Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

>emesze2

No, niezle, emesze2, coraz lepiej ! :)

Wyraznie eskalujesz ! "Nie lubie", "to mnie obraza", "dostalbys w pysk" !

Jeszcze chwila, a wymordujesz cala moja rodzine za to, co DLA MNIE, jest

tylko - "struktura zdaniowa" !

Jesli TO jest dla Ciebie TOLERANCJA, to ja chce do Iranu ! (mieszkalem jakis

czas i nie odczulem zadnej nietolerancji, choc moglo sie od tego czasu cos zmienic ! :)

AL

Z tobą nie ma dyskusji , bo dla ciebie to są gierki słowne... a za słowa trzeba czasem ponosić konsekwencje... ;-)

werner

jeszcze chwila i do jakiegoś w miarę zblizonego stanowiska dojdziemy

jar

samo sedno

wernen, 25 Lip 2006, 11:48

>jar1:

>

>Nie ... Żylibyśmy w państwie neutralnym światopogladowo .

>

>Ateizm jest brakiem wyznania a nie wyznaniem . Wyznanie jest wyznaniem czyli jak nazywa je kościół -

>jest pogaństwem .

Wcale nie jest to tak, jak uważasz. Wiara w coś jest tak samo ideologiczna jak niewiara w nic. WSZYSTKO i NIC to rózne interpretacje TEGO SAMEGO.

emesze2: Nie dojdziemy do wspólnego wniosku . To co napisał jar1 jest mysleniem dyktatu katolików . Ateizm nie jest żadnym wyznaniem - jest brakiem wyznania . Ateiści nie byli nawet nigdy nazywani poganami przez kościół tak jak wszystcy inni innowiercy . Bo ateista nie ma zadnej wiary - ale Ty emesze2 masz wbite w głowe zasady konfrontacji i wyzszości jednej wiary nad inną przez naszych przaśnych katolickich głupków .

Dlatego nie możesz zrozumieć że obok antagonizujących się wyznań sa jeszcze bezwyznaniowcy - czyli ateiści którzy mają głeboko w dupie ich religijne problemy .

I to jest poziom na którym powinno działać państwo neutralne światopogladowo . Zero ideologi religijnej, zero przywilejów dla wyznań i zero symboli religijnych . Niezaleznie od tego ktora opcja polityczn czy religijna zdobędzie władzę (większością, mniejszością, sredniością) w demokratycznych wyborach .

>emesze2

Jak sie kiedys przypadkiem spotkamy, to narysuje przed Toba, kreda - biala linie !

Jak ja przekroczysz, to sam rozumiesz, ze "bedziesz musial poniesc konsekwencje" !

Ja tez mam prawo do ARBITRALNYCH zasad ! :)

emesze2, 25 Lip 2006, 11:51

>AL

>Z tobą nie ma dyskusji

Dopiero teraz na to wpadles ;) Ja tam nawet nie czytam wiekszych tekstow w/w autora :D Bo az mnie "bije" po oczach styl zapisu ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1: nie wszystko i nic tylko coś i brak czegoś - to nie ideologia .

Powielasz propagandę anbonową . Kiężą nie jest w smak to ze istnieją ludzie których spory religijne nie interesują . Na takich ludzi nie da się wpływać, nie można ich postraszyć piekłem, nie mozna ich zachęcic rajem , nie mozna im wmówic że sa lepsi od innych ani skócić światopogladowo z prawosławnymi, protestantami, islamistmi i innymi religiami, a nawet z innymi ateistami .

A przede wszystkim nie można od nich wyciągnąc kasy na tacę :-)

wernen, 25 Lip 2006, 11:58

>To co napisał jar1 jest mysleniem dyktatu katolików .

To jest wyłącznie produkt Twojego umysłu, który tworzysz sobie na użytek własny w celu poddtrzymywania w sobie stanu agresywnej walki ideologicznej. Zarzucasz innym to samo co u siebie tolerujesz w najlepsze.

Mieliśmy juz doświadczenia i z dyktatu ateistów.

>wernen

Jestem jak najbardziej za rewolucja swiatopogladowa ! :))

Na poczatek proponuje wspolne spotkanie !

Ja przyniose nalewke z ayahuaski, dudivan eliksir z psylocybkow,

emesze - wino mszalne etc. Jak sobie dobrze popijemy, to

JESTEM PRZEKONANY, ze dojdziemy wspolnie do niemal

IDENTYCZNYCH USTALEN !!! :))

I moze stworzymy wspolnie, jakas - Zupelnie Swieza Religie,

(np. - kwantowa !), godna wreszcie - XXI wieku ! :)

jar1: jakie todoświadczenia z dyktatu ateistów masz na myśli ? Chodzi ci o neutralność swiatopogłądową - taką jak w v republice francuskiej ??

nie przypominam sobie byśmy takie doświadczenia kiedykolwiek mieli . Jesli masz na mysli komunistów to oni nie byli ateistami . Mówili o tym a naprawdę aztapili wiarę wyzszą kulem jednostki - to tak jaby zamiast boga ustawić na piedestale papieża . W tym również celuje nasz krajowy (jak krajowe wino owocowe) kościół katolicki . Jak więc widzisz ateisty przwdopodobnie nie widziałeś - no chyba że bywałes często we Francji ;-)

pięknie jar1 pięknie ! Dalej śmiało - forpoczto demokracji solidarnościowej . Teraz dowiemy się że kazdy kto się z tobą nie zgadza jest uczniem stalina !

Moja wyrozumiałość ? Nigdzie nie pisałem że jestem wyrozumiały . Przeciwnie - jestem bezwzględny dla nietolerancyjnych .

"Wyrozumiałość", to jest właśnie pojęcie katolickiej toleracji obozowego kapo - na zasadzie "wiem, że jesteś małą gnidą ale ja jestem jar1 - wyrozumiały, więc pozwolę ci zyć! ". To nie jest tolerancja, to jest łagodna dyktatura - Stalina też kochali ci dla których był wyrozumiały i pozwolił im zyć, Torquemade również kochali ci którym nie zrabował majątków i nie spalił ich na stosie ... Oni potrafili być wyrozumiali - ale tolerancyjni na pewno nie byli .

werner

Chyba mnie poniosło, z tym stwierdzeniem, że gdzieś może zbliżymy nasze stanowiska.

Sorry już więcej nie będę. Jedyne słuszne jest stanowisko ateistów i tylko oni mają rację.

Dajesz się przekonać masz otwarty umysł i jesteś b. tolerancyjny. Ja jestem zamknietym katolickim ortodoksem.

AL

Tak to już jest, że mężczyzna musi ponosić konsekwencje za swoje czyny, słowa.

Bardzo chętnie przekroczę twoją białą linię... i poniosę tego konsekwencje. Pa

>wernen

Qubric dostał bana i jest na przymusowym urlopie?

Znowu ta nietolerancja, nawet na Forum się czepiają. :)

Jeśli komuś nie podoba się w Polsce, to może przenieść się np. do Holandii. Tam to jest dopiero luzik.

Ciekawi mnie czy kolegom AL i wernen, odpowiada holenderski model państwa. Pełny ateizm i tolerancja posunięta do granic absurdu.

>Moja wyrozumiałość ? Nigdzie nie pisałem że jestem wyrozumiały . Przeciwnie - jestem bezwzględny dla

>nietolerancyjnych .

No to z czym do ludzi, facet? Jesteś wyznawcą własnej religii - tylko JA!! Jesteś tolerancyjny tylko w stosunku do siebie. Nie wymagaj więc od innych czegoś wiecej ;-)

Karmaj: tak, mnie odpowiada taki model państwa, pod warunkiem że bedzie w Polsce a nie w Holandii ...

Tolerancja nie moze byc posunieta do granic absurdu. Tolerancja albo jest albo nie .

Do granic absurdu posunięta może być poprawność polityczna .

Karmaj: Polska nie jest twoją własnością ani twoim folwarkiem . Nie masz prawa nikomu mówić gdzie ma wyjechać . Tak samo zaden klecha z ambony nie ma prawa tego mówić , ani tłum zaplutych katolików , populistów , komunistów - czerwonych, czarnych czy innobarwnych nie ma prawa rozkazywać innym gdzie mają wyjechać jak się im nie podoba .

Na emigrację to wysyłali ludzi komuchy po stanie wojennym. Wyjechac mógł każdy opozycjonista jak mu sie w Polsce nie podobało . Jak widac jesteś takim samym komuchem jak tamci , tylko w czarną kieckę przyodzianym ...

ps. bardzo mnie smieszy identyfikowanie mojego stanu emocjonalnego na podstawie wpisów na forum :-))) Mamy tu cale stada wirtualnych psychologów :-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.