Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

A to widzieli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja już kiedyś wklejałem ten cennik, ale jeszcze raz dla przypomnienia. To edycja 1984/1985. Zamiast Agfy jest Fuji, no i ceny się minimalnie różnią.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witajcie :)

Odnosnie tej listy kaset dostepnych w pewexie to ja bym byl skory zapisac sie na jakies zamowienie bo ceny sa obiecujace a kasetki takze :)...

ok zarty zartami :)

wklejam tylko jedna niestety...

1. TDK MA 54 wersja na rynek japonski z 1992-3 roku.

Jesli ktos gdziess zobaczy te SA-X co pisalem to niech da znac prosze, poniewaz czasem umyka mi a polskiego serwisu aukcyjnego nie zawsze przegladam.

Pozdrawim serdecznie Wojtas

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Przerwe cisze moim ostatnim znaleziskiem:

Ukryta Zawartość

post-12549-100009332 1248729197_thumb.jpg

post-12549-100009333 1248729197_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Znalezisko bardzo ciekawe wizualnie. Chociaż ja nie wiem dlaczego, nigdy nie byłem zwolennikiem tych opakowań typu "mydelniczka". Ba, ja nawet nie byłem zwolennikiem pudełek typu "slim", czy zwykłych z zaokrąglonymi narożnikami. :) Zawsze wolałem zwykłe, standardowe, kanciaste, stałych rozmiarów pudełka. No ale stare pierniki mają swoje dziwne przyzwyczajenia. :)))

A co mają powiedzieć jeszcze starsze pierniki? ;-)

Ale ja też nie przepadam za opakowaniami kaset o nietypowych wymiarach, bo przeważnie jest jakiś kłopot z ich przechowywaniem - nie pasują do typowych półek, itp.

Ta seria SA Limited Edition i podobna AR nie były nigdy u nas oficjalnie sprzedawane, ale przez jakiś czas Pewex sprzedawał kasety AR w takich opakowaniach pod nazwą "if". Była wersja czarna z elementami żółtymi i biała z różowymi. Taką białą z różowymi mam nawet w rzadko spotykanej wersji na dwie kasety w jednym pudełku. Nie przypominam sobie, bym widział taka czarną...

Poza tym - być może to przypadek - ale wydaje mi się, że te podwójne występowały (być może tylko w Pewexie) tylko jako 60-tki, a pojedyncze - jako 90-tki i 46 z dużymi szpulkami.

A wracając do tej SA - zwróciliście uwagę na tekst reklamowy? "Limited Edition - Clarity unlimited". Przypuszczam że to celowe połączenie.

Mi sie podoba ta SA :) jest ladna.

Ja z koleji wklejam na poczatku dosc popularna na rynku japonskim AD-X 74 z roku 92-3.

a droga to juz nie mam pojecia moze Maciej cos pomoze... :)

kaseta do zludzenia przypomina TDK A cala szata samej kaety nawet kolorystyka ta sama ale reszta czyli opakowanie juz nie moze to odpowiednik A na rynek japonski ale nigdzie nie widac zeby to bylo sygnowane przez TDK tylko na dole z tylu kasety prawy dolny rog. I juz sa naklejone naklejki w srodku jak widac na zdjeciach... dziwne...

Ukryta Zawartość

post-11402-100009271 1248810952_thumb.jpg

post-11402-100009272 1248810952_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i reszta zdjec tejze kasety jak zauwazylem takze na kasecie jest logo TDK na prawym gornym rogu jak zawsze bylo ...

Ukryta Zawartość

post-11402-100009269 1248811020_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiotone, 28 Lip 2009, 21:55

>Ja z koleji wklejam na poczatku dosc popularna na rynku japonskim AD-X 74 z roku 92-3.

Ciekawe, że w Japonii AD-X w tej wersji była jeszcze w sprzedaży, i to równolegle z AR i AR-X. Na rynkach europejskich AR i AR-X zostały wprowadzone w 88 roku i zastąpiły AD-X. Przed 88 w Europie były D, AD i AD-X, oraz A jako najniższy segment rynku, a po 88 - D, AD, AR, AR-X.

Tymczasem w Japonii AD-X, AR i AR-X były oferowane jednocześnie jeszcze przez kilka lat. I właśnie w tej hierarachii - AR była wyżej w linii niż AD-X!

>a droga to juz nie mam pojecia moze Maciej cos pomoze... :)

>kaseta do zludzenia przypomina TDK A cala szata samej kaety nawet kolorystyka ta sama ale reszta

>czyli opakowanie juz nie moze to odpowiednik A na rynek japonski

A pomogę, pomogę...

Kiedyś próbowałem rozszyfrować fragment napisu z tyłu pudełka.

Górna linijka (na ciemniejszym tle) to:

Hai kuoriti-no saundo-no beeshitsu kasetuto

Następnej linijki odczytałem tylko fragment, ale trzecia to:

Roo noizu kasetuto.

Znający angielski nie powinni mieć problemu z odczytaniem. To angielskie słowa stranskrybowane po japońsku. Dla ułatwienia rozdzieliłem słowa - w piśmie japońskim się tego nie robi (jest to "Haikuoritinosaundonobeeshitsukasetuto" oraz "roonoizukasetuto") ;-)

Literatura Swiatowa

Kurs Krootki

cz. 1

'American Psycho'; Brett Easton Ellis:

''...an analog cassette deck by Akai, the GX 950B,

which comes complete with manual bias Dolby recording level...""

----------------------------------

pisownia:

British English: analogue (catalogue, itp)

American English: analog (catalog, itp.)

czy ktos ma tez obawy przed opisywaniem zadkich kaset z netu (oprocz mnie), obawie , ze kto inny je podkupi? bowiem jest tu i tam , obecnie (od kilku dni) pare rarytasow.. i zapewne ktos mnie przebije, ktos z U.S.A. lub Japonii, nie stac mnie na 5 kaset za USD 500 plus franco, rrr

Tak żeby się pochwalić: wreszcie uzupełniłem gamę Agfy z 1986.

Ta czarna Superferro jest nie do zdobycia, uffff....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I sensacyjna niespodzianka: Basf LH-E w opakowaniu CR-E.

Ktoś już pokazywał takie zdjęcie, mi udał się zdobyć cały trójpak! Szkoda, że kasety nie są foliowane oddzielnie, zajrzałbym do środka - te LH-E wyglądają jeszcze inaczej niż trzy znane mi typy obudowy tej kasety! Przypominają Agfy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam serdecznie i tu do tego Basf-a dodam opowieść która zawsze mi się kojarzy z jakąś niedoróbką -----hm,hm dawno ,dawno temu /tak zaczynają się opowiesci za czasow komunistycznych/ ale na serio kiedyś leciała u nas TVP parodia Kojaka po węgiersku ,no i ten węgierski spec-policjant zamierza kupić sobie garnitur i mówi o tym koledze ,ten zaś pyta rezolutnie jak waszmość będzie to robił,Kojak odpowiada ano zwyczjnie wchodzę do sklepu przymierzam ,jak dobry to placę i wychodzę .

Czyś ty oczadzial chłopie garnitur kupuje sie z kalendarzem ,apo jakiego grzyba pyta łysy ,ano po takiego odpowiada kumpel że od piątku zaczynają chlac , w sobotę są kompletnie pijani /jeszcze czasy gdy nie było wolnych sobót/w poniedziałek klin ,we wtorek lecza kaca ,kupuje sie więc robione we środe lub czwartek.Kupili z kalendarzem garnitur z czwartku ,elegancki żadnych oznak niedoróbki ,wsiadają do samochodu a tu trach na szwach wszędzie poszło ,kużwa rzecze Kojak pewno nici były z piątku he,he więc nie ma bata Diaboliku Basfa masz chyba z poniedzialku /sory że nie na temat ale zara mi się skojarzyło pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.