Skocz do zawartości
IGNORED

Parowanie tranzystorów

Gość Arek K

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek K

(Konto usunięte)

witam

zaczynam budowe alepha 5. mam juz prawie wszystkie czesci łacznie z tranzystorami (z zapasem).

wiekszosc czesci pochodzi z tme.

kondensatory mam BC Philipsa. jezeli ktos chce to moge dac namiar do goscia z Holandi który je sprzedaje. 47000/63V za 12 Euro.

2 trafa 650 2x28 z www.telto.pl

radiatory chyba kupie tu http://www.hydrogig.dos.pl/radiator-stdt.html ceny sa dobre a wlasciciel bardzo mily.

napotkalem juz pierwszy problem. nie bardzo wiem jak sie paruje tranzystory. nie chce czego spieprzyc wiec prosze o pomoc.

jestem z wawy. jezeli kto ma ochote na piwko to chętnie bede donosił :)))

arek

https://www.audiostereo.pl/topic/2725-parowanie-tranzystor%C3%B3w/
  • 3 miesiące później...
Gość JacekPlacek nie zalogowany

(Konto usunięte)

Arek> Nie będę się tutaj rozwodził bo to dość długi spicz i przydadzą się jakieś rysunki objaśniające. Skoro już robisz Alepha to wejdź na stronę Passa . W dziale DIY jest tam cały dokument traktujący o parowaniu mosfetów ze względu na różne parametry.

Pozdr

Jacek

• 11 miesięcy później...

Penie nic podobnego koles nie ma.

Tu w Holandii za 47.000uF / 62v od BC trzeba niestety zaplacic jakies 32-38 Euro za sztuke. Wiec za 12 Euro jest to malo prawdopodobne!!! Za 12 Euro mozna dostac 10.000uF :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.