Skocz do zawartości
IGNORED

Seas 22taf/g kto kolwiek slyszal ?

borysgo2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje dosc doglebnej opinji na temat seasa 22taf/g, kopolka wyglada na dosyc obiecujaca, w internecie sa bardzo poszlakowe informacje na temat tego glosnika, jezeli ktos z Was moglby sie podzielic wlasnymi spostrzezeniami to byl bym bardzo wdzieczny. Zapraszam do rozmowy.

Offtopicowo mozna rowniez zerknaca na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

https://www.audiostereo.pl/topic/26824-seas-22tafg-kto-kolwiek-slyszal/
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Dziekuje za pomoc. Slyszalem, slucham i bede sluchal 22taf/g bo to swietna kopolka. Niech zaluja posiadacze vif ze je maja. Bardzo rowno i naturalnie grajaca kopoka. Polecam kazdemu. Do kolekcji dolaczyla tez ceramiczna kopolka visatona KE25SC, ktora mi sie bardzo podoba, w promocji w greltonie kosztuje kolo 280/szt wiec moim zdaniem radzil bym sie mocno zastanowic zanim sie siegnie np po jakiegos SS !!!!

• 1 rok później...

Witam,

Ja dwa tygodnie temu skończyłem projekt na 29TAF/W. Kopułka bliźniacza wypuszczana razem z 22TAF/G. Wszytsko zależy od tego co lubisz. Ja powiem tyle (pewnie mnie za to co niektórzy zbesztają), dopiero Revelator za 690 zł się do tego głośnika zbliżył. Ale 27TBFC/G bez ferrofluidu słuchany na Harpia Diana w salonie zagrał jeszcze lepiej. Trudno to jednak porównać. Zamawiam teraz 27TBFC/G i przemodelowuję zwrotnicę. Zobaczę co wyjdzie.

Harpia z tego co pamietam robi pochylona scianke i filtry pierwszego rzedu a wiec tylko jeden, ale bardzo porzadny kondensator, howland chyba. Dlatego cos takiego gra inaczej niz ostrzej filrowany tweeter.

Seas 22tafg nie ma puszki wytlumiajacej za magnesem, wiec 3kHz jest ok, trzecim rzedem 2,5kHz.

Natomiast 27tbfc trzecim rzedem i na 1,5kHz mozna przyciac , wg pomiarow jest to glosnik, ktory radzi sobie swietnie ponizej 2kHz pod wzgledem znieksztalcen.

Na dzien dobry proponowal bym zwiekszyc wypadkowa impedancje zespolu filtrowanego, doloz jakis rezystor do kopolki, mozesz miec problem z natarczywa gora, ktora przy glosniejszym sluchaniu daje sie we znaki. Reszte napisalem na PW.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.