Skocz do zawartości
IGNORED

4x front do kina domowego. Warto?

Jacekwacek

Rekomendowane odpowiedzi

Baza.

Harman Kardon AVR240,Harman Kardon DVD47

Przeznaczenie kino domowe, muzyka, gry.

Zdecydowałem się na wybór takich samych kolumn na przód i tył.

temat ten przerobiłem podczas zabaw z dźwiękiem na kompie z SB Live i SB audigy i wypożyczonym zestawem Creativa THX 5.1 Gigaworks.

Na dzień dzisiejszy rezygnuję z suba (względy lokalowo rodzinne) Pokój plan kwadratu 4,5 x 4,2, sprzęt umieszczony centralnie, wystrój podporządkowany systemowi (kupiłem żonie bardzo ładny prezent - przeniosła kwiatki). Jedna ściana zajęta przez regały z książkami i modelami druga całkowicie wypełniona oknem.

Zastanawiam się na zestawami

1. JBL Nortthbrigde E50 x4 plus EC35

2. JBL Nortthbrigde E80 x4 plus EC35

3. JBL L830 x4 plus LC1

4. JBL Nortthbrigde E80 x4 plus LC1

5. JBL Nortthbrigde E80 x4 Infinity beta C360

Proszę o opinię. Jeżeli będą inne propozycje to jak najbardziej.

Za absolutny pewnik proszę przyjąć 4 takie same kolumny w cenie do 1000 zł za stukę, centralny też.

https://www.audiostereo.pl/topic/27092-4x-front-do-kina-domowego-warto/

Mam warunki do ustawienia takich kolumn z tyłu. Po drugie bardzo spodobał mi się odsłuch muzyki

w takich warunkach.Zabawę zacząłem od Radmora quasiqwadro (świetny sprzęt). Potem przez długi czas Creative system. Przywykłem do takiego odsłuchu. Po trzecie po prostu stać mnie na takie rozwiązanie. Lepszych klasowo kolumn po prostu nie potrzebuję.

Szyby pancerne nie będą potrzebne , nie chałasuję za bardzo. Zresztą żeby dobrze rozpędzić powietrze to potrzebna jest średnica i porządny wychył membrany. 17cm średnicy w E80 to może dać co najwyżej 60W niskotonowego a nawet mniej bo są dwa. Na marginesie okno też muszę wymienić tak więc zobaczymy co kupię (żona)

Zastanawiam się nad kompletem surrond L830. Gabraty małe, doznania odsłuchowe zadowalające.

Mam tylko 1 zgryz. Dopasowanie centralnego. w niektórych przypadkach przy przejsciach z lewej poprzez centrum do prawej dźwięk rozjeżdżał się . Dlatego do zestawu dobrałem Infinity C360(takiej konfiguracji jescze nie odsłuchiwałem).

Na końcu pozostanie mi zestaw E50 plus EC35.

Hmm... to może być ciekawe. Nie ukrywam, że też biorę pod uwagę podobne rozwiązanie. Jedno wiem na pewno: kanały surround nie będą brzmiały gorzej od frontu. A trzeba przyznać, że coraz więcej ścieżek filmowych zaczyna bardzo intensywnie korzystać z kanałów surround. Stąd też taka równowaga sceny może być bardzo ciekawa.

ArtS

A może udałoby ci się kupic 5 identycznych kolumn? To powinno dac jeszcze lepsze rezultaty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

niestety nie znam się tak dobrze jak poprzednicy na zestawach audio. Ale dziś akurat odsłuchiwaliśmy zestaw Infinity .Dla mnie jakość wystarczająca. Dźwięk marzenie . Usta się same usmiechają słuchając ulubione utwory.

Muzykę czuć w sercu a nie na scianie. Szkoda przerywać prezetację koncertu "Dzwony Rurowe" Mike Oldfielda uznawane za pierwsze poważne dzieło techniki .

Rewelacja - tym bardziej że pojawiły sie nowe ceny.

pozdrawiam

płyta jest dość długa .

A Klienci nie wykazują tyle cierpliwości .Ja słuchałem też przy okazji bo klient również kupował Sharpa Full HD.

Chociaż "Dzwony Rurowe" słuchałem na różnych systemach - to na Infinity czuć jak najwspanialsze dzieło autorskie ożywa.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.