Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

Macie

Podręcznikowy wręcz przykład zboczenia zwanego zbieractwem kolekcionerstwem przemożną mienia dla samego mienia dosłownie za każdą cenę a tak prawdę mówiąc kaseta jest ....jowa nie ma żadnego przeciwstrząsowego zabezpieczenia po 10 przebiegach tłucze się jak ruski traktor w tajdze, mam takową Pioneer CT-S740S takowe trawi i nie jest to żaden cud boski.

Pozdrawiam

i życzę udanych zakupów na pchlich targach, ja sobie dziś takowe odpuszczam

Zbyszek

najbardziej mnie wkur*** ze nie moge nawet zapytac czy ktos widzial, ma czy wie gdzie mozna nabyc moje ulubione rodzaje tasm gdyz w godzine pozniej ich "wartosc" wzrosnie (kilku?(nasto)krotnie ;/

a nawet jak znajde - nie moge opowiedziec co i jak dziala bo jakiś cep z piwnicą pelna 10packow rzeczonej tasmy postawi za nie dom ;/

mieszac z blotem najlepsze kasety tez ryzykowne - ktoś podchwyci..opowie jak sa zajebiste i po sprawie..

najlepiej (niestety) siedzieć cicho ;/

Nie przesadzajcie.Cena ceną ale nikt nikogo nie zmusza do kupna.W tym wątku to już chyba prawie wszystkie typy i roszaje były skomentowane.Jakość najlepiej samemu przetestować.Bo do danego decka mogą najlepiej pasować przecież trochę inne kasety.Każdy ma jakieś swoje preferencje.

haha! są - paczki z uk ida szybciej niz myslalem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zarabiaj cwaniaku - w polsce osłów nie brakuje

/9 to go ;)

Ukryta Zawartość

gdyby w aukcji ktos napisał:

"zauwazylem rosnace zainteresowanie kasetami - wyrwalem karton (wpisz model) na ebayu z nadzieją latwego zarobku na allegro" zamiast peirdolenia o "pochodzeniu z prywatnej/domowej kolekcji" itp. -

slowo honoru wzialbym co najmniej kilka zeby uszanowac trzeźwosc i poczucie humoru.

ale nie - garbate cwaniaczki nie zaryzykuja ani grosika. ladowanie kitu sie sprawdza - kilku userow tygodniowo placi za garsc kaset tyle,ze mogliby za to zmierzyc sie z mitem nakamichi.

a juz akcje z nakamichi reference sx tape - mega lol.

korci mnie zeby opylic czesc zafoliowanych "wintydżów" zeby tylko po to,tym paru cwaniakom podniesc cisnienie

;)

Poza tym to chyba handel na tym polega kupić jak najtaniej a sprzedać jak najdrożej.Jeżeli są chętni i płacą to wszystko ok.Sam przecież nie musisz kupować na allegro, kupuj jak chcesz na "tanim"ebay'u.

jasne. wiec lepiej kupic jedną w cenie 5ciu..

albo to:

Ukryta Zawartość

^rok temu powiedzialbym, ze to murowany fake - ale dzis daje 50/50...

cieniusienka tasiemeczka 135 metrow..za 50pln

"kolega-koledze" albo debil/audiofil-kolekcjoner ;)

Ukryta Zawartość

To że ceny są wysokie to nasze odczucia bo kupujemy może taniej na ebay'u albo gdzie indziej.A przecież Ciebie nikt nie namawia by przepłacać.Natomiast podbijanie ceny przez kolegów w całej rozciągłości popieram.

na ebayu kupuje tylko to czego nie moge znalezc gdzie indziej i to jak sie domyslasz: za grosze.

a tony hifi kaset mam od znajomych ratujac je przed smietnikiem ( i nie - nie tykam sie kaset uzywanych).

nie mam pojecia skad sie wziela ta moda na drogie kasety ale zjawisko jest niesamowite (ebay.de/ allegro.pl)

27 pln za drugie od dolu ferro tdk -> arx pojdzie za 70 zet ;)

kupie sobie dwie tasmy: jedna za 0.99 funta a druga za 49,99 pln i z ciekawosci zobacze ktora sie lepiej nagra.

;))

panie apple - czy ty aby nie masz ztym czegos wspolnego?

przeciez ten watek i zachwyty nakrecaja komus tam (a moze tu?;) interesy - opyla 5 kaset i placi nimi za prad i wode.

jeszcze 3 rare vintage zupachrom i ma z glowy gaz i gsm.

nie wiem czy to jest racjonalne.

z mojej strony definitywny koniec - a panowie niech robią co uwazają za stosowne.

Dzisiaj kilka nowych kasetek, ale jedna mi sie najbardziej podoba...przedstawiam wam...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do podbijania cen to sam tego chyba doświadczyłem.Chciałem kupić taśmę z aukcji która się skończyła bez ofert kupna.Zani się z gościem dogadałem to ją "niestety"zdążył wystawić ponownie i już była jedna oferta.Na moje pytanie odpowiedział że to ostatnia sztuka.Zacząłem ją licytować, a gdy cena zaczęła być absurdalna(muszę się przyznać że trochę mnie poniosło) dałem sobie spokój i nie wygrałem.Za kilka dni dostałem maila od sprzedawcy że (códownym trafem) znalazł jeszcze jedną i jak chcę to mi sprzeda za cenę jaką ja oferowałem.Myślę że to było ustawione i poprostu był zbyt pazerny a ja nie przelicytowałem.

dla rozluznienia - tony plyt ktore, laduja na kasecianych skladakach (for personal use) tematycznych

tez nabywam glownie na ebayu (m/nm) - tyle,ze tu juz "za grosze" moglbym jedynie pooglądać ;)

pieniadze sa po to zeby je wydawac - wszystkie - im wiecej tym wieksza radocha;

niekoniecznie jednak stawialbym znak rownosci pomiedzy wydawaniem a wyrzucaniem w bloto.

nowe nabytki:

odpakowane - jedna nagrana testowo (6min) druga czysta.

cena: 0,00 pln

(z pozdrowieniami dla jeleni na allegro)

mega nosnik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a to byla ostatnia seria chromow tdk ktora byla cokolwiek warta.

faktycznie niski poziom szumu - jak ktos zrzucal fortepian na kasete a nie lubial dolby - to byla jedna z lepszych opcji. krotsze wybrzmienia perkusyjne mozna byla nagrac do +4 i wciaz bylo czysto.

glosniej nigdy nie probowalem - nie bylo potrzeby.

jedyny minus (choc to zapewne kwestia kijowej dystrybucji) nigdy nie spotkalem ich krotszych niz c60 ;/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^niesamokurwite :D)))

to teraz XLki beda śmigac po...95,- ?

Ukryta Zawartość

Jeżeli jeszcze tli w odwiedzających to Forum reszta zdrowego rozsądku to Panie i Panowie nie dajcie się na Allegro wpuszczać w maliny albo robić w tak zwane bambuko. Realna wartość sprzedawanych tam kaset to 1/5-1/3 a w porywach 1/2 ich ceny. Zrobiłem już dzisiaj tak zwany poranny obchód śmietnika i twierdzę, że niema tam nic ciekawego

Pozdrawiam

Zbyszek

w kwestii "maxell" - ze stare japonskie maxell'ki byly naprawde niezle to juz sobie wyjasnilismy - były ;)

potem przyszla era UK maxell'ek - i tu mam pytanie L czym poza obudową i wykresami na kartoniku roznily sie

UD II od XL II?

nagrywam,slucham,nagrywam,slucham...i cholera -graja identycznie ;/ a roznica w cenie byla ok 50%

Ukryta Zawartość

post-4170-100003966 1204114372_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^chwile przed tym XL byla wersja nieco bardziej dopracowana - czarne tworzywo,dokladniejszy nadruk; minimalnie ciezsza. ale tasma - jak na moje ucho+oko identyczna: black magnetite sratata ...

mikroskopu nie posiadam,acz domyslam sie ze zbyt wiele bym tam nie zobaczyl mimo wszystko ;)

Ukryta Zawartość

^ 9ciu na 10ciu jasnowidzów w polsce przewiduje totalną inwazje superultra rzadkich hajendowych kaset basf'a na polskich aukcjach ;)

Ukryta Zawartość

a jesli juz o basfach:

"reference" to zapewne zart wymuszony branzowa prasą,ale fakt ze na TP II nagrywalo sie calkiem nieźle.

design jakby celował w nastoletniego konsumenta, ale sama obudowa dosyc pracyzyjna - przewijanie bezszelestne.

kupowalem je po 9pln i w zasadzie nie zaluje - zwlaszcza jak widze po ile to chodzi na a...o ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

V12

Po pierwsze obrażasz mnie bo ja kupuję co fajniejsze kasety na allegro płacąc to co widać i za "jelenia" nie uważam się. OK, mam pieniądze to wydaję je na to na co mam ochotę. Jeleniem może jesteś ty bo tobie być moze nie starcza na nic innego jak wylewanie żółci na forum.

Moim zdaniem albo masz jakiś problem albo to ty kupujesz na allegro i denerwujesz się, że ktoś (być może ja)sprząta ci kasety sprzed nosa. Nie zaprzeczam, że niektóre są naprawde drogie ale ja nie mam z tym problemu jak mogę kupię jak nie odpuszczam. W sumie podobnie jak Green Apple cieszę się, że ludzie kochają analog.

ebay przeglądam regularnie i kasety nie sa tam tanie, nie opowiadaj bajek. Wydaje sie, ze renesans analogu jast zjawiskiem międzynarodowym.

Najbardziej deal zabijają koszty przesyłki i transferu pieniędzy. Kupiłem kiedyś paczkę that's u Niemców - sam przelew kosztował circa 80 zł koszty przesyłki ubezpieczonej nie wiele mniej.

Ciekawe gdzie ty kupiłeś tak tanio jak mówisz That'sy. Daj link do aukcji którą wygrałeś bo nie uwierzę.

Nie chcę wymądrzać się ale twoje oceny niektórych kaset są wyssane z palca. Nabijasz sie z tego maxela

Ukryta Zawartość

a wg mnie jest to najlepszy XL2 w historii i w ogóle jedna z najlepszych kaset. Pisałem o niej w wątku o magnetofonach wiele miesięcy temu.

Ukryta Zawartość

masz mnie za glupiego,chlopcze?

kupuj sobie na allegro - jak dostane paczke -> zeskanuje wraz z dedykacją dla jeleni takich jak ty.

link do aukcji?

to oczywiste ,ze nie uwazasz sie za jelenia - kazdy wariat uwaza sie za normalnego,right?

masz pieniadze? pysznie - ale wydajac je jak jeleń bądź dumnie jeleniem i nie udawaj ze jest inaczej.

czy to,ze wysmiewam sie z idiotów swiadczy o tym,ze mnie osobiscie czegos brakuje?

cos mi sie wydaje ,ze psychologii to waść liznales z chodnika; pogrzebać głebiej juz nie bylo kiedy?

czy ja pisze "nie kupuj na allegro"? alez kupuj a nawet wklejaj linki do poszczegolnych aukcji ;)

za kazda twoja kultowa maxell'ke mam ich 5 lub jedna i LP.

nawet chromoląc ebay - mając lacze internetowe i ...telefon mozna namierzac kasety bez problemu.

co do allegro - nastepna paczke jaka dostane wystawiam z miejsca - jezeli pojdzie za tyle ile zawolam - zapewniam ze bede regularnie zarabiał na leniwych łosiach. bo glupi ludzie zyją wlasnie po to zeby na nich zarabiac.

a w kwestii przelewow i kosztow wysylki - zgoda. dlatego nie korzystam ani z uslug poczty ani bankow.

jak wiec to robie? jeleniem podobno nie jestes,wiec mi odpowiedz ;))))

pozdrawiam :D

Moim zdaniem ty nic nie robisz tylko trolujesz a wydaje ci sie ze brylujesz a o kasetach wiesz tylke co wymyślisz.

Paypal niemcy w większości nie honorują. Brytyjczycy nie mają takiej oferty.

Z moje strony over łosiu bez pieniędzy.

a cenowy renesans dotyczy (niemal) wylacznie dojcze ebaya bo tam zagladaja łosie "zza" odry - mozna niemcow nie lubic ale az tak glupi nie sa ;)

tam gdzie slowianska wersja analofilii nie siega - ceny sa normalne.

na UK i US bayu tez jest paru cwaniaczkow: bristol-vr, dr.bo etc wyszkujacych retro kaset u sprzatajacych piwnice, a nastepnie trzepiacych kase na łosiach - w koncu lokalne marki300zx czy inne ggsidory to nie sa twory oryginalne tylko uczniacy adaptujacy tamten schemat do polskiego podworka w czym nieoceniona pomoc tematow takich jak ten (do czasu az ktos ruszy łbem*)

przeciez tu nie ma dyskusji o studyjnych tasmach 1/2" ,1" cz 2" - skrobiemy sobie o kasetkach, ktore mniej lub bardziej sprawnie mialy "szybko i tanio" oslodzic zycie domoroslych kompilatorow + ewentualnie lofi demo'wców.

na pocieszenie dla cles'a:

jakis 10dni temu przegapilem 10pach tdk ad 46 (1986) -pozedl za smieszne 8,5 funta.

teraz widze jedna (z nich? ;) na allegro juz na etapie 35pln.

Ukryta Zawartość

nie upilnowalem - wygral inny. ale tego samego tygodnia nazawijalem innych 46/54ek i wrocimy do nich jak bede je mial na miejscu (jak obiecalem wczesniej)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.