Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś żyję i mam się dobrze. Fakt jest dużo do poczytanie, nie jestem na bieżąco ze sprawami organizacyjnymi na forum. Wiele się pozmieniało, na korzyść oczywiście.Działam więc, na razie w tle ;).

Pal !! Witaj chłopie , kopę czasu ;). Tak po prawdzie, podpatrywałem od czasu do czasu forum bez logowania. Nie wiedziałem więc źe mam literkę M. No ale jeśli już mam , to przyjmuję z pokorą i obiecuję pracę dla dobra ;)

Mam pierwsze pytanie do kolegów moderatorów. W jaki sposób odnosić się do zawoalowanego spamu osób zarabiających na forum ? Czy przyjęliście jakąś granicę przyzwoitości ?

Sprawa jest dosc plynna - ale zeby wpis/watek faktycznie spadl musi sie za tym opowiedziec minimum 5 M - a i tutaj czasem toczymy dyskusje (niekoniecznie sie zgadzajac :) ) - niemniej decyduje kilka osob a nie jedna.

inżynier, 21 Sie 2006, 22:50

Czemu nie. Ale jeden to za mało. Widzę więcej kandydatur - jeszcze się zastanawiam.

* * *

Jak najlepiej oddziaływać na tych, co bez opamiętania biorą udział w pyskówkach ?

Rozumiem, że trzeba odpowiedzieć. Ale chodzi mi o to, że nikt nie powinien wdawać się w za długie polemiki z prowokatorem.

Męcząca jest robota przy takim pyskaczu. On pisze, ja śledzę i muszę klikać, chcąc być konsekwentnym. Coś tu jest nie tak...

No i jeszcze aż 5 jednakowych głosów trzeba uzbierać, by coś z akcji wyszło. (To dużo te 5.)

• Redaktorzy

Ok, mechanizm ostrzeżenia (żółtej kartki) działa następująco:

Przy każdym wpisie przy opcji moderacji jest link: 'żółta kartka' dla autora wpisu

Potrzeba pięciu głosów oddanych w przeciągu tygodnia i użytkownik dostaje żółtą kartę - jego konto zostaje ograniczone: może dodać jeden wpis na godzinę przez tydzień od momentu otrzymania ostrzeżenia.

Do waszej decyzji zostawiam czy pisać do takiego gościa na PW za co ma ostrzeżenie.

Dla testów dajcie mi żółtą kartę :) zobacze czy dziala

• Redaktorzy

fadeover: spróbuj "twarde" przeładowanie strony: Ctrl+R - może się nowy skrypt nie wgrał i czyta Ci z cache

inżynier:

czerwona kartka oznacza ban, muls mial bana więc mu się to wyświetlało, wyświetla się tez przy pierwszych wcieleniach atoposa

Panowie: w piątek znikam na dwa tygodnie

Jestem za tym aby zamknąc temat o testach w HiFiM bo to już jest pyskowka ktora nie ma NIC wspólnego z tematem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Qubric to pierwszy kandydat do żółtej kartki... oczywiście po Łukaszu który sam się prosi ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No więc ta żółta karka chyba nie działa tak jak powinna. Widziałem wpis fadeovera przyznający żółta kartkę Łukaszowi, później ja zrobiłem to samo. Oba wpisy było widać. Później inzynier zgłosił wpis do moderacji i mój wpis oraz fadeovera zniknał mi z widoku. Pytanie: gdzie te wpisy wcięło?

Q zgłosiłem do żółtej kartki.

Nie jestem za usuwaniem tematów, a raczej za ich "kastrowaniem", czyli usuwaniem wszystkich wpisów od miejsca, w którym zaczyna się pyskówka. Nawet kosztem utraty części wpisów merytorycznych.

Zamknięcie lub usunięcie całego wątku daje tylko satysfakcję pieniaczom.

• Redaktorzy

>No więc ta żółta karka chyba nie działa tak jak powinna. Widziałem wpis fadeovera przyznający żółta

>kartkę Łukaszowi, później ja zrobiłem to samo. Oba wpisy było widać. Później inzynier zgłosił wpis

>do moderacji i mój wpis oraz fadeovera zniknał mi z widoku. Pytanie: gdzie te wpisy wcięło?

Fadeover: "och i wywal prosze ze watek i temat jest do usuniecia . Tak tylko moglem sprawdzic."

usunąłem 3 akcje fadeovera - może przez to

na razie mam żółtą kartkę od 4 moderatorów, Qubric ma 3

Rozmawialem z Q przez pewien czas w watku dot. plyty testowej. Zupelnie mila pogawetka, z uszanowaniem wlasnych racji.

Jednak daje rowniez Q zolta kartke ze wzgledu na knajpiany jezyk w innych watkach. Pozdr.

Bo Qubric jak chce to może. Miewa spokojniejsze okresy kiedy jest zmęczony zadymiarstwem. To co dla niego jest ważne to istnienie jasno i konskwentnie egzekwowanych zasad w stosunku do wszyskich. W takim układzie staje się "wzorowym" obywatelem. A ponieważ obecnie nie wiadomo co i jak i na jakiej zasadzie usuwamy to rozmyślnie prowokuje nas do działania. Albo własnymi wpisami, albo zgłoszeniami do moderacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.