Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki głośnikowe do 15zł/m.

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przyszedł chyba czas na zmianę kabelków, Jamo już mi się trochę "obegrały" ;-)

No i co ciekawego jest w cenie do 15zł/mb z tej kategorii?

Osławione Cordiale, które jednak kilka osób oceniało nie tak różowo.

Zatem - w co warto zainwestować?

Aha, zapomniałem przy okazji zapytać się co ciekawego na IC można zastosować.

Mam już wtyki - Neutriki, kabla jeszcze brak :-) Czy to prawda, że skrętka gra lepiej niż Klotz?

Zydelek, to jest poważna dyskusja o kablu do 15zł, więc proszę o odrobinę powagi;)

A tak serio, to ta taśma z Polinku gra całkiem nieźle, czyst góra, niezły, dobrze kontrolowany bas, średnica może niezbyt gorąca, ale za to z blaskiem. Chociaż nie jest odchudzony w tym zakresie.

Porównywałem do swojego Gothama, i w systemie GC_klony Mite Polink spisał się lepiej.

Ostatnio porównywalismy najtanszego cardasa z tym Gothamem i jakoś sie nie rzucam na Cardasa:)

Pozdrawiam

morris, nie porównywałem, ale nidługo jadę kupić CAT5, bo mi się przewód do netu prtzetarł. Kupię więcej i posłucham;)

A jak go skręcić wogóle? Tego CAT5?

Pozdrawiam

fotoarkady, te taśmy masz gotowce w przeźroczystych koszulkach, albo Koluszkach jak kto woli;P

Sorki, że durnoty wypisuję, po pierwsze jak zwykle, a po drugie gorąco;)

Żyły + i - lecą osobno. Pojemnosci niewiele. Naprawdę za ta kasę mogę polecić, bo i estetyczne i ladnie gra.

Poczekaj zaraz spróbuję znaleźc.

fotoarkady, sorki, ale nie ma tego na Allegro w tej chwili, przynajmniej nie znalazłem.

Zwukle sprzedaje to użytkownik audiosklep. Ale teraz widzę jakiś kondensator i pontony:)))

Najlepiej chyba zadzwonić do Polinku.

Lancaster

Ja zaplatałem tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

morris, 12 Lip 2006, 23:23

plecenie kabli to dobry pomysl

mam u siebie wyplecionego kimbera:-)

Lancaster

mi chodzi o to jak to skonfekcjonowac

te tasmy maja izolacje na sobie ?

ja mam tasmy alphacore - dzwiek tak jak napisal lancaster raczej jasny, ocieplenia nie uraczysz, ale bas sie nie snuje. Co do konfekcji to chyba tylko wtyki Goertza przystosowwane do montazu na tasme, no ale troche kosztuja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -deklasuje druty do 15 zł :)

Ukryta Zawartość

cyku- alphacore jasny? Raczej się z Tobą nie zgodzę.Wydaje mi się że dzwięk z MI2 jest bliski neutralności- kabel mało co wnosi od siebie.

ALE TO NIE SĄ KABLE PO 15 zł -MI2 kosztuje 150 zł/m

mam CAT5 w warkoczyku - warto było powyplatać, do 50 zł nie znalazłem równie dobrych kabli. Warto kupić przyzwoitą skrętkę belden, bo jest pewne ryzyko trafienia na kiepskie kable

Ja zrobilem z beldena-na koncach zaplotlem po 4 zyly. Glowny zarzut-przekaz jest jakis taki techniczny, po paru godzinach czuc w uszach szorstki nalot, jakis taki brud w brzmieniu. Sprawdzane na dwoch roznych konfiguracjach. Prosty kabel glosnikowy jest czystszy i nie ma tego technicznego brudu, szorstkosci. Co wy na to ?

zyzio, 13 Lip 2006, 18:26

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -deklasuje druty do 15 zł :)

Można jakąś szerszą recenzję?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + wyszukiwarka

To po prostu dobry drut bez audiofilskiej otoczki :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.