Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

mialem dzis chwil kilka na test NOS'ów tdk ad 1984 vs tdk ar-x 1997 - nie slysze absolutnie zadnej roznicy.

w obydwu przypadkach nie mam do czego sie przyczepic.

jutro pobawie sie that'sem TX - wpadla mi w rece przypadkiem,wczesniej w ogole sie z taką nie spotkalem.

na oko jest to odpowiednik tdk ar/fuji jpIs - na ucho "zobacze" jutro.

jutro powklejam troche zdjec...

Do Reapera jeśli nagrywam w terenie to pierwsze metry taśmy rezerwuję na wstęp konferansjera albo opis własny stronę A wykorzystuję do końca czyli do logicznie uzasadnionej przerwy dowijam do rozbiegówki przerzucam na B i nie czekając na początek, utworu jeszcze na oklaskach po poprzednim [ze strony A] rozpoczynam stronę B jeśli mi zostanie przez przypadek trochę luźnej taśmy to albo wgrywam tam komentarze słuchaczy, wykonawców albo własny.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A jeśli to jest nie nagrywanie tylko przegrywanie z płyty to biorę: stoper, nożyczki, skalpel, stolik do demontażu i montażu kaset śrubokręt i taśmę klejącą i robię bez żadnego obsrywania się tak zwaną firmówkę

Mam okazję kupić 11 kaset za 50 zł same stare chromowki typu stare TDK SA-X ze starą złotą etykietą i małym okienkiem,BASF-y chromdioxid i pare innych,wszystkie raz nagrane podobno.Opłaca się to?

Nie jest to cena wygórowana, osobiście nie pamiętam na przestrzeni 5- lat abym kiedy kolwiek nagrywał na nowej fabrycznie kasecie, wszystkie nagrania jakie mam na kasetach chromowych to odzysk dotyczy to również żelazowych z prawdziwego zdarzenia 80-90 %. Pozdrawiam

Zbyszek

Nie wiem jak inni ale ja jęczałem kilkadziesiąt godzin wstecz, jak stara niepocieszona Qurwa którą ominął z pogardą batlion piechoty Krasnoj Armii na ścieżce wojennej, myślałem, że problem w kasetach, w głowicach, w ścieżce przesuwu itp a był na wszystkich stykach potencjometrach i czort jeszcze gdzie, magnetofon potrzebny idealnie sprawny a tu jaja na choince. Spryskałem kontaktem PR wszędzie gdzie tylko mogłem i tam gdzie nie mogłem też [ i ze względu na trudny dostęp najobficiej] Wnioski końcowe: poprawiło się pasmo przenoszenia mikrofonów i słuchawek, zapis na zwykłej kasecie stał się taki jak na professional. Jak masz czas Kontakt i ochotę umyj.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Jak facet ma więcej niż te jedynaście sztuk, to cenę obniży, ale jak obniży to bierz wszystkie.....bo to se ne vrati Pane Holanke...to se ne vrati

Nie powiem, że wszystko co stare jest super bo byłaby to bzdura i kłamstwo ale tak się dziwnie składa, że kasety i taśmy z określonego rocznika i [ porządnego producenta] są jak wino im starsze tym lepsze.

Pozdrawiam

Zbyszek

>Jeszcze świeże wszystkie po 1 zł + 1 gratis :) poprawiam zdjęcie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje, ze nie podpadne nikomu moimi fotkami... Moj 15 miesieczny synek dopadl gdzies jedna z niewielu kaset jakie mi pozostaly... i oto efekt.

Ukryta Zawartość

post-1901-100007417 1186158124_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-4170-100007335 1186337679_thumb.jpg

post-4170-100007336 1186337679_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-4170-100007332 1186337763_thumb.jpg

post-4170-100007333 1186337763_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy graja lepiej od tych z lat 90tych? nie sadze - ale sam ich widok przywoluje dawne czasy ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

those were the days...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dyniaudio, 7 Lip 2007, 15:00

>Nie wiem czy mnie nikt nie objedzie, ale chciałem napisać Wam, że w marketach LIDL pojawiły się

>kasety MAXELL SQ (chromowe) pakowane po trzy sztuki za 7 zł , wychodzi 2,23 za sztukę . Nie wiem

>jak w innych miastach w Gorzowie są. Pozdrawiam!

W lidlach?U nas jest lidl ale tylko spożywcze.Dobrze tam macie.Ja musze za 1 sztuke placić tyle

Byłem w minioną niedzielę na pchlim targu pod Halą Targową na Grzegórzkach w Krakowie przyniosłem rewelacyjne pudełko zbiorcze na tak zwane gołe kasety 12 szt kaser było 10 3 chromowe 7 firmówek nędznych

na wieczku pudła z jednej strony jest napis BASF w kwadracie a z drugiej mały napis masters białe litery w czerwonym prostokącie a u innego handlowca 6 kaset 13-tek 2 X 370 mb Maxell i 4 X 360 mb Orwo dychę zapłaciłem za nauszniki ochronne Peltora H6A które przerobiłem już na rewelacyjne słuchawki zamknięte.

Pozdrawiam

Zbyszek

Tak wyglądają te Maxell'e "SQ". Jakość znośna, ale po starych Maxell to został chyba tylko napis....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Smętny wygląd, a oprócz tego ponieważ są przeźroczyste nie nadają się do otwarzania analogowego na sprzęcie DCC np: Philipsie DCC 900

Stwierdziłem. że kaset mam już dość przerzucam się na taśmy a właściwie na szpule 13

Pozdrawiam

Zbyszek

a mi odbiło całkowicie i kupiłem sobie coś takiego:

Ukryta Zawartość

:) - pozdrawiam

Ukryta Zawartość

No i mój dzisiejszy zakup....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przetestowałem niektóre.2 Z Basf-ów grają kiepsko,a przede wszystkim cicho.Mimo że poziom wysterowania taki sam.SA-X wszystkie rewelacyjnie grają.Philips super.Te BASF-y troche mnie zmartwiły.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.