Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kupic? SU-A707, SU-A10, PMA 1560

audiotone

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mozna znalezc tranzystor grajacy bardziej kluchowato i rozlazle (tak sie to odmienia?) jak lampa. Tranzystor ktory muli i lampe ktora gra jasnym detalicznym dzwiekiem.

Pamietam ze sluchalem kiedys monoblokow ukrainskich i NAD'a C 320 BEE - zgadnijcie co bardziej mulilo?:):):)

>Disco

>Pamietam ze sluchalem kiedys monoblokow ukrainskich i NAD'a C 320 BEE - zgadnijcie co bardziej

>mulilo?:):):)

no a co to jest ?

jeśli dobrze rozumiem to monobloki byly lampowe , a jesli tak to sugerujesz że to one właśnie powinny mulić.

Wide ze rozmowa sie rozprzestrzenila na inne tematy. Ja juz wybralem narazie kupie 1560 a dalej do wymiany idą koumny....A jeszcze jedno kupilem dzis gramofon DUAL 455-1 po rzejsciach...urwane zaczepy mocujace pokrywe. Reszta stan ok wkladka.Ortofon OMB 10 czyli jak wiem to byla oryginalna...co z tego wyjdzie zobaczymy...

fotki za jakis czas...

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

audiotone

Widzę, że mimo wszystko, tj. mimo totalnej rozpierduchy nie na temat i wywlekania na forum prywatnych animozji zdołałeś wybrać klocek. Moim zdaniem wybrałeś dobrze, ten Denon to bardzo przyzwoity, aczkolwiek jeszcze nie znakomity klocek. Jeśli kupisz w dobrym stanie, będziesz zadowolony, niezależnie od tego czy gra jasno czy też nieco mniej jasno...

Denerwują mnie pewne generalizacje tzn. wrzucanie wszystkich klocków jednej firmy do wspólnego worka i twierdzenie, że graja tak a nie inaczej. Np. taki Nad C 521 BEE i C 542 nie prezentują tego samego poziomu co Nad S 500i, który mimo upływu czasu nadal jest jednym z najlepszych odtwarzaczy w tzw. klasie "B" i jakoś osobiście nie pokusiłbym się o stwierdzenie, że ten akurat Nad muli ( to jest niedorzeczność). Co innego C 521 BEE, ten muli i owszem. Czytający to forum po raz pierwszy pomyśli, że każdy Nad muli a to już jest dla tej firmy krzywdzące. Tak samo jest z Denonem, ma ( czy też miał), w ofercie lepsze i gorsze propozycje. O Technicsie lepiej nic nie będę pisał bo zaraz otworzę" puszkę Pandory", też miał beznadziejne i całkiem przyzwoite (acz za drogie jak na swoją klasę) sprzęty.Jeśli miałbym do wyboru : SU-A707 i PMA 1560 bez wahania brałbym Denona.

sprocket, 18 Lip 2006, 11:54

>wybrałeś właściwie

>pamiętaj tylko o ciemniejszych głośnikach do niego

Hmmm... czyżby więc jednak grał JASNO? ;-)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

zyzio

To oczywiste, mało jest wzmaków gorszych od A 707

Co fakt, to fakt! A jednak kiedyś człowiek był głupi i kupował te śmieci. Po prostu rynek miał taka a nie inną specyfikę. Wprawdzie nigdy nie miałem w domu SU-V500 ale słyszałem a i owszem i przyznaje, że doprawdy żal mi ludzi, którzy za taka profanację wydali tyle kasy...

do sprocket...

z tego co zdążylem sie zorietowac to wlasnie Ty masz takowe cudo do sprzedania...chodzi mi o 1560....

bo sie zdecydowalem na ten wzmak...

Dziekuje wszystkim za szeroko pojete doradztwo.... oczywiscie w dobrym tego slowa znaczeniu...

Ale obiecuje ze sie jeszcze odezwe.... :)

Był taki moment że chciałem się pozbyć , ponieważ '' uzbierały '' mi się trzy wzmacniacze , a w przyszłym roku planuję wymienić lampę na dużo lepszą .

Na szczęście nie udało mi się go sprzedać i mówiąc szczerze już nie zamierzam , 800 - 1000 zł , nie majątek , a ja wbrew niektórym opiniom uważam że to bardzo dobry wzmak .

pozdrawiam

do sprocket...

szkoda bo właśnie myslałem o nim ale to nic...Musze sie rozejżec jeszcze po allegro lub e-bay-u.moze coś z tego wyjdzie. Wczoraj przyszedł do mnie na jakis czas inny wzmak Sony TA-F590ES ...przeczytałem o nim wszystkie opinie ktore były na tym forum i musze wypowiedziec tez sie bo są zgoła inne jeden fakt to braki w przekazie w średnicy wokale troszku jakby rozmyte lekko wycofane , ale co do przenoszenia najniższych rejestrów to musze powiedziec ze radzi sobie dużo lepiej w tym zestawie niz moj SV-A707 więcej energii a z tym w innych opiniach było właśnie najgożej moze poprostu mam wypaczone ucho :) ale raczej nie...chyba nie.zobaczymy musi troszku pograc w moim zestawieniu i zobaczymy co dalej jakby co to czy ktoś ma schemat do tego Sony TA-F590ES?

Bo coś zawsze mozna popróbować z nim... :)

• 2 tygodnie później...

Witajcie.

Więc tak po długim namyśle zdecydowałem sie juz, że nie bede kupował zadnego wzmaka tylko zabieram sie za budowe Clona Aleph 1.2 lub 4 to jeszcze jest w fazie wyboru...a widziałem że na forum było dużo informacji na ten temat...Wiec to tyle...Pozdrawiam :)

Tak jak widzicie troszku zrobiłem roszady ze wzmakiem i przestawiłem go na dół....to po tym jak mnie upomnieliście co do nagrzewania sie wzmaka oczywiście macie racje... :) tak jak stał nie powinien stac dziekuje za ważne spostrzeżenia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.