Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubiony Grzech Glowny

Arsen Lupin

Rekomendowane odpowiedzi

AL, tak sie składa, ze krzyżowanie było w tamtych czasach jednym ze sposobów na wykonywanie kary śmierci.

Czasy się zmieniają, kary wyglądają mniej barbarzyńsko, chociaż skutek ten sam.

Poczytaj sobie ST, to będziesz wiedział, dlaczego ta historia musiała sie tak skończyć.

Gdybyś wiedział, to byś takich fotek nie wklejał.

To coś zabawnego, że wg. opisu Biblijnego stracono niewinnego człowieka?

Kiedyś oglądałem taki film: "Mały Budda"

Sidartha dorastał w przeświadczeniu, że ludzie są piekni, młodzi, bogaci i dobrzy.

Któregoś dnia podczas jednej z parad zobaczył ukrywanych przed jego oczami biedaków.

Wtedy padło mu na łeb. Pasuje taka interpretacja?

Pozdrawiam

A propos, AL: jak się nazywa to co robi ta pani ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Kurt Dupel

Jerzeli Twoje umyslowe nazady i Twoje meskie nazady, sa ruwnie biedne sa jak Twoja - ortografia,

to idz poprzekomazac sie z komarem bo to dla Ciebie godniejszy pszeciwnik !

Ty nie wydajesz mi sie wystarczajaco "tresciwy" !

Nie wiem jak dudivan, ale ja, z pewnoscia nie robie tego "za zarcie" !

A Swiat TO - Wielka Pustka !

OMmmm...

AL - tak wielka PRÓŻNIA - ale obawiam się, że nie wiesz dokładnie o co chodzi .... czasami udaje Ci się wrzucić coś co ma sens ale to chyba dzięki wrzucaniu tysięcy bezsensownych słów. Przypomina to trochę małpę malującą obraz - nie raz wychodzi coś w czym można doszukać się kształtów przypominających świadome malarstwo.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>Rambo

Zapewniam Cie Rambo, ze dla kogos kto naprawde sie zna, a przede wszystkim - CZUJE Sztuke Abstrakcyjna,

nie ma najmniejszego problemu w odroznieniu "malarstwa" malpy, od Cy Twombleya, Wolsa, czy Pollocka !

Dla takich znawcow jak Ty, to wszystko beda tylko - BOHOMAZY !

Wczytaj się lepiej w mój tekst i złap myśl przewodnią, to wtedy możemy porozmawiać. Wystarczy odstawić na jeden dzień grzybki i będzie ok.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>dudivan

>A Jazz nie lazi za Swoim pudlem w te i we wte ? Po cholere ?! Przyroda, dudi - Przyroda !

>Ale tak bez trzymanki ? Tj. bez angażowania rąk ? :P

Czy w tym znaczeniu jak w tym starym dowcipie ? :

"Przychodzi facet do lekarza:

- Panie doktorze, od kilku dni mam zatwardzenie, nic mi nie pomaga

- Będziemy musieli panu zaaplikować czopki. Proszę się odwrócić, ściągnąć spodnie i pochylić się. Ja panu pokaże jak to się robi.

Facet ściągnął gacie, pochylił się i poczuł jak doktor wsuwa mu coś do tyłka.

- OK, gotowe. Proszę to samo powtarzać samemu w domu co 12 godzin przez najbliższe trzy dni.

Wieczorem gościu próbował samemu sobie poradzić ale jakoś mu się nie udawało. Poprosił więc żonę o pomoc. Odwrócił się, ściągnął spodnie i wypiął dupsko. Żona jedną ręką położyła na jego ramieniu, drugą natomiast zaczęła wkładać mu czopek.

- O ku**a! - wrzasnął w pewnej chwili facet.

- Co się stało kochanie, zabolało cię?

- Nie ale właśnie sobie uświadomiłem, że ten lekarz trzymał obie ręce na moich ramionach!"

Znalazlem w Internecie, jedyne Twoje zdjecie z Qubric-kiem, dudi !

Wydaje mi sie, ze jego obie rece sa - WOLNE !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cały czas starałem się Tobie tłumaczyć podstawy mistycyzmu, dotarcia do podświadomości czy też zbiorowej nieświadomości, archtypów, więc jak możesz mnie podejrzewać o wyłączne używanie części logicznej umysłu ;)

>Rambo

Nie musisz mi nic tlumaczyc ! :)

Znam TO zarowno z teorii, jak i wieloletniej - PRAKTYKI !

Nie sa to rzeczy do przekazania za pomoca - Slow !

Nawet Platonowi sie nie udalo ! (choc sie staral, w "Parmenidesie" !)

Widocznie tego nie wiesz, skoro w kolko chcesz mi "cos wyjasnic" ! :)

Wnioskuje stad, ze nie masz zadnych wlasnych doswiadczen, a tylko

troche przeczytanych - lektur !

Dlatego dla mnie, to Ty jestes jak - dziecko (z powodu swego braku

doswiadczenia, a nie "nieuwarunkowanego" stanu umyslu, ktory bardzo

sobie skadinad cenie ! :)

Oczywiście nie są do przekazania w formie słów. Wiedza słowna ma jednak znaczenie i jest niezbędna do wprowadzenia. Myślisz, że kandytat do misteriów eluzyjskich od razu praktykował i stawał się wtajemniczony?

Poza tym znam sporo ludzi nie będących profanami, którzy pomimo doświadczenia czy też inicjowania zajmują się teorią.

Wiesz AL, ja nigdy się nie chwaliłem, że mam cukierek i nie musiałem tego udawadniać. Kto za wszelką cenę chce to zaś udowodnicz, logiczne iż tego nie posiada.... ;)

>Rambo

A co ja niby "chce udowodnic" ?!

Wielokrotnie mowilem, ze :

1. Nie mam NIC do przekazania !

2. Nie jestem depozytariuszem zadnej POZYTYWNEJ wiedzy !

3. Ze to tylko - ROZMOWA !

etc.

I co ? I jajco ! Nie liczy sie TO co mowie, tylko TO, co WY

sobie - IMAGINUJECIE !

A moze ten "cukierek" to nie COS ekstra, czego mielibyscie

sie ode mnie dowiedziec, a - PROCES w ktorym jestesmy,

z ktorego tylko najprzenikliwsi cos uszczkna, o ile "zajarza"

co tu NAPRAWDE jest grane !

To nie jest COS, czego mozna sie bez wysilku, tak ot - dowiedziec !

AL nam tłumaczy że od niego bez wysiłku kompletnie się nic nie dowiesz bo On o niczym nie ma pojęcia i jak przenikliwym trzeba być aby uszczkąć z tej Jego niewiedzy to że on mówi o tym ze nic nie wie, i jakimi głupkami jesteśmy że śmiemy w to watpić że on nie wie lepiej od nas.

KD, acha;)

AL, nikt by nie wpadł na to, że można niewiedzieć aż tyle:)

Ponoć są dwie szybkie drogi do mistycyzmu:

1. grzyby

2. odstawienie grzybów

Tak na wszelki wypadek napiszę, że jezeli którąś juz wypróbowałeś, to pora na tą drugą;)

Pozdrawiam

>lancaster

Jak juz wielokrotnie wspominalem, ja "nic nie wiem" !

Podobnie jak poprzedzajacy mnie - Jezus I, jestem tylko "przekaznikiem" !

Tym razem, przekazuje bardziej pewna "forme", niz jakakolwiek - "tresc" !

Choc tak jak i wtedy, Macie cholernie duzo do powiedzenia, w temacie : co "powinienem", a co - nie !

w takim razie hokus pokus i sam Bóg zaraz zajrzy na forum :)

AL, skoro tak, to może mi powiesz co sie dzieje z moją pomiarówką ala Igod, że nie chce zastartować?

Obstawiam jeszcze, że pożyczony przeze mnie mikrofon jest uszkodzony, ale serio, więcej pomysłów nie mam.

Ktoś w wątku o pomiaracz w SW pisał, że być może odpowiedzialny jest przekaźnik.

Co o tym myślisz?

Pozdrawiam

>lancaster

Z zadna "pomiarowka" nie mialem i nie mam NIC wspolnego !

Odpowiadam wylacznie za przekaz "duchowy", a nie "elektryczny",

wiec NIC tu nie pomoge !

Mialem wprawdzie kiedys COS wspolnego z jedna "harcerka",

a w namiocie nie tylko ze bylo "duszno", ale tez cos "zaiskrzylo",

ale to bylo dawno i nie bylem wtedy jeszcze swiadom swej misji !

AL, przekaz duchowy?

Taki z ektoplazmy?

Zamiast "misję" powinieneś chyba napisać "mi się"(wydaje)? Albo misie(yogi&booboo);)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.