Skocz do zawartości
IGNORED

Stere CD Yamaha

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

-> Noru

Teraz na Allegro jest do kupienia KSS-213 za... 24,4 PLN; oczywiście made in China, ale podziała jakiś dwa lata na pewno. Zarówno 1,5 roku temu jak i teraz nie było i nie ma problemu z zakupem Sony KSS 210 czy 213, to niedrogie i popularne lasery.

Nadal nie rozumiem co Ty opowiadasz o jakichś 800 PLN za laser do CDX-993 oraz problemach z jego zakupem.

-> Noru

Poza tym ja nie handluję laserami, więc nie sprzedam Ci 10 sztuk po 30 PLN...

Ale np. Ci ludzie z Allegro na pewno tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Noru, 13 Lip 2006, 19:00

>Jedyne do czego nie polecałbym CD-ków Yamahy to cieple i kluchowane wzmacniacze typu Onkyo czy takie

>z parzepastnym basem typu Harman Kardon...poprostu CD Yamahy + jasny wzmacniacz = dobry dźwiek :)

>No i CDX-880 to według mnie jest niesamowicie szybkim CD i przy tym ma bardzo cichy mechanizm i

>sliczny wyglad.

Nie do konca sie zgadzam.

Wlasnie takie polaczenie HK + yamaha potrafi nadac lekki szlif i wyciagnac szczegoly z ciemnych kolumn ktorym troche brakuje detalicznosci i dynamiki i ktore graja troche za cieplo.

... a tak lasery Sanyo zachwala Audiomeca ;-)))

"Audiomeca chose a Sanyo laser head which displays several advantages over its competitors. Its overall design is excellent, the mass high and the actuator perfectly balanced (very important and rare feature)."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poradźcie mi, czy ten CD to dobra propozycja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wiem, że 10xx są lepsze, ale chyba cenowo gorzej (nie wiem w sumie ile, bo narazie nie ma ich na allegro).

Ukryta Zawartość

Ja mam CDX-860 (podobno zmodyfikowany, ale nie wiem jak to zobaczyc) i zastanawiam sie czy ma sens to wymieniac na cos nowszego. Czy to jest tak ze kiedys odtwarzacze CD byly 16-bitowe a teraz 20-bitowe? Sam CD gra bardzo fajnie, ale zasada audiofila mowi ze jak sie wyda wiecej to zagra lepiej ;-) czy np. NAD C541i zagra wyraźnie lepiej?

marekzawa mam srednio 2 maile na kwartał roku od załamanego własciciela CEC roznych modeli i napedów głownie z cyframi 51,5100 etc ale sa tacy co sie skarza na cuda typu tl2...głownie siadaj lasery sfp-1,sfp101 i inne wsio to sanyo niby idzie je dostac w sklepach elektronicznych(sa drogie) ale rusza co którenś mam ciche wrazenie ze do sklepów elektronicznych upychane są tzw "braki"

ostatnio od znajomego forumowicza mam wypożyczonego Technicsa SL-PS70. I tak słuchając go zastanawiam się dokąd Ci wszyscy producenci dąrzą w konstrukcji cd-ka. Ten Technics jak dla mnie bardzo fajnie gra i wywala wszystkie tanie cambridze, nady, marantze, yamahy i całego wszelkiego taniego dzisiejszego taniego gówna ze sklepu. A technics z przesyłką kosztował chyba niecałe 2 setki. I nad czym się tu zastanawiać ;))

CEC-e?? Słyszałem o nich tyle złego co i dobrego. Ale chyba Piotrusiowi608 trzeba wierzyć, problemy z laserem, sławne "ślizgające się paski" no no a niby taki wysoki hi-fi, ale jakoś mało wytrzymały ;))

pozdrówka jodel

jodel -->

"ślizgające się paski" ?

... może rozwiniesz ten temat ;) ... o zrywających się paskach to słyszałem ale o slizgajacych się ?

zresztą pasek można wymienić ... nawet jesli się zerwie :)

zdezintegrowany_3PO

Piotrek608, 18 Lip 2006, 13:04

>och aby tylko slizgajace sie paski..rwące sie..dupowate lasery kosztujace majatek koooooszmarnie

>drogi serwis...i dziesiatki zrozpaczonych audiofili...

... póki co (odpukac w niemalowane) mój CEC jeszcze nie padł ... ale gdyby coś się działo wiem gdzie się zgłosić ;)

no właśnie! nie przesadzać! nie ślizgają się, nie rwą, to po co wywoływać wilka z lasu ;))

>zdezintegrowany

twój jest na gwarancji, także nie masz się o co martwić - na razie ;)) hi hi hi

Myślę, że z cd-kami jest jak ze wszystkim, jak trafisz kiepski egzemplarz to co byś nie robił to zawsze będą z nim problemy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.