Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

Szmatezy to moje główne miejsce skupu kaset ;) rzucają np.do pudel wszystko,CD,VHS-y,kasety audio,zabawki jakieś torby itd.trzeba grzebać,ja jestem z Puław.Z tamtąd mam prawie całą moją kolekcje :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jednak sa naiwniacy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jednak sa naiwniacy :)

Ukryta Zawartość

U mnie praktycznie oprócz 4 kaset wideo nie było w jednej szmaciarni jest tak zwany magical microphone za dwie dychy a mam w tej chwili 5.5 złp. wygląda toto tak na górze wystaje niewielki czarny gril mikrofonu siatka solidna pod nim duży lizak na którym znajduje się szereg opisanych przycisków sterujących odpowiednimi efektami z tyłu jest pod klapką pojemnik na baterie rączka wygodna i solidna kabel zakończony dużym jackiem

gadżet do karaoke i to z tych nie najtańszych.

Nie będę płakał jak go nie kupię

Pozdrawiam

Zbyszek

Po pierwsze nie obrażaj nikogo czy to nocą w pijanym widzie, czy też zaraz srana na tak zwanym ciężkim kacu, nikt z nas tutaj takich kaset nie kupuje bo nadają się jedynie jako wątpliwa ozdoba NowoGwinejskiej przepaski na jaja - kiepski nośnik marna budowa w czasie pracy tłuką się jak żyd po pustym sklepie. Są np sklepy należące do firmy która ściąga jedynie szmaty z Zachodu i są sklepy w których mamy pełny przegląd zawartości śmietnika.Zabawki są w obydwu grupach kasety tylko w tej drugiej obok MD. CD, lokówek, suszarek do włosów i plastikowych aparatów fotograficznych

Pozdrawiam

Zbyszek

Gość V-savage

(Konto usunięte)

FAktycznie!! mam namiary na szmatex z taśmami.Dało mi to do myślenia i ciekawe czy na Giełdzie w Słomczynie(samochodowej) w dziale ze śmiecami z zachodu czegoś nie znajdę.

Pzdr

Jutro znowu giełda. Ciekaw jestem jakie kasety beda w sprzedazy u mojego ulubionego sprzedawcy. Mam szczescie kupowac u niego kasety w stanie idealnym wizualnie .Nowe nieporysowane pudelko, komplet naklejek oczywiscie do wykorzystania :) oraz kasete z nosnikiem w przyzwoitym stanie. Normal, Chrome i Metal - wszystkie jak leca po 0.5zl/szt. Szkoda tylko ze deck odmowil posluszenstwa, ale znajde tez jakis w przyzwoitej cenie...trzeba cos na tej poleczce sprawnego postawic :).

Jezeli chodzi o odtwarzanie i nagrywanie kaset to moj sony wm-d6c w zupelnosci wystarcza.

Pozdrawiam rafallster

Mysle ze przekroczy ze 2 stowki. Kiedys kupie sobie takiego kaseciaka, a jak pieniazkow starczy to moze i 75 MK II. Ostatnio byl na gieldzie Sony TC-K.....(nie pamietam modelu) w stanie niemal sklepowym. Cena jego nie przekroczy 30zl :) mysle ze warto zaryzykowac nawet jak bedzie to niski model.

Kto wie, moze bedzie cos dbrego...

pozdrawiam rafallster

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Jak było na końcu tego modelu "ES" to warto ryzykować bo to była najlepsza seria godna uwagi.Ja kupiłem pionka 737 i jestem zadowolony za całe 60 plus przesyłka.

O jakiej giełdzie mówisz??

Pochodze z Koszalina i co niedziela do godz powiedzmy 15 jest na terenach podozynkowych organizowana tzw "giełda".

Zawsze chodzem tam "zaraz srana" :) o godz powiedzmy 8.00.

Wiekszosc ludzi nic tam nie widzi ale mozna sie dokopac do dobrych rzeczy.

Ostatnio udalo mi sie kupic AKAI CD-57 za 60zl w dobrym stanie technicznym i wizualnym tez swietnym.

Mysle wiec ze oplaca sie tam CZASAMI cos kupic.

Poszukuję Kogoś, kto na karcie muzycznej byłby w stanie odratować zapisy z przed lat prawie czterdziestu, problem jest między innymi w przesuwie, przegrywając na kasetę spróbuję obciążając odważnikami naciąg nieco je obniżyć. Dzisiaj zaraz srana może nie ale ździebko potem idę na pchli targ, oczywiście po kasety spada mi około 6-ściu dziennie nagranych gdyby nie akumulatory i ładowarka poszedłbym ż torbami

Pozdrawiam

Zbyszek.

Niestety bez kaset sie obyło ale za to trafilem magnetofon Technics RS-BX404 PSX cap. za 15zł. Jest w jeszcze lepszym stanie wizualnym niż pom poprzedni deck ..-B465. Niestety bez mamndatu sie nie obyło za parkowanie w miejscu niedozwolonym :/.

Niechcialo mi sie isc zaraz srana wiec sobie podjechalem

pozdrawiam rafallster

A mi ostatnio w ręce wpadły takie okazy. AGFA Stereochrom Chromidioxid II (2 szt) oraz AGFA Superchrom Chromidioxid II (niestety nośnik trochę już się kruszy). Oba typy z systemem SM (Security Mechanism) takie plastikowe listka.

Ukryta Zawartość

post-3689-100005641 1188748681_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kurdesz , uwierzycie że jak sprzataliśmy mieszkanie przy wyprowadzce z Norwegii to własciciel kazał nam z garazu wypierniczyc z 20 skrzynek kaset i compaktów??? jak myslicie co wziałem??? CD , a trzeba było tez i kasety zabrac a tak poszły do recyklingu. ide do piwnicy pogrzebac w swoich kasetach i decka przytargam sony ES ale modelu nie pamietam.

Te agfy sa dobre tylko wizualnie dla kolekcjonerow.

Bo normalnie sie strasznie sypią i syfią cały tor.

Przerabialem niedawno i odłożyłem do wymiany nośnika.

Jakie CD mial ten koleś z Norwegii??

Dlaczego szkoda,przecież to podobno najlepszy nośnik a że ściera głowice no to już trudno coś za coś.Ale w Akai nie zetrze ;).Czasem nagrywam na TDK MA 90 i są to bardzo dobre taśmy.Jakość dźwięku i jego dynamika są na wysokim poziomie

Panowie a co sądzicie o nagrywaniu na magnetowidzie powiedzmy takim

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No, my to po prostu robimy :D

Zajrzyj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli do tematu 31945

Ukryta Zawartość

Tylko bez przesady Panowie często gdy nagranie ma 38 lat zacodzącą ścieżkę na ścieżkę buczenia przesuw pod zdechłym Azorkiem trzeba sięgnąć po dobrą kartę z doskonałym programem idealnym specjalistom do nich przypisanym.Nie widzę tutaj ani grama miejsca na zabiegi analogowe te niestety trzeba sobie odpuścić. Np: aby obniżyć obroty przy pomocy operacji na komputerze nie potrzeba robić doktoratu z informatyki to samo dotyczy tzw brumów sieciowych i pizdrzenia wiatru.Jestem przeciwnikiem przerabiania magnetofonu pod kątem odwarzania nagrań z wadliwego sprzętu z przed wielu wielu lat.

pozdrawiam

Zbyszek

PS. A jak będzie już gotowe gitarzysta i śpiewak w jednym starym a gustownym zaspiewa to całkiem analogowo i na najlepszym analogowym sprzęcie jaki mam zostanie nagrane

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.