Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli kogos nie interesuja moje spostrzeżenia może robić dokładnie to co ja - parking przeznaczony dla ignorowanych uzytkowników jest piekielnie pojemny.

wszystko co napisałem w kwestii EF improved było jak najbardziej na temat:

Jak dla mnie nie miała startu do żelazówki TDK D z tego samego okresu. Ale sentyment pozostał. I to u wielu jak mniemam tak samo sądząc po ich wygórowanych i nie mających pokrycia w jakości cenach na aukcjach. Za kwotę 3x mniej kupiłem porządny i markowy chrom z 1989 roku, oczywiście także nowy i fabrycznie zafoliowany.

^kilka stron wczesniej rozpisałem się o zaletach tej serii* - teraz widzę, że nieostrozny dobór słów mógł i nadal moze narazić kogoś na rozczarowanie, stratę czasu i pieniędzy; stąd dla równowagi pozwoliłem sobie z lekka naswietlić kulisy zmasowanego powrotu EFi (wraz z jej nową "improved" ceną) na polski rynek wtórny....

mam 32 lata i pośród tysiecy innych rzeczy wk****ia mnie fakt, że już nie można bezkarnie polecić czegokolwiek nie podbijajac ceny. jest tu kilka osob, ktorym chętnie podsunąłbym pod nos to i owo, ale cos co dziś kosztuje 1-2 eur po kilku postach będzie parokrotnie drozsze - co to, to nie moi mili ;)

na koniec:

Za kwotę 3x mniej kupiłem porządny i markowy chrom z 1989 roku, oczywiście także nowy i fabrycznie zafoliowany.

zgaduję że chodzi o porządną taśmę typu II, w imieniu swoim i kogoś o wiele ode mnie madrzejszego dodam,ze w 1989 roku nie istaniało jeszcze coś takiego jak "porządny chrom" - na to trzeba było zaczekać jeszcze 4 lata ;) i niech mnie diabli - było warto.

* - w cenie 1.09 USD/szt dla c-90

^kilka stron wczesniej rozpisałem się o zaletach tej serii* - teraz widzę, że nieostrozny dobór słów mógł i nadal moze narazić kogoś na rozczarowanie, stratę czasu i pieniędzy; stąd dla równowagi pozwoliłem sobie z lekka naswietlić kulisy zmasowanego powrotu EFi (wraz z jej nową "improved" ceną) na polski rynek wtórny....

Hahaha :-)

ty naprawdę uważasz, że ludzie którzy kupili EF na allegro za 45zł czytali właśnie twoje wpisy tu na forum i uznali, że warto tyle dać ? Hehe, oj, takiej siły przebicia to ty w życiu mieć nie będziesz ...... a chciałbyś co ?:-) Widać !

Sam kilka lat temu płaciłem za EF i pare innych "zwykłych" kaset po 50zł nie znając tego forum a tym bardziej twoich wpisów.

Dla mnie to zwykły zbieg okoliczności a ty z tego robisz wielkie wow :-) Przecież mogłeś sobie je kupić dla siebie i rozpakować - nagrać, były tanie, więc o co chodzi ? Jesteś taki jak ten przysłowiowy pies ogrodnika.

nie wiem kto czyta moje posty i jaki mają wpływ na jego zakupy, trzeba sie liczyć z tym, ze jakiś moga mieć.

jak wytłumaczyć fakt, ze przy tak szerokiej ofercie ludzie wywalają 45-50 pln na "kioskową" kasetę?

forum a-s -> ebay.de -> allegro

ty chyba chcesz zebym do podanych wczesniej loginów podpiął nazwiska i numery kont.

"zbieg okolicznosci" - to dobre ;)

chronologia wydarzeń w tym temacie i transferu tych kaset z ebay'a na agro temu przeczy.

przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i po prawej lista: "artikel aufrufen"

->

Ukryta Zawartość

a potem sobie prosze przejrzec strony 300-320 tego tematu i (uważnie) obejrzeć fotoski i wyciagnąc wnioski.

każdemu wolno spłacac kredyty handlując kasetami, ale niech mi nie wyjeżdża z tekstami o przypadku, bo w świecie naczelnych przypadki nie istnieją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

v12 idż do lekarza idioto bo masz obsesje, naprawdę !

Czepiaj się swojej baby jak ci pozwoli :-)

I nie myśl sobie, że mnie wkurzyłeś bo śmieje się z ciebie i nie mogę przestać.

Na tym kończę, bo to nie miejsce.

Gdzie ta "czarna lista" ?

Poszukam :-)

jak zwykle musiałeś zupełnie niepotrzebnie dodać coś od siebie nie na temat, korzystając z okazji bo ktoś o coś zapytał - żałosne.

Przechodzisz kryzys wieku średniego ? Rozumiem, ale przestań publicznie obrażać ludzi !

Za kogo ty się uważasz ?

->

I nie myśl sobie, że mnie wkurzyłeś bo śmieje się z ciebie i nie mogę przestać.

^hipciu, twoj nastroj to akurat nie moje zmartwienie ,ale gdzie ty wypatrzyłeś, że ja w poprzednim poście kogos publicznie obrażam?

jak rzekł reżyser do drugiego reżysera w pewnej polskiej komedii: "pokaż mi go...to palcem bo chcę uwierzyć że śnię".

v12 idż do lekarza idioto bo masz obsesje, naprawdę !

Z tym idiotą to jak dla mnie jako wiernego czytelnika tego wątku to ewidentna przesada.

V12 podał Ci typowy scenariusz postępowania internetowych cwaniaków i to wszystko.

Nie aspiruję do miana obrońcy użytkownika v12, ale tak "po ludzku" Ci napiszę, że z dużą przykrością czytam takie opinie o człowieku, który jednak "trochę" wiedzy wlał w ten wątek.

Od siebie dodam, że nie zamierzam moim postem Cię obrażać.

Teraz pytanie do v12: jaką kasetę poleciłbyś do Onkyo TA-2570?

Chciałbym się pobawić w nagrywanie takich klimatów:

Michael Ozone - Hetrotopia

Commodity Place - Deep Single Light (moim skromnym zdaniem cały "process part 192 live" świetny)

Proszę o odpowiedź na priva żeby nie robić OT.

V12 podał Ci typowy scenariusz postępowania internetowych cwaniaków i to wszystko.

Mylisz się, użył moich nicków jako przykładu.

Ale Ty ich pewnie nie znasz więc interpretujesz jego wypowiedź na swój sposób.

Wcześniej nazwał zbieraczy ćwierćinteligentami co też mnie dotyczyło, a teraz dodaje agrocwaniak :-)

Aaaa a na priv napisał mi, że nowe maxelle XLI z 1985 które ostatnio pokazały sie na alle... po 10zl to ja wystawiłem i z innego swojego konta je kupiłem aby pokazać co Was minęło i nakręcić wątek.

Dla mnie facet ma obsesję i jest k.... idiotą,a to, że na czymś się zna nie robi z niego alfy i omegi którego należy ubóstwiać i tolerować jego zagrania. Amen !

Trudno, na chama trzeba chama, bo jak widać po dobroci nie dociera.

Amen to faktycznie najlepsze zakończenie ;-)

Mam nadzieję, że w żaden sposób nie uraziłem Ciebie moim poprzednim postem.

Na pewno nie miałem takiego zamiaru. Na swoją obronę dodam, że faktycznie nie kojarzę Twoich nicków.

Teraz pytanie do v12: jaką kasetę poleciłbyś do Onkyo TA-2570?

Chciałbym się pobawić w nagrywanie takich klimatów:

Michael Ozone - Hetrotopia

Commodity Place - Deep Single Light (moim skromnym zdaniem cały "process part 192 live" świetny)

Ja bym polecił głównie dobry chrom z 1993 roku :)

(sorki, tak jakoś mnie naszło z rana)

czyli jednak te wszystkie negatywne komentarze HQTecha aka hip pop nie są wyssane z palca - gość nad sobą zupełnie nie panuje - moja wiadomosc brzmiała tak:

"naprawde sie nabrali ;)

akurat ostatnie 72H doslownie przesiedzialem na allegro i ebayu szukajac innej tasmy maxell'a i nie ma opcji zebym na to nie wpadl.

jak dla mnie to aukcje wystawione i skasowane w ciagu minuty-góra dwóch - ale to zdecydowanie lepszy trick na rozruszanie dyskusji niz popisy cles'a czy dar'a.."

^o tym, ze uzywasz kilku kont zeby psuć ludziom feedback na agro nie pisałem ja tylko ludzie, których dymasz na agro.

Ukryta Zawartość

panuj nad pyskiem bo coś od ciebie w koncu kupie i poznamy się bliżej.

a ze przypadek hqtech'a jest typowy do bolu to nie pomyłka gregor'ego tylko fakt.

konto na a-s załozone w 2011 roku - badanie rynku -> zakupy na aukcjach wegierskich, niemieckich etc -> bardzo ładne fotosiki wklejane w tym temacie -> allegro/nosniki.

dusza-człowiek ogarnięty szczerą pasją.

grunt, że dobrze się bawi bo i ja zaczynam ;)

Ukryta Zawartość

Czyżby dla kosztów cięcia kasety te były oferowane już bez pudełek ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nowe maxelle XLI z 1985 które ostatnio pokazały sie na alle... po 10zl to ja wystawiłem i z innego swojego konta je kupiłem aby pokazać co Was minęło i nakręcić wątek

jak nie samolot, to kasety; do sprawy wyjaśnienia niespodziewanego pojawienia się tych kaset powinna zostać powołana komisja śledcza, może nawet ze słynnym panem M. w składzie

Czyżby dla kosztów cięcia kasety te były oferowane już bez pudełek ?

^i bez folii, zeby nie gniły tylko ktos coś na nich nagrywał ;)

btw ktoś w maxellu nie odrobił lekcji i walnęli nadruk na slipsheet'cie dokładnie tam gdzie go robić nie wolno.

jak wytłumaczyć fakt, ze przy tak szerokiej ofercie ludzie wywalają 45-50 pln na "kioskową" kasetę?

Czy nazwiesz ją 'kioskowa", "sklepowa", czy jeszcze inaczej, to nie ma znaczenia. To jest po prostu bardzo dobra kaseta/taśma. W

popisy cles'a czy dar'a.

iem, bo nagrywam na niej.

Co jak co, ale to nie ja popisuję się w tym wątku :)

Dwa Maxelle z rynku japońskiego.

UDI-N podobny bardzo do naszej UDI-S, za to szpulki w UDI-S "46" bardzo japońskie :-)

Ukryta Zawartość

post-15808-0-59933800-1353037886_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Czytaliście artykuł w Polityce ostatniej o kasetach, które nie umarły :-). Wychodzi na to , że jesteśmy częścią kultury buntu, a kasety są po 990 zł na znanym portalu aukcyjnym :-), bo są :-).

Najważniejsza konkluzja, kaseta nie umarła i sprzedaż rośnie a nie maleje.

Pozdro

no chyba nie, ostatnio kupiłem 50 szt sony HF w punkcie Sony, co prawda na początku zrobili duże oczy, ale przyjęli zamówienie. Produkują cały czas i mają je również na swojej oficjalnej stronie.

KASETY ŻYJĄ :) i mają się dobrze:)

i czy mógłbym prosić linka do tego artykułu?

Nie czytałem tego artykułu w Polityce, ale... Kultura buntu? Być może, może po prostu - przynajmniej niektórzy - ludzie mają dość ciągłego bombardowania nowościami i ciągłej pogoni za nimi, i nie chcą być zmuszani do zmiany tego, do czego się przyzwyczaili i z czym im wygodnie. Ja mam np. sporo nagrań na kasetach (CC i VHS), do których lubię co jakiś czas wracać, i wcale nie mam ochoty (a tym bardziej czasu) na ich konwersję na płyty CD/DVD, mp3, itd. I nie podoba mi się to, że przemysł wymusza na mnie odejście od tych nośników, bo ogólnie brak w handlu nowych nośników i urządzeń do ich nagrywania i odtwarzania.

Rozpowszechnił się na świecie ten amerykański pomysł, że zmiana (wszelka zmiana) jest "cacy", a brak zmiany jest "be". W związku z tym należy wszystko wokół ciągle zmieniać, a jeśli coś się nie zmienia, to jest niedobrze. Przyjęto, że "zmiana" = "postęp" - nieważne jaka zmiana, byle była to zmiana...

I ludzie już chyba zaczynają być tym zmęczeni...

Stąd, być może, ta wspomniana "kultura buntu".

Dziękuję za link, ten artykuł jest potwierdzeniem, że jeszcze nie zginęła .....

Nie czytałem tego artykułu w Polityce, ale... Kultura buntu? Być może, może po prostu - przynajmniej niektórzy - ludzie mają dość ciągłego bombardowania nowościami i ciągłej pogoni za nimi, i nie chcą być zmuszani do zmiany tego, do czego się przyzwyczaili i z czym im wygodnie. Ja mam np. sporo nagrań na kasetach (CC i VHS), do których lubię co jakiś czas wracać, i wcale nie mam ochoty (a tym bardziej czasu) na ich konwersję na płyty CD/DVD, mp3, itd. I nie podoba mi się to, że przemysł wymusza na mnie odejście od tych nośników, bo ogólnie brak w handlu nowych nośników i urządzeń do ich nagrywania i odtwarzania.

Rozpowszechnił się na świecie ten amerykański pomysł, że zmiana (wszelka zmiana) jest "cacy", a brak zmiany jest "be". W związku z tym należy wszystko wokół ciągle zmieniać, a jeśli coś się nie zmienia, to jest niedobrze. Przyjęto, że "zmiana" = "postęp" - nieważne jaka zmiana, byle była to zmiana...

I ludzie już chyba zaczynają być tym zmęczeni...

Stąd, być może, ta wspomniana "kultura buntu".

zgadzam się z imiennikiem, ja mam już dosyć zmian na kolejny "lepszy" format, który inżynierowie przez ostatnie kilka lat projektują tak, by po 2-3 latach się popsuł, wymuszając kolejną zmianę lub naprawę pogwarancyjną.... całe szczęście ten trend się już zaczął zmieniać, bo konsumenci, też mają dosyć sprzętów RTV, AGD, które non stop trzeba wymieniać lub naprawiać. Mają dość wydawania w coraz większym pocie zarobionych pieniędzy na nowinki. Kiedyś za tym ganiałem, nowy iPad, nowy iPhone, nowy Galaxy...etc.... ostatnio nawet nie chciało mi się czytać o kolejnym iPhonie....

Podobny artykuł w podobnym tonie czytałem już kilka lat temu. Powraca jak styl w modzie nic sobą tak naprawdę nie zwiastując. Może i szkoda, ale nic na to nie poradzimy. Świat biegnie dalej... swoim torem.

I trzeba "spieniężać" (czytaj wyciągać pieniądze z kieszeni konsumentów) coraz to nowe pomysły inżynierów, elektroników wiadomych koncernów. A przecież tyle się mówi, że tradycja, dziedzictwo jest najważniejsze. To, co jest (było) dobre powinno być moim zdaniem kontynuowane i co najwyżej ulepszane, ale niestety Świat poszedł w innym kierunku. Czy w lepszym? Niech każdy osądzi sam. I ta powielająca się niekompatybilność systemów, urządzeń itd. I to powtarzające się wyciąganie pieniędzy za to samo, z obiecywaniem, że nowe jest na pewno lepsze np. cd - hdcd - sacd - xrcd - k2cd ; dvd - dvd audio - blu ray....i co jeszcze? I ludzie kupują, czy to muzykę (ten sam tytuł), czy film (ten sam tytuł) po pięć razy. I o to koncernom chodzi.

I ta powielająca się niekompatybilność systemów, urządzeń itd.

^pierwszy raz się zgadzamy. symbolem pierwszej polowy 21 wieku powinna być ladowarka do telefonu, ktorą mozna "ulepszyc" juz tylko tak, by pasowała do jednego egzemplarza, a nie modelu.

zmiana dla samej zmiany i iluzja postepu - pal licho kasety - to wlasnie wk******ia mnie najbardziej.

nawet jezeli upoluje coś idealnego trzeba brac kilka egzemplarzy bo z załozenia coś zmienią co w 95% przypadków równa sie dokumentnemu spier*******niu.

"postęp" - dla 99% ludzi z jakimi mam kontakt jest synonimem zmiany, natomiast kiedy pytam o znaczenie słowa "regres", rozmowa się urywa - nieznany obszar.

^pierwszy raz się zgadzamy.

v12, myślę, że zgodzimy się jeszcze nie raz, nie dwa, a jeżeli będziemy mieli inne zdanie w jakimś przedmiocie, to nie traktujmy tego tak bardzo na serio. Przecież wchodzimy na AS żeby rozmawiać o naszym analogowym hobby, tutaj akurat o kasetach, gdzie indziej o magnetofonach lub winylach :-)

Zmiana? postęp , raczej regres bo odkąd zaczęli wariować z tymi wszystkimi standardami my analogowy dzieci (niepostępowe) bardziej chronimy matkę naturę niż nie jeden który zwie się postępowym i ciągle namawia do konsumpcji.

Przecież do tej pory są nie od-foliowane kasety które trzeba u żyć !!!

Przyczyniamy sie do tego i oszczędzamy na włażeniu w nowoczesny Postęp!!!

audiomagia.blogspot.com

Przecież wchodzimy na AS żeby rozmawiać o naszym analogowym hobby, tutaj akurat o kasetach, gdzie indziej o magnetofonach lub winylach :-)

^ magnetofon i kasety to terenwzglednie najbezpieczniejszy.

vinyl był moją pasją młodzienczą - mastering, powlekanie, tłoczenie..cięzki sprzęt i chemia z tym związane;

+ ludzie "z branży" ktorzy byli moimi autorytetami..

wiedząc jak cos powstaje i dlaczego tak a nie inaczej, nie widzę żadnego sensu w dyskusji z typowym konsumentem o ambicjach "audiofilskich" ;)

jak zwykle w mainstreamowych mediach - jakiś japiszon liznął temat i wyprodukował typową zapchajdziurę.

"tdk i maxell wciąż produkujące kasety"... mhm ...a na zdjęciach słychać strzały

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.