Skocz do zawartości
IGNORED

Solidna i estetyczna obudowa stal/alu

peperoni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję osoby, która może dla mnie wykonać obudowę podobną jak obudowa standardowego wzmacniacza (końcówki mocy).

Wymiary 5 x 43 x 40 cm, ze stali 1mm, z miejscem (otworami) na nóżki typowe jak pod sprzetem audio, front panel z aluminium (1cm) barwionego na czarno.

We front panelu miejsce na mały wyswietlacz i cztery włączniki. Na tylnej ściance miejsce na 5 gniazd IEC (jedno wyraźnie odseparowane od reszty) i włącznik główny.

Wszelkie szczegóły do ustalenia. Samo chasis nie musi być lakierowane - sam to zrobię natomiast aluminiowy front tak. Chyba anodyzowanie wchodzi w grę ale nie jestem pewien.

Jeśli jest osoba, która może pomóc to prosze o info na PW.

Pozdrawiam,

peperoni

https://www.audiostereo.pl/topic/27403-solidna-i-estetyczna-obudowa-stalalu/

na forum kaim jest ogłoszenie Darka Kuleszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A nie lepiej zaadaptować coś gotowego? No na pewno taniej. Ja ostatnio kupiłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

z zamiarem wrzucenia w to pudło wzmaka swojej produkcji. Wygląd mi odpowiada zupełnie, a z 86 zł bym takiej obudowy raczej nie kupił, a jakbym sprzedał lub wykorzystał toroid który jest w środku to już prawie jak za darmo.

To tylko taka sugestia że można poszukać okazji, chociaż znaleźć coś z frontem z 1cm alu chyba byłoby ciężko;)

Ukryta Zawartość

jak sie chwalić, to chwalić, ja ostatnio kupiłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

I co ważniejsze teraz :) do wziecia od tego pana jest 20 sztuk, każda po 17 wylicytowanych przezemnie złotych. Jesli ktoś jest zainteresowany taką obudową to niech da znać, moge wziaść wiecej. Nie wiem niestety czy są takie ładne jak na zdjeciu, bo nie miałem ich jeszcze w łapkach. Front to grubsze alu, boki to blacha.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zrób to najlepiej samemu. I nie ze stali tylko full alu, lepiej że bedzie to metal niemagnetyczny. Dasz pociać blachę na gilotynie i taskie coś wystarczy wykąpać w sodzie kaustycznej i poskladać. do wiercenia dziur wystarczy wiertarka stołowa.

Dołączam się do pytania, też potrzebuje dość grubej (ok. 4mm) blachy alu (do zastosowań zupełnie nie związanych z audio) i nie mam pojęcia gdzie się coś takiego kupuje, tym razem we Wrocławiu.

ARGOS

Nie umiem a nie chcę spartolić bo szkoda kasy. Może być full alu, bez różnicy.

Co do zrobienia samemu - uwierz mi że nawet gdybym chciał to nie mam gdzie ani czym.

Dlatego szukam wykonawcy - póki co bez skutku.

pozdrawiam.

saczek_XTRM, 8 Sie 2006, 23:35

>proponuję rozejrzeć się w sklepach/hurtowniach metali kolorowych ---> Panorama Firm albo książka

>TPSA/dział reklamy

Szukałem - do wziecia tylko arkusz 1x2m, ale to może przez to że to hurtownia ;). Sklepów detalicznych nie znalazłem.

Może trzeba zrobić rundę po skupach metali kolorowych ... czasami znajdzie się ciekawe rzeczy za śmieszne pieniądze. U nas w Poznaniu nawet w sklepie detalicznych z takim stuffem nie kupi się mniej niż 1m2 blachy - a wyjdą z tego 3 obudowy :-).

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.