępowania w sprawie wpisu do rejestru stwierdzi braki lub uchybienia w treści wniosku, w zakresie określonym w art. 32, wyznacza dwumiesięczny termin ich uzupełnienia, a po upływie tego terminu wydaje decyzję o odmowie wpisu do rejestru.

3. Jeżeli wniosek zawiera postanowienia pozostające w sprzeczności z przepisami ustaw chroniącymi bezpieczeństwo i porządek publiczny, zdrowie, moralność publiczną, władzę rodzicielską albo podstawowe prawa i wolności innych osób, organ rejestrowy wydaje decyzję o odmowie wpisu do rejestru.

4. Decyzje, o których mowa w ust. 2 i 3, powinny być wydane w terminie 3 miesięcy od daty wszczęcia postępowania o wpis do rejestru. Na decyzje te może być wniesiona skarga do sądu administracyjnego.

Art. 34. 1. Jeżeli nie zachodzą okoliczności wskazane w art. 33 ust. 2 i 3, organ rejestrowy wydaje, w terminie 3 miesięcy od zgłoszenia deklaracji, decyzję o wpisie do rejestru.

2. Z chwilą wpisu do rejestru kościół lub inny związek wyznaniowy uzyskuje, jako całość, osobowość prawną oraz korzysta ze wszystkich uprawnień i podlega obowiązkom określonym w ustawach.

3. Przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio do jednostek organizacyjnych, zakonów i diakonatów, o których mowa w art. 32 ust. 3.

4. Do kościołów i innych związków wyznaniowych wpisanych do rejestru stosuje się odpowiednio przepisy art. 14 i 15.

Art. 35. 1. Zmiany statutu kościoła lub innego związku wyznaniowego wpisanego do rejestru dokonuje się w trybie obowiązującym przy ich rejestrowaniu.

2. Organ rejestrowy może domagać się aktualizacji danych warunkujących wpis do rejestru, określonych w art. 32 ust. 1 pkt 2-5.

Art. 36. 1. Wykreśleniu z rejestru podlega:

1) kościół lub inny związek wyznaniowy, którego sytuacja prawna i majątkowa została uregulowana w odrębnej ustawie,

2) kościół lub inny związek wyznaniowy, który zawiadomił organ rejestrowy o zaprzestaniu swojej działalności,

3) kościół lub inny związek wyznaniowy, który utracił cechy warunkujące uzyskanie wpisu do rejestru; dotyczy to w szczególności kościoła lub innego związku wyznaniowego, który w ciągu 3 lat nie odpowiedział na żądanie organu rejestrowego i nie zaktualizował wpisów do rejestru w zakresie określonym w art. 32 ust. 1 pkt 4.

2. Wykreślenie z rejestru następuje na podstawie decyzji ministra właściwego do spraw wyznań religijnych.

3. W przypadku decyzji o wykreśleniu z rejestru na podstawie ust. 1 pkt 2, minister właściwy do spraw wyznań religijnych wyznacza likwidatora, stosując odpowiednio przepisy Prawa o stowarzyszeniach.

4. Przepis ust. 3 ma również zastosowanie, jeżeli zawiadomienie o zaprzestaniu działalności kościoła lub innego związku wyznaniowego nie określa likwidatora.

5. Jeżeli statut kościoła lub innego związku wyznaniowego nie stanowi inaczej, majątek pozostały po zakończeniu postępowania likwidacyjnego może być przeznaczony wyłącznie na cele charytatywno-opiekuńcze w drodze decyzji ministra właściwego do spraw wyznań religijnych.

6. Od decyzji, o których mowa w ust. 2-5, przysługuje skarga do sądu administracyjnego.

Art. 36a. 1. Organ rejestrowy lub prokurator może wystąpić do sądu wojewódzkiego o stwierdzenie niezgodności działania kościoła lub innego związku wyznaniowego z przepisami prawa, o których mowa w art. 27 ust. 1, lub ze statutem, o którym mowa w art. 32.

2. W razie stwierdzenia prawomocnym wyrokiem sądu, że działalność kościoła lub innego związku wyznaniowego rażąco narusza prawo lub postanowienia statutu, organ rejestrowy wykreśli z rejestru ten kościół lub inny związek wyznaniowy.

Art. 37. Minister właściwy do spraw wyznań religijnych określa, w drodze rozporządzenia, zasady i sposób prowadzenia rejestru, dane i informacje podlegające wpisowi, sposób, formę i termin aktualizacji wpisów do rejestru, warunki udostępniania rejestru, wydawania wyciągów z rejestru oraz sposób wykreślania kościoła lub innego związku wyznaniowego z rejestru.

Art. 38. Przepisy niniejszego działu stosuje się odpowiednio do krajowych organizacji międzykościelnych, jeżeli mają one mieć osobowość prawną. Do utworzenia takiej organizacji jest wymagana deklaracja podpisana przez władze co najmniej dwóch działających w Rzeczypospolitej Polskiej kościołów i innych związków wyznaniowych.

i to są najważniesze warunki , reszta MISTRZU NALEŻY DO CIEBIE!!!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>Rambo

Super, Rambo !

O to chodzilo ! :)

Ale mam troche watpliwosci natury - praktycznej !

Na przyklad :

Czy Urzad Administracyjny wydajacy zezwolenie ma jakiekolwiek prawo ingerencji, czy zanegowania PRZEDMIOTU Naszej Wiary ?

Tzn. jesli bysmy znalezli na naszym forum - 100 osob zainteresowanych stworzeniem Kosciola Gainclona (jako przedmiotu kultu,

i zjawiska o ponadnaturalnych, swietych walorach brzmieniowych) to czy moze Nasza Wiara, byc w jakikolwiek sposob - ZANEGOWANA,

przez np. widzimisie urzednika, ktory stwierdzi np., ze "to wlasciwie nie jest Kosciol" i rejestracja moze byc nam - ODMOWIONA ?

MISTRZU wierzę że DUCH ABSOLUTNY będzie Ciebie prowadził i wyprostuje wszelkie ścieżki, tak że staną się wygodnym traktem do CELU!

Tak jak powiedziałem, porad udzielam jedynie za kasę ale wierzę, że Twój Duch będzie Twym przewodnikiem ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

po tych używkach to nawet nie wierzę żebyś był zdolny mieć syna ;)

"Jezeli smiech byl "do lez" to znaczy, ze instynktownie (intuicyjnie), przeczuliscie

GLEBOKA PRAWDE z Tej sytuacji - plynaca (smiech byl - nerwowy !)"

hehehehe, tak jak teraz. A słyszałeś o wypadkach totalnego wyśmiania?

To tak, jakby wystąpili w TV: Miller, Kulczyk, Pęczak i Sobotka, po czym zanucili wspólnie: "jesteśmy najuczciwszymi ludźmi w tym krajuuuuu"(rozumiem, że z punktu widzenia jakiegoś osobnika może być to prawdą-zależy od punktu widzenia?:P). Zapewniam Cię, że moj śmiech do łez w tej sytuacji byłby związany nie z odkryciem GŁĘBOKIEJ PRAWDY. Nie byloby nic nerwowego w tej sytuacji, bo niby co?(Ty sie śmiejesz "nerwowo"? - opowiedz jak to jest?)

Tak, ze są OBIEKTYWNE i niezmienne prawdy. Po to się kogoś nazywa: kłamca, że nie mówi prawdy. A więc obiektywnie(nie subiektywnie, z pewnego punktu widzenia itp.) nie powiedzial prawdy(stan faktyczny widziany z punktu widzenia sytuacji/okoliczności, a nie relacjonującego) o czymkolwiek.

Z tego co piszesz(jeżeli dobrze rozumiem) mozna usprawiedliwić każdego bydlaka, bo wystarczy spojrzeć "z pewnego punktu widzenia", "z innej perspektywy" i już jest OK. Zapewne tak patrzył Kwach, kiedy ulaskawial Sobotkę, Wałesa(Wachowski) kiedy ulaskawial gangsterow i brutalniej: hitler kiedy odznaczał waffen ss za wyjątkowe bydlactwa jakich się dopuścili. I co? I nic? Właśnie po to masz wolną wolę, żeby nie zostać pojebem, a jak już jesteś to z całą pewnością bedziesz próbował usprawiedliwić takich ćwoków(w stadzie raźniej:))

Mając nadzieję, że tak nie jest.

Pozdrawiam

PS.

Mam kilka pytań:

Jesteś kobietą?

Twój ojciec był agentem UB?

Ogólniak, ktory kończyleś miał najniższy poziom nauczania w Warszawie?

Teraz mi napisz z jakiego uniwersalnego punktu widzenia/perspektywy odpowiedx na te pytania jest twierdząca.

... :)

To powyzej, zrobilo sie przez CALKOWITY przypadek, ale moze byl w TYM jakis znak ?

Moze zadzialala pod / nie - swiadomosc ?! JA TEGO NIE WIEM !

A Ty wiesz, lancaster ? Wydajesz sie tak duzo wiedziec ! :)

>lancaster

Wydaje mi sie, ze trudno mi bedzie Cie w pelni usatysfakcjonowac ! :)

Wymagaloby to calych stron, a ja juz ledwo slipie w ten - monitor !

No to moze od konca :

1. W KAZDYM czlowieku jest troche androgyna, wiec pod specyficznym katem patrzac : JESTEM KOBIETA ! :)

2. Mogl istniec b. przebiegly spisek (Rosji, Chin...???), ktore TAK USTAWILY cala te GRE, ze wszyscy czlonkowie

ruchu oporu w polsce, byli w jakis sposob - agentami UB ! (UB zreszta, tez nie bylo tym, czym sie wydawalo !)

W Takiej sytuacji moj Ojciec tez - BYL AGENTEM UB ! Chyba, ze ze jako - Szef Dywersji, doskonale o tym wiedzial,

i tylko - UDAWAL ! :))

3. Pod pewnymi wzgledami, lub patrzac z perspektywy PEWNEJ FILOZOFII wychowania i nauczania, moj ogolniak,

mial NAJNIZSZY POZIOM w Warszawie !

Smiech (jak tez - humor) sa rzeczami BARDZO TAJEMNICZYMI !

Jezeli twierdzisz, ze zawsze wiesz, z CZEGO sie smiejesz i DLACZEGO, to boje sie, ze jeszce bardzo niewiele kumasz,

w Tym CO naprawde jest grane ! Slizgasz sie po samej powierzchni rzeczy zupelnie oczywistych !

Wiekszosc tych - NAPRAWDE ISTOTNYCH, oparta jest na - PARADOKSIE !

A TU juz trzeba miec, po prostu kombinacje - WY (PRZE) CZUCIA, WRAZLIWOSCI, INTUICJI i Tego sie nie "wyjasni"-

TYSIACEM SLOW ! :)

W wypadku "tatalnego wysmiania", tak moze sie tylko wydawac tej grupie kretynow, ktora sie tak "totalnie smieje" ! :)

Patrzac "z ukosa", widac - PRZERAZENIE pokrywane MASKA - smiechu !

Im wieksze PRZERAZENIE, tym - silniejszy, glebszy, "prawdziwszy" smiech ! :)

Ale pelne wyjasnienie Ci tego subtelnego, wielopietrowego mechanizmu, musialoby sie ciagnac przez pare stron,

i za bardzo odbieglibysmy od Glownego Tematu - Naszej Wiary w Gainclona i proby stworzenia wspolnoty - Kosciola ! :)

Pozdrawiam

AL- czasami, oprócz błazenady - parę ciekawych rzeczy napiszesz, ale ten mechanizm śmiechu, podświadomości itd też już dawno znam. może coś bardziej odkrywczego, może czymś zaskoczysz.... próbuj!

Al, w sumie fajnie piszesz i jak najbardziej satysfakcjonująco dla mnie:)

Sam widzisz, że są różne punkty widzenia, więc dlaczego upierasz się, ze Twój punkt widzenia duchowosci nie jest jednym z miliardów innych?

AL, hehehehe teraz sie okaże, ze wg. Twojej teorii ludzie śmieja się z przerażenia. Ciekawe dlaczego w super ciężkich warunkach ludziom jest nie do śmiechu? I dlaczego śmiech to zdrowie? Boisz sie, że Ci poziom serotoniny skoczy i dlatego postanowiłeś być ponurakiem?

Bez sensu jesteś.

>Rambo

Co jakis czas ktos mi pisze, ze - WSZYSTKO JUZ BYLO i ze o Kwantowej Naturze Boga, Logikach Wielowartosciowych,

Paradoksalnych Mechanizmach Jazni, Perspektywach Widzenia z Punktu Scalajacego - Obserwatora, DMT i Harmalinie,

Zaawansowanych Stanach Transpersonalnych, Wizualizacji Znaczenia wychodzacych od Teorii Katastrof - Thoma, gunach,

Puruszach, Zaawansownej Tantrze, Hiperpozycji Stanow - to On wiedzial wszystko doskonale poczawszy od 5 roku zycia !

A teraz, to on po prostu chce sie dowiedziec, gdzie tu cyne najtaniej kupic na Bazarze ! I jaki rower - wybrac !

Szukalem w Wyszukiwarce i NIKT (poza qb_1), nigdy takich tematow nie poruszal, wiec cos tu smierdzi i podejrzewam,

ze to tez tylko pewna OBRONA i MASKA ! :)

A rzeczami Naprawde Zupelnie Swierzymi i Odkrywczymi, dziele sie TEZ WYLACZNIE ZA KASE ! (czegos sie jednak Czlowiek UCZY ! :)

AL pisał - jak to rozumiem - tylko o pewnym rodzaju śmiechu; najlepiej nich AL doprecyzuje; naprzód AL ....!

żadna obrona, pewne aspekty teorii kwantowej (na tyle na ile jestem w stanie pojąć) przyjmuję, opowiadam się za teorią chaosu, gdzie teoria kwantowa ma swoje wielkie znaczenie, uznaję zbiorową nieświadomość, archetypy, resztę traktuję jako ciekawostkę .... i gdzie tu maska?

Interesują mnie stany zbiorowej ekstazy religijnej, zakamarki psyche - patrzyłem na to od strony teoretycznej i obserwowałem jak to działa w grupach ludzi....

Tak więc, Synu nie mam maski!

AL,hehehehehe(przerażenie;)), właśnie do mnie dotarlo!

Słuchaj, opowiem Ci historie(wymyślaną w czasie rzeczywistym). Byl sobie pewien mały chlopiec, w dzieciństwie sporo od niego wymagano, dorastał sobie, a wymagano coraz więcej. Mial dorze rozwinieta potrzebę wolności i zdawał sobie z niej sprawę. Jednak(i tu Ci nie powiem dlaczego-ślizgaj się dalej po powierzchni;)) jak na złość byl wystawiany na coraz cięższe próby. No cóż dawał im rade, bo był silny i niegłupi. Po jakimś czasie idąc do wesołego miasteczka z kolegami zamiast jezdzic na karuzelach zastanawiał się nad motywacjami kolegow i mechanizmami działania karuzeli. Potem przyszła pora na pierwsza miłość, ale "mechanizm" powstawania miłości też juz miał "rozpracowany"...cóż pozostalo zglębiś jeszcze tylko kilka detali i już można było sobie wytlumaczyć co tylko się chciało. Zwykli "śmiertelnicy" w tym czasie śmigali na karuzelach, umawiali się z pannami, pili, palili i najdziksze robili swawole. Ale, nie on, raz że presja otoczenia, dwa ambicja a trzy już był nieobecny.

Tu zakończę opowiastkę...w jednej z miliardów opcji, gdyby ten mlodzieniec został psychologiem nie miałby najmniejszych wątpliwosci, ze tak właśnie wyglada rzeczywistośc(no bo niby jak?:)).

A gdyby psychologiem został któryś z jego kumpli, tych, którzy dobrze się bawili, wiedziałby dlaczego on tak myśli:P

Bo prawda wcale nie boli, ani nie jest zagamtwana, tylko jak ktoś nie chce jej zobaczyć to wymyśla grzyby, teorie i w koncu jak nic obwołuje się istotą wyższa;)

A kto sie upiera, lancaster ?! :))

Ludzie smieja sie z PRZERAZENIA !!!

Widocznie, te "super ciezkie warunki", nie sa jeszcze wcale TAK Przerazajace !

O tych NAPRAWDE PRZERAZAJACYCH - NIC nie wiesz, bo MASKUJESZ je SMIECHEM ! :)

Smiech to zdrowie ? Pewnie, ze tak !!! :) Lepsze TO niz SMIERC ! :)

Poziom harmaliny utrzymuje na stalym poziomie !

Sens mnie nie interesuje !

Interesuje mnie - ZYWE ZNACZENIE !

AL, qrwa to teraz smigaj na karuzelę. Złap mandat za przechodzenie na czerwonym świetle, ogólnie zaszalej. A jak poczujesz z tego frajdę(wiatr w bujnej czuprynie-nie to co ja;(, ale za to włos mi z głowy już nie spadnie:))

To wróć i pogadamy bez erystyki i piany o sensie bytu.

Może być?

pozdrawiam

>lancaster

Z tym - smiechem, to musze rzeczywiscie - uwazac !

Juz 3 czy 4 razy, o malo nie - UDUSILEM sie, ze smiechu ! (tak byl gleboki ! :)

Co do tebru glosu, to po paru minutach, przechodzi niemal w WYCIE !

Zauwazylem tez, ze w Takich wypadkach, gwaltownie usiluje wyjsc na balkon,

i wyc ze smiechu prosto w Gwiazdy ! Zastanawiam sie : Co to moze znaczyc !

CO ja UKRYWAM ?! CZEGO NIE CHCE DOPUSCIC DO SWIADOMOSCI ?!

Serio !

Arsen Lupin, 18 Cze 2006, 14:23

>CO ja UKRYWAM ?! CZEGO NIE CHCE DOPUSCIC DO SWIADOMOSCI ?!

Może tego, że żyjesz w brzuchu gigantycznego węża z rodzaju anakonda?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

święty Panie - współczuję AL Twoim sąsiadom :)

>lancaster

Mogloby byc, gdyby nie to, ze czuje sie taki skrepowany, potwornie stlamszony,

pozbawiony jakiegokolwiek zaczepienia, umocowania !

Chyba nie zdecyduje sie na ta karuzele !

A jak sie urwie ?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.