Skocz do zawartości
IGNORED

PVC - relay volume control

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

zmierz napięcie między masą a kolejnymi polami L . Na 8 i 9 napięcie idzie prosto ze sterownika a na resztę przez pcf jesli się na nich pojawia napięcie to sprawdź połączenia na tranzystorach przy odpowiednich przekaźnikach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to musze kupić ale to qrde nie jest philipsa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i tak i nie > FOUNDED BY PHILIPS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to musze kupić ale to qrde nie jest

>philipsa

Odpocznij sobie PVC na 1-2 dni, a pozniej zobacz "swiezym" okiem czy nie ma gdzies bledow montazowych. Skoro piszesz ze masz wersje z A i bez to nie ma takiej opcji, zeby nie dzialalo...

Jak stwierdzisz ze wszystko jest OK i jednak potrzebujesz kupic uklady, to napisz mi na PW - sprzedaje tanio wersje A i zwykle od TI.

Ukryta Zawartość

W TME PCF8574P stan magazynowy zero,są tylko AP. Osobiśie nie wchodziłbym w TI,właśnie przy nich układ

działa niepewnie.Przy Philipsach tranzystory sterowane są napięciem 0,85V , texasy wystawiają 0,75 i to już

powoduje niepewne zamknięcie przekaźnika.

Akurat moja wersja sterownika pracuje z PCF8547 bez A.Te dwa scalaki różnią się ,wymagają innego oprogramowania,było o tym wcześniej.Trudno powiedzieć czy lepszy jest Ph czy TI ,teoretycznie odpowiedniki,ale

w tej aplikacji PH działa pewniej.

Zorro, tak testuje pojedyńczo

jedynie jednej kotce TI wafel jeden mi załącza prawie wszystkie, na tej samej kostce drugio wafel ma problemy naotmiast na dwóch osttanich waflach ta sama kostka przełącza tylko porzątkowe kroki.. Philipsy AP na każdym waflu załączają tylko początkowe kroki

• 1 miesiąc później...

Benpe, możesz powiedzieć więcej jak to zrobiłeś ? U mnie jest taki problem właśnie że niektóre przekaźniki nie startują i nieraz jest różnica pomiędzy L i P, poza tym od poziomu -25 dB jeden kanał strasznie mi brumi (odpięta masa ??)

help :)

Przeglądając schemat z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zauważyłem że masy DGND PCF-a oraz PGND ULN-a nie są połączone na schemacie. Jeśli macie to samo na płytkach to dziwne że to w ogóle działa. No chyba że łączone są gdzieś w zasilaczu ale to i tak słaby pomysł ponieważ masa sterownika i układu sterowanego łączone są przez kable zupełnie wg. mnie niepotrzebnie. Spróbowałbym zewrzeć te masy na krótko na płytce.

Ukryta Zawartość

De Tom

Pvc ma inny ,bardziej dyskrytny układ.Brak w nim ULN a przekaźniki sterowane są tranzystorami.Typowa aplikacja,spotykana w sieci a nie działa...:( zmieniałem tranzystory,rezystory w bazach i finał jest taki

że tylko Pcf philipsa pewnie wysterowuje tranzystory.Masa jest wspólna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.