Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy głośnikowe-inspiracje

henrykpiątek

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem takie po 5zł sztuka.Okazało się że są sprawne.Jedyne co to zniszczone te metalowe maskownice.Czy ktoś wie jaką impedancje mają te wybryki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

A pamięta ktoś taką markę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może coś do wyburzania ścian.

Precision Devices PD.2150

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jam monotematycznie accutony :)

Ukryta Zawartość

post-21268-100003180 1274812190_thumb.jpg

post-21268-100003181 1274812190_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Magnepan MG 1.6/QR ciekawe jak to gra

Ukryta Zawartość

post-22716-100001632 1276106821_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Design skrzynek wg. mojego przyjaciela, pomysł na konfigurację głośników mój, obudowy zamówione u zaprzyjaźnionego stolarza (nie z Krakowa), aplikacja moja. Tweetery Dynaudio Esotar, woofery Scan-Speak kewlarowy z serii Classic.

Design skrzynek wg. mojego przyjaciela, obudowy wykonane przez stolarza Z Krakowa, aplikacja nie moja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co nie znaczy że wolno sobie samowolnie kraść dowolne zdjęcia cudzego autorstwa. Jest podany kontakt do twórcy strony, trzeba było napisać i zapytać. Ty tego nie uczyniłeś, wolałeś ukraść fotkę.

Kpiny sobie stroisz? Wiesz co to są prawa autorskie? Autor tego zdjęcia udostępnił mi je grzecznościowo w celu publikacji na mojej stronie. A teraz przez Twoje zachowanie zostałem postawiony w bardzo niezręcznej sytuacji. Przez to ze opublikowałem za zgodą autora zdjęcie na mojej stronie stało się ono obiektem kradzieży własności intelektualnej której Ty się dopuściłeś. A wystarczyło skontaktować się z twórcą strony, podałbym Ci namiary na autora zdjęcia i mógłbyś gigo zapytać. Cóż, kiedy łatwiej jest po prostu sobie ukraść.

McGyver, gdzie są moje wpisy? A tak gwoli prawdy to kolumny którymi się chwalisz na swojej stronie, to obudowy do nich wykonałem właśnie ja, jako pierwszy. Mam więc także prawo do publikowania ich wizerunku.

henrykpiątek, 11 Cze 2010, 18:36

>McGyver, gdzie są moje wpisy? A tak gwoli prawdy to kolumny którymi się chwalisz na swojej stronie,

>to obudowy do nich wykonałem właśnie ja, jako pierwszy. Mam więc także prawo do publikowania ich

>wizerunku.

Zamówiono u Ciebie jedną parę obudów według konkretnego projektu, i Ty je wykonałeś, bardzo dobrze zresztą. Trzeba było sobie je obfotografować, i publikować te zdjęcia, a nie kraść zdjęcia cudzego autorstwa ze stron internetowych. Jak już pisałem, trzeba było napisać do mnie maila i zapytać, pewnie byśmy się dogadali i bym Ci udostępnił któreś fotki mojego autorstwa. Kontakt mailowy jest na mojej stronie. Ty jednak wolałeś za moimi plecami ukraść foty cudzego autorstwa. Zgłosiłem to do moderacji i dlatego wpisy znikły. Kradzież własności intelektualnej, w tym również zdjęć cudzego autorstwa - jest przestępstwem, jeżeli nadal będziesz wklejał ukradzione z mojej strony zdjęcia zamiast się ze mną porozumieć to będę zgłaszał do moderacji i wpisy będą znikać.

Prawnie dozwolone jest natomiast podawanie linków do umieszczonych w internecie zdjęć.

McGyver, 11 Cze 2010, 21:29

Z całym szacunkiem dla Twojej osoby i wkładu w DIY audio. Trochę zachowanie zalatuje piaskownicą.

Przede wszystkim na każdym zdjęciu lub na www zamieść wpis mówiący o prawach do kopiowania/cytowania i publikacji Twoich prac...itp - pobieżnie spojrzałem na Twoją www (fajna!) ale nie widziałem adnotacji. Bez tego można kopiować bez pytania (o ile pamiętam wykłady z praw autorskich). Jeśli zapomniałem jak to jest z prawami autorskimi, abstrahując naprawdę materia nie zasługuje na taka reakcje - wystarczyło dodać komentarz pod postem HPiatek.

Pozdrawiam!

Nie masz racji

"Pamiętać jednocześnie należy iż umieszczenie w Internecie nie oznacza automatycznej zgody na kopiowanie, rozpowszechnianie czy innego rodzaju korzystanie ze zdjęcia znalezionego na stronach WWW. Ponadto fakt umieszczenia np. zdjęcia anonimowego, na stronie internetowej nie oznacza, iż twórca z tytułu dalszego rozpowszechnienia nie będzie żądał wynagrodzenia."

"Zgodnie z art. 8 ust. 3 prawa autorskiego dopóki twórca nie ujawnił swojego autorstwa, w wykonywaniu prawa autorskiego zastępuje go producent lub wydawca, a w razie ich braku - właściwa organizacja zbiorowego zarządzania prawami autorskimi."

Należało więc przynajmniej do mnie napisać i zapytać, a nie za moimi plecami KRAŚĆ sobie zdjęcia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.