Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Notebook? cena max 3500 zl

HYBRYD

Rekomendowane odpowiedzi

HYBRYD

>Czy przy tej cenie Maca daja Windowsa?

Chyba nie :D Ales mnie rozbawil nie ma co :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

HYBRYD

Apple ma swoj wlasny OS- MacOSX i watpie by chcialo inwestowac w Windows do swoich maszyn, choc ostatnio zrobilo uklon w strone userow i bezproblemowo mozna odpalic Windows na Mac'ach, ale Windows musisz sobie sam dokupic :) OSX masz wliczone w cene sprzetu :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>to jakies glupie pytanie?

Glupie nieglupie :) Ale podobnie jak zapytac Mercedesa czy montuje w swoich autach silniki Fiata :)

Jesli ma byc tani laptop, ale dobrze wyposarzony, to zainteresuj sie Acerem. Jakosc wykonania faktycznie zadna rewelacja, sporo osob mialo problemy z pekajacymi zawiasami, serwis podobno tez nie najlepszy, ale ja na swoj (Aspire 1654) nie narzekam. W domu mam jeszcze Fujitsu-Siemens i od nowosci wieczne problemy z wentylatorem.

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc, z przyczyn czysto praktycznych wybor prawdopodobnie padnie na HP nx8220 [EK205EA]. Cena, jakosc, wykonanie, parametry techniczne przy tej cenie nie ma wyboru u konkurencji.

Najtaniej znalazlem za 3350 zl wraz z pelnym oprogramowaniem. Na dniach bede mial info czy da sie jeszcze taniej.

pozdr

Hybryd

Moim zdaniem Toshiba (solidność, wiele firm używa Toshiby), nie pamietam niestety modelu, ale jest gdzieś widziałem w cenie 3000 zł 15,4 XVGA, ale tam było 256 RAM, można zamówić z wiekszym RAMem, i tak wyjdzie poniżej 3500, a jest też wyjście S-Video, jakby ktoś chciał podłączyć do TV i film obejrzeć.

Ee, widzę, że ktoś pisał, że Toshiba się pogorszyła.. może tak. Ale w porównaniu do HP mnie skusiło wyjście TV-out, bo nie mam odtwarzacza DVD. Ten link, który podałem to komputer o jakim mówiłem, to jakiś sklep komp., to nie znaczy oczywiście, że ten sklep polecam. A HP też zawsze mi się podobały i baterie chyba dłużej trzymają.

piotr_lass, 8 Lip 2006, 09:05

dzieki za link. Niestety ten model Toshiby ma gorsza karte graficzna (pamiec jest przydzielana dynamicznie, nie ma wlasnej wbudowanej) Tv out jest, ale nie ma irda, czytnika kart. Cos za cos. Poza tym parametrami podobny do Hapeka

pozdr

no i dysk mniejszy :-) Toshiba ma 60 (Hapek 80)

W mojej rodzince uchowaly sie juz chyba 10 letnie albo i lepiej modele Toshiby i California Acces - w tamtych czasach inaczej produkowano notebooki. Jakosc wykonania super, komputery dzialaja do DZIS!!

California to pelny pentium chyba 650 mhz (czy jakos tak) ma Tv out, USB, i wiele innych bajerow - komputer nie zniszczalny. Toshiba jeszcze starsza i nadal jest uzytkowana.

Bardzo możliwe z tą jakością,im stardze urządzenia tym były bardziej solidne, nie dotyczy to tylko komputerów. Ja mam technicsa starego na stanie (odtwarzacz), który chodzi bez awarii 14 lat.

vaio, fantastyczny pomysl. najblizszy serwis berlin / wieden.

i tez, szczegolnie nizsze modele, wcale nie naleza do najmniej awaryjnych. rok temu robilam przymiarki, pewne wady sa normalka. poza tym kupno komputera uzywanego chyba nie jest jednak najlepszym pomyslem.

zdecydowanie polecam blyszczaca matryce, trubrite, glare, jak zwal tak zwal. bardzo stanialy, a efekt fantastyczny. uzywam, jestem zachwycona.

paulinka

ja nie używam vaio, natomiast ilekroć odwiedzam znajomego jestem pod wrażeniem jakości matrycy w nie najnowszym komputerze.

czy błyszczące matryce można zmiaścić w tej cenie??

Vaio ma dobre matryce i... tyle :)

Raczej nie polecam - bywają z nimi różne, dziwne problemy.

Można kupić notebooka z matrycą glare w tej cenie. Np. Toshiba miała taki model (już nie pamiętam dokładnie oznaczenia). Nawet się nad nim zastanawiałem - spodobał mi się. Było tylko 1 ale, przez które zrezygnowałem - notebook nie posiadał NIC do komunikacji bezprzewodowej (ani irdy, ani bluetooth, ani wifi).

Nie kupujcie Toshiby, ani IBM'a coraz gorsza jakość wykonania. HP i Fujitsu-Siemens są naprawde nieźle zrobione. Acer to porażka, wszystko skrzypi, ergonomia kuleje. HP aktualnie ma dobrą relację jakość/cena. Zresztą tak naprawdę notebooki HP to nie HP ale COMPAQ.

ja kupilam rok temu za niewiele ponad zakladany tu budzet FS Amilo, jakas tansza serie z 15,4'' matryca, wlasnie glare, czyli blyszczaca. akurat nie w polsce, do nas te tzn nowe technologie dochodza jednak z pewnym poslizgiem. w tej cenie byla wersja ta sama, tele ze ze zwyklym lcd. sprawuje sie b dobrze, jedyny mankament to dosc glosny wentylator. ale to tylko celeron m, duzy ekran, blyszczaca matryca tez swoje zzera, wiec trudno narzekac.

dzis blyszczace matryce sie bardzo rozpowszechnily, sadze ze trzeba poszukac, poszperac i cos sie znajdzie. ja zdecydowanie polecam, w koncu komfort pracy w pierwszym rzedzie wynika z jakosci ekranu.

jeszcze co do vaio - w polsce sony ich nie sprzedaje, a wiekszosc do kupienia to ten cudny prywatny import (= lewy import, bez cla itd.) z usa. a notebook z usa to w 99% brak gwarancji gdziekolwiek poza hameryka. no chyba ze kupicie droga opcje gwarancji, ale raczej panowie na allegro tego nie rpaktykuja.

ogladalam kiedys niby nowa toshibe z allegro. dziekuje, wolalam slabsza konfiguracje ale faktycznie nowy komputer. laptop to zbyt delikatna rzecz zeby kupic z drugiej reki za 3 czy 4 tysiace, do tego zwykle bez gwarancji (a sprzedawane w pl maja gwarancje 1,2 a nawet 3 lata). szkoda kasy, szkoda nerwow

tu za 4 tysiace, ale ma wszystko czego potrzeba :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

toshiba za 3200, trubrite, karta ati radeon:

Ukryta Zawartość

przyklady znalezione w ciagu 2 minut, moze trzeba by samemu ruszyc lapka po klawiaturze wzglednie myszce

Ukryta Zawartość

Ja wybrałem HP nx7400. Tanio i ma wszystko czego potrzebuję do pracy. Dodatkowy bonus w przypadku HP to duża trwałość akumulatorków. Za 3000zł mamy Bluetooth-a i WIFI, oraz procesorek Intela dual core, 512MB RAM-u i 60GB dysk. Grafika niestey to nie najmocniejsza strona, ale daje radę. Coś więcej będę mógł napisać po dłuższym użytkowaniu, bo mam go dopiero 2 dni. Już teraz jednak podoba mi się.

Rekin moglbys podać link do HP nx7400 za 3 k zl z Intel dual core (cos nie moge znalezc)

Paulinka

Niestety mam przykre doświadczenia w zwiazku z firmą Fujitsu Siemens. Uzytkowalem notebooka z tej firmy. Notebook uległ pewnej awarii (nie jednej), oddany do gwarancji wracal 3 razy!!! 3 razy do mnie wracal z tym samym problemem. Probowano mnie oszukac za kazdym razem, iż wszystko zostało naprawione. Nie odebralem wiec komputera i sprawe skierowalem do sadu poniewaz nie dalo sie sprawy rozwiazac z firma polubownie.

Po dlugim procesie sad przyznal mi racje. Nakazal zwrot kasy za sprzet + koszty sadowe. Wyrok jest prawomocny.

paulinka, 8 Lip 2006, 18:30

>toshiba za 3200, trubrite, karta ati radeon:

>

Ukryta Zawartość

>

>przyklady znalezione w ciagu 2 minut, moze trzeba by samemu ruszyc lapka po klawiaturze wzglednie

>myszce

Widzialem ten model Toshiby juz wczesniej. Niestety nie odpowiada mi karta graficzna. Jej pamiec RAM przydzielana jest dynamicznie z pamieci RAM komputera. Jest to slabsza karta od seri X600 czy X700

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo. Dostępny w wielu miejscach. Moim zdaniem ciekawy wybór.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rekin, 8 Lip 2006, 20:36

Z tym, ze to nie jest Dual core tylko Intel Celeron M 420 1,60 GHz, 1 MB L2, FSB 533MHz

No i karta rzeczywiscie jak dla mnie odpada. Wiec nadal zostaje przy Hp nx8220

pozdr

hybryd

To prawda - z tym, że z tego co mi wiadomo Celeron w wersji 420 ma już właśnie taką architekture - mogę się oczywiście mylić.

Co do karty - zgadzam się.

Nie gram w żadne gry poza flashowymi na stronkach, więc karta jak dla mnie wystarczająca.

hybryd, nie licz na to, ze jakikolwiek serwis w polsce bedzie fair. niestety, m.in. w tej kwestii jestesmy dalej w sowietlandzie. serwis w pl dziala tak, zeby klienta, mowiac delikatnie, wykiwac, wiec wiekszosc niemilych przypadkow zwiazana jest tylko z tym, ze cos tej, a nie innej firmy padlo. ale oczywiscie nie dziwie sie, ze do FS akurat masz niechec, na twoim miejscu tez bym miala po takich pzejsciach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.