Skocz do zawartości
IGNORED

STOLIKI AUDIO

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyślałem człowieku. Potrafię to zrobić szybciej niż Ty jak widzę... Posiadając takie umiejętności z pewnością sam bym wykonał owe standy dla własnej satysfakcji chociażby...

No chyba, że "Mistrz" to tylko na papierze widnieje, a rzeczywistość to zweryfikowała... Taka to polska edukacja...

saczek_XTRM:

>nie no panowie...to co pokazal Teo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania....

Gwoli ścisłości, nie było moją intencją odstraszanie od elfana potencjalnych klientów. Jego wyroby mają jedną zasadniczą zaletę: są stosunkowo tanie, a przez to atrakcyjne dla osób dysponujących mocno ograniczonym budżetem. Za małe pieniądze trudno oczekiwać perfekcji, to i jest w pewien sposób zrozumiałe, że towar cechować mogą niedoróbki. W przypadku standów są to powichrowane górne i dolne blaty. Jeżeli ktoś się na to godzi, jego wola - ważne jedynie, by miał świadomość, że otrzyma produkt o jakości adekwatnej to zapłaconej kwoty. Osobom oczekującym czegoś więcej pozostaje udać się do którejś z innych, droższych firm.

Teo, 16 Lip 2009, 20:59

>Gwoli ścisłości, nie było moją intencją odstraszanie od elfana potencjalnych klientów. Jego wyroby

>mają jedną zasadniczą zaletę: są stosunkowo tanie, a przez to atrakcyjne dla osób dysponujących

>mocno ograniczonym budżetem. Za małe pieniądze trudno oczekiwać perfekcji, to i jest w pewien sposób

>zrozumiałe, że towar cechować mogą niedoróbki.

też mam standy elfana - nie są idealne (na forum o tym już było, dałem też fotki) ale też nie dałem za nie majątku - więc zasada "what you pay for is what you get" dobrze pasuje

niemniej parę prostych rzeczy może znacznie obniżyć ilość potencjalnych uwag i wzrost reputacji:

1) jakość spawów (u mnie są akurat bardzo ładne ale te z fotek Teo to masakra)

2) krzywizny powierzchni płaskich - pewnie blacha przed spawaniem jest prosta ale naprężenia po powodują jej zakrzywianie

3) niedoskonałości powierzchni - trochę szpachli przed malowaniem i będzie cacy

josef krzywizna blachy swiadczy o amatorszczyznie w przygotowaniu do spawania wystarczy zrobic najprostszą rzecz spiać do stolu blachy spawane z obydwoch stron cwęgami i po spawaniu pozostawic do ostygniecia po odkreceniu srub stolarskich niema prawa sie nic powyginać

elfan! Słyszysz? Jak nie słyszysz, to słuchaj, bo joseph dobrze gada ;)

Kosztować cię te usprawnienia dużo nie będą (jak zgaduję, bo nie wiem jak dużym problemem jest wyprodukowanie standów z prostymi blatami), a co bardziej wybredni klienci nie będą psuć ci reputacji. Więcej staranności, i będzie git!

To moze, aby przerwac juz te dyskusje na temat profesjonalnosci elfana ja pokaze swoj stolik wykonany perfekcyjnie przez SoundArt.Cieszy zarowno oczy jak i uszy.Polecam i wcale niedrogi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ceny oczywiscie negocjowane indywidualnie.Jezeli powiem, ze ponizej 2.000, to chyba dalej pozostaje "niedrogi".Spojrz na te wszystkie katafalki po pln 4.000-5.000.Poza tym, nie chce mi sie juz tutaj szczegolnie, rozpisywac nad wyzszoscia podloza z mdf'u, czy drewna nad granitowym.Kazdy ma swoje sluszne zapewne teorie ;-)))

Projekt mój, wykonanie - zaprzyjaźniona firma. Płyty szklane 10mm, klejone. Całość dopasowana wysokością i głębokością do 2 komód z zestawu doors firmy Black Red White. Z przodu drzwiczki szklane 5mm (na zdjęciach zdemontowane) - zabezpieczenie przed małymi, ciekawymi palcami.

Ukryta Zawartość

post-11870-100000031 1247819381_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale Panowie,To co wkleja Czodaboy to obecna produkcja???mozna go poprosic o foto w wyzszej rozdiałce,a Wy tylko jestescie przewrazliwieni,bo Teo wkleja fotke konstrukcji ktora uszkodzona zostala przy transporcie,fakt z tego powodu ze lakier był nie do konca utwardzony a czlowiek sie pospieszył,poza tym ja nie spawam stojaków tylko ludzie odpowiedni sa od tego.

A jesli stolik SOUNDArt tu wklejony moze ciszyc oko to juz ja nic nie bede pisał,bo gusta kazdy ma swoje;-)

tiroy@ Szafeczka nie ma nic wspólengo z wibrokaustyką ale jest śliczna. Ładnie zaprojektowana, wykonana i wkomponowana w zestaw Black Red White. Jak w Poznaniu na ul. Serbskiej 9.

Uwaga o wkomponowaniu w całość dotyczy tylko górnego zdjęcia.

Wibroakustyka, ładne pojęcie :) Jednak zaręczam, że zauważalnie istotniejszym wagowo parametrem konstrukcyjnym stolika czy szafki jest współczynnik akceptacji żony/kobiety ;) W ostatecznym rozrachunku miewa decydujące znaczenie.

Czy sprzęt na stoliku wibroakustycznym gra lepiej od np. mojej konstrukcji? Robił ktoś ślepe testy? ;]

aha mam jeszcze pewne pytanie do Jorkersa

Mozesz mi podac zakład gdzie proszkuja za 20zł stojaki,z checia bym pojechał;-).No chyba ze to jednarozowa tak "za flaszke" malowanie.Bo standard to od 60zł,ale nie chodzi tu tylko o cene,jako ze stojaków jak maja odpowiednio wykonczone spawy poliestrem trudno w ten sposób pomalowac,tak mi przynajmniej powiedziano.

kurde na forum to mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy;-)

elfan >>>> Lepiej dla Ciebie by bylo zebys juz nie zabieral glosu mowie powaznie .

robix

w sumie masz racje,szkoda gadac w sumie,na Tym forum nie udzielałem sie juz prawie przez 2 lata,wiec teraz tak samo uczynie;-).lepiej wywlec wszystko i sie spowiadac na forum,niz sprawe załatwic jak trzeba w danym czasie,bo propocyzje były z mojej strony.No ale tak to juz jest.

pozdrawiam

Napisalem juz na PW ale widze ze elfan nie moze wytrzymac prawdy i jedzie oficjala na forum to i ja sprostuje ze propozycje byly nie do przyjecia a cala sytuacja podobna do tej opisanej przez Teo.

elfan>>> Stolikii standy firmy StandArt przerastaja cie tak wykonaniem jak i wlasciwosciami sonicznymi o wiedzy konstruktorow nie wspomne wiec zbastuj na tym etapie bo zaczynasz sie juz osmieszac.

robix

elfan:

>Wy tylko jestescie przewrazliwieni,bo Teo wkleja fotke konstrukcji ktora uszkodzona

>zostala przy transporcie,fakt z tego powodu ze lakier był nie do konca utwardzony a czlowiek sie

>pospieszył

Konstrukcję totalnie skopaną przez wykonawcę (krzywą, nietrzymającą wymiarów, fatalnie pospawaną) nazywasz "uszkodzoną w transporcie"? Chłopie, litości. Znaczy, kurier rozpakował paczkę, pociął konstrukcję na oddzielne elementy, niektóre podmienił je na podobne, ale o innych wymiarach, całość byle jak pospawał, pomalował, zapakował i dostarczył odbiorcy?

Tak trudno przyznać, że coś się spieprzyło, trzeba koniecznie iść w zaparte, że "uszkodzone w transporcie"? Kto niby miałby się na to nabrać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.