Skocz do zawartości
IGNORED

Przepisy ruchu drog na drodze osiedlowej

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Słuchaj :

Przedstawiłem sytuacje na rys. z którą ty się z nią nie zgodziłeś i chciałeś się założyć , więc to zrobiłem.

Żeby wygrać zakład musisz udowodnić mi ,że nie mam racji.

Nie wystarczy przedstawić swojąTeo-rie popartą domkami i trawniczkiem żeby wygrać , trzeba ją jeszcze poprzeć konkretami , czyli ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI KODEKSU DROGOWEGO !

Jeśli tego nie potrafisz zrobić to jest równoznaczne z przegraniem zakładu.

A ponieważ masz kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego:

Scenka rodzajowa 4 ( teo i kumpel )

Kumpel : cze teo

teo: cze

K: wiesz ,że tabadaba da

t: niemożliwe , tak nie jest!

K:jak to nie? Mówie ci że tak właśnie jest!

T:Nie , nie tak jest , załóż się:)

K:dobra umowa stoi:)

T: no to teraz udowodnij że się nie mylisz

Czy według ciebie tak ten zakład ma wyglądać , bo jak narazie właśnie tak próbujesz zrobić.

Gość

(Konto usunięte)

Myśle , że się nie przegrzejesz jak się ustosunkujesz do tego:

zwróce jeszcze towją uwage na jedną rzecz ,chociaż zdaje sobi sprawe , że daremny mój trud :(

Pierwsze dwa przepisy są ogólne i mówią jak mamy wyprzedzać :

ART.24.3

Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu przejeżdżać z lewej strony wyprzedzanego pojazdu, z __zastrzeżeniem ust.__ 4, 5 i _10_

ART 24.5

Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony.

W pierwszym art. widzisz zastrzeżenie!!!!

A w drugim jest !!!

To zastrzeżenie mówi , że w pewnych okolicznościach / na pewnych drogach DOPUSZCZA SIĘ możliwośćwykonania tego manewru inaczej.

I nie masz wrażenia że art.24.10 działa wspólnie , ale tylko z 24.3 ??????

No i co?...nie ważne , tak tylko przez chwile się łudziłem

jacch:

>Słuchaj :

>Przedstawiłem sytuacje na rys. z którą ty się z nią nie zgodziłeś i chciałeś się założyć , więc to

>zrobiłem.

>Żeby wygrać zakład musisz udowodnić mi ,że nie mam racji.

>Nie wystarczy przedstawić swojąTeo-rie popartą domkami i trawniczkiem żeby wygrać , trzeba ją

>jeszcze poprzeć konkretami , czyli ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI KODEKSU DROGOWEGO !

Proszę bardzo, poniżej masz więc konkrety:

Jezdnia to "część drogi przeznaczona do ruchu pojazdów". Na twoim rysunku widać drogę składającą się z dwóch takich części, przedzielonych obszarem wyłączonym z ruchu - zaznaczonym na zielono.

Obszar ten w PoRD określony jest jako "pas między jezdniami" - z nazwy tej wyraźnie wynika, że leży między jedną, a drugą jezdnią. Z kolei rozporządzenie regulujące warunki techniczne, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne, nazywa ten obszar "środkowym pasem dzielącym", i definiuje jako "część drogi stanowiącą rozdzielenie jezdni przeznaczonych dla przeciwnych kierunków ruchu". Jak widzisz, i w tej definicji słowo "jezdnia" użyte jest w liczbie mnogiej - nie ulega więc wątpliwości, że mamy do czynienia z dwoma jezdniami. Są one częściami, jak łatwo się domyślić, drogi dwujezdniowej.

Prawa z jezdni widniejących na twoim rysunku jest jednokierunkowa, oraz ma wyznaczone pasy ruchu - przynajmniej w miejscu, w którym znajduje się pojazd oznaczony literką B. PoRD zezwala na wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, na jezdni jednokierunkowej, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7 art. 24. Ponieważ warunki te są spełnione, i z żadnych innych przepisów nie wynika zakaz wyprzedzania w takiej sytuacji, pojazd B może zgodnie z przepisami wykonać manewr wyprzedzania z prawej.

Zakład dotyczył dopuszczalności takiego wyprzedzania; raczyłeś twierdzić, że nie jest ono dozwolone. Oznacza to, że zakład przegrałeś.

Tyle konkretów. Jeżeli z którąś częścią się nie zgadzasz, czekam na kontrargumenty. Jeśli takich nie masz, zrealizuj przelew - przypominam, że mija już tydzień od dnia, w którym to zadeklarowałeś.

jacch:

>Dość juz mam twojego bełkotu!!!

>Krótko i zwięźle ///konkrety////PRZEPIS lub jesgo nr.!!!!!!

Jakiego konkretnie przepisu oczekujesz: mówiącego, że "jedna jezdnia plus jedna jezdnia równa się dwie jezdnie"? Takiego przepisu nie ma, wniosek ten wynika z prostej umiejętności liczenia. Jak miałem już okazję wspomnieć, może być na palcach.

Pytanie powtórzę: z którą częścią wywodu się nie zgadzasz, lub której nie rozumiesz?

Gość

(Konto usunięte)

I jeszcze pytanie na które nie potrafisz odpowiedzieć :

Zabrania się:

5) " wjeżdżania na pas między jezdniami"

Czy na pas który wskazałem kierowca może wjechać????

Dostrzegasz to pytanie ? Odpowiedz na nie i zamieść przepis z KD nt. pasów rozdzielających jezdnie jak mają wyglądać i z czego są zrobione skoro pas jezdni , który ja wskazałem, a pas ten jest niewątpliwie PASEM , z jakiś dziwnych względów ci nie odpowiada!!!!

KRÓTKA ODPOWIEDŹ TAK , LUB NIE !!! I PRZEPIS Z KODEKSU DROGOWEGO!!!! BEZ TWOJEGO KOMENTARZA.

Zapamiętaj sobie nic innego mnie nie interesuje tylko "suchy" przepis z kodeksu drogowego bez twojego komentarza.

Jeśli tego nie zrobisz , znaczy to ,że nie potrafisz udowodnić swoich racji i zakład przegrałeś!!!

jacch:

>I jeszcze pytanie na które nie potrafisz odpowiedzieć

Odpowiedzieć potrafię - uważam jednak, że nie ma to nic do rzeczy. Zakład dotyczył drogi przedstawionej na znanym ci rysunku, dyskusję ograniczmy więc do niego. Uzasadnienie zgodności wyprzedzania przez pojazd B z prawej widnieje wyżej. Wyjścia masz teraz aż trzy. Możesz przyznać, żeś zakład przegrał. Możesz póbować wykazać, że uzasadnienie to jest błędne. Możesz też udowodnić, żeś gówniarz, który łamie składane przez siebie deklaracje dla głupich stu złotych.

Póki co, wszelkie twe wpisy wskazują na realizację scenariusza trzeciego. Masz jeszcze szansę to zmienić.

Gość

(Konto usunięte)

To była pierwsz nieudana próba

-----------------------------------------------

Zabrania się:

Dostrzegasz to pytanie ? Odpowiedz na nie i zamieść przepis z KD nt. pasów rozdzielających jezdnie jak mają wyglądać i z czego są zrobione skoro pas jezdni , który ja wskazałem, a pas ten jest niewątpliwie PASEM , z jakiś dziwnych względów ci nie odpowiada!!!!

KRÓTKA ODPOWIEDŹ TAK , LUB NIE !!! I PRZEPIS Z KODEKSU DROGOWEGO!!!! BEZ TWOJEGO KOMENTARZA.

Zapamiętaj sobie nic innego mnie nie interesuje tylko "suchy" przepis z kodeksu drogowego bez twojego komentarza.

Jeśli tego nie zrobisz , znaczy to ,że nie potrafisz udowodnić swoich racji i zakład przegrałeś!!!

jacch:

Złotko: przypominam, że zakład dotyczył rysunku z 14 Sie 2006, 23:59. Zanim zaczniesz nowy temat, skończmy ten związany z zakładem.

>Zabrania się:

>5) " wjeżdżania na pas między jezdniami"

>

>Czy na pas który wskazałem kierowca może wjechać????

Na pas między jezdniami wjeżdżać nie można. Na omawianym rysunku pas ten zaznaczony jest na zielono.

Pytanie do ciebie, skoro trzeba ci pomóc: ile jezdni ma droga widoczna na twoim rysunku z 14 Sie 2006, 23:59?

Gość

(Konto usunięte)

To była druga nieudana próba

-------------------------------------------------

To była pierwsz nieudana próba

-----------------------------------------------

Zabrania się:

jacch:

>Czy na pas który wskazałem kierowca może wjechać????

Odpowiedź widnieje dwa wpisy wyżej. Masz jakieś problemy z czytaniem, czy też znów ci się coś zacięło?

Złotko, czy unikanie odpowiedzi na proste pytania ma sprawić, bym zapomniał o zakładzie?

Gość

(Konto usunięte)

Próba trzecia nieudana!!!!

Nie potrafisz swojego pier....nia uzasadnić przepisami!!!

Czekam na stówe

Sprawe uznaje za zamkniętą .

--------------------------------------------------------------------------

Gość

(Konto usunięte)

Sprawa następnaod 19.08 od godz. 7.00 czekam na odpowiedź .

-------------------------------------------------------------------------------------

7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:

1)

2)

3) na skrzyżowaniu...

art24.9:

Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscu, o którym mowa w ust. 7 pkt 3, pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia, pod warunkiem, że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym.

A na skrzyżowaniu można? No jak pojedziesz z prawej to chyba na część drogi dla ruchu przeciwnego nie wiedziesz?

jacch:

>Sprawe uznaje za zamkniętą .

Przykro mi, ale kwestia zakładu nie jest zamknięta. Będzie tak dopiero wtedy gdy wykażesz, że droga z poniższego rysunku nie jest drogą dwujezdniową; lub gdy udowodnisz błędność mego wpisu z 24 Sie 2006, 19:49.

Zacząć możesz od odpowiedzenia na proste pytanie: czy poniższy rysunek przedstawia drogę dwujezdniową? Wystarczy "tak" lub "nie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Pierwsza próba nieudana

----------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

1)

2)

3) na skrzyżowaniu...

art24.9:

Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscu, o którym mowa w ust. 7 pkt 3, pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia, pod warunkiem, że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym.

A na skrzyżowaniu można? No jak pojedziesz z prawej to chyba na część drogi dla ruchu przeciwnego nie wiedziesz?

odpowiedz | zgł

a jak wy ze soba chcecie rozstrzygnac zaklad !?

zawsze , z tego co wiem potrzebny jest strona niezaangazowana!?

lub fachowiec jaki!?

albo dajcie sobie po mordzie na zgode:-)

tylko nie za mocno bo bedzie jutro padac:-)

Gość

(Konto usunięte)

A przypuszczasz , zę z tym trolem się cokolwiwk da rozstrzygnąć?

Zauważ , że pytania na które naie zna odpowiedzi poprostu nie widzi :))

Z nim jest jak ze świnią naplujesz w ryj , to się rozglądnie i powie , że deszcz pada.

dupa , dupa

przepisy !?

a kto sie zna na przepisach

chyba te paniusie co jezdza na kangurka :-)

jezdze juz ze 20 lat , nie wiem czy bym zdal teraz egzamin na karte rowerowa !?

michal stabro:

>a jak wy ze soba chcecie rozstrzygnac zaklad !?

Bardzo prosto: licząc na to, że druga strona jest w stanie przeprowadzić racjonalną dyskusję, oraz uczciwie wypełni złożoną deklarację wpłaty w przypadku przegranej.

Wychodzi na to, żem naiwny był zakładając występowanie takich cech u jaccha. Założyłem się z człowiekiem, który w obliczu przegranej odmawia prowadzenia dyskusji, przemilczając przedstawiane argumenty. Z kimś, kto nie ma w sobie krzty honoru, dla kogo dotrzymanie złożonej obietnicy nie jest warte głupich paru złotych.

Określenie odpowiednie dla takiej osoby każdy dobrać może sobie sam.

Gość

(Konto usunięte)

Słuchaj :

Przedstawiłem sytuacje na rys. z którą ty się z nią nie zgodziłeś i chciałeś się założyć , więc to zrobiłem.

Żeby wygrać zakład musisz udowodnić mi ,że nie mam racji.

Nie wystarczy przedstawić swojąTeo-rie popartą domkami i trawniczkiem żeby wygrać , trzeba ją jeszcze poprzeć konkretami , czyli __ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI KODEKSU DROGOWEGO !__

A ponieważ masz kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego:

Scenka rodzajowa 4 ( teo i kumpel )

Kumpel : cze teo

teo: cze

K: wiesz ,że tabadaba da

t: niemożliwe , tak nie jest!

K:jak to nie? Mówie ci że tak właśnie jest!

T:Nie , nie tak jest , załóż się:)

K:dobra umowa stoi:)

T: no to teraz udowodnij że się nie mylisz

Czy według ciebie tak ten zakład ma wyglądać , bo jak narazie właśnie tak próbujesz zrobić.

-----------------------------------------------------------

Dostałeś trzy szanse czwartej nie ma i nie będzie!!!!

jak sami widzicie prawo mozna roznie interpretowac

w swietle nowych faktow itd itp........

inaczej po kiego licha byly by te gnidy przy rozprawach!?

jeszcze raz powtarzam dajcie sobie po mordzie:-)

bez znaczenia w jaki sposob , moze sie rozladuje napiecie

miedzy WAMI

jest chyba z milion VOLTOW

pa kochani

jacch:

>A przypuszczasz , zę z tym trolem się cokolwiwk da rozstrzygnąć?

Złotko, a może jednak spróbujesz? Zasady wprowadzimy proste: zadajemy po jednym pytaniu, na zmianę. Odpowiedzi obowiązkowe. Pytasz, ja odpowiadam, pytam, ty odpowiadasz - i tak dalej. To jak, podejmiesz wyzwanie?

Warunek: pytania muszą być wyraźnie postawione i szczegółowo sprecyzowane.

;-p

Gość

(Konto usunięte)

Pierwsza próba nieudana

1)

2)

3) na skrzyżowaniu...

art24.9:

Znowu nie potrafisz ????W Quiz-ie też nie można siędoprosić o odpowiedź.

Twoja postawa zaczyna się robić ochydna !

jacch::

>Napisałem wyraźnie dostałeś trzy szanse czwartej nie będzie!

Oznacza to, że uciekasz przed rozstrzygnięciem zakładu, odmawiając dyskusji? Cóż, potwierdza to kilka dotyczących ciebie opinii, sformułowanych już jakiś czas temu, przy okazji poprzednich naszych randek. Niezbyt, przyznam, pochlebnych.

Gość

(Konto usunięte)

Druga próba nie udana

-----------------------------------

Pierwsza próba nieudana

1)

2)

3) na skrzyżowaniu...

art24.9:

Znowu nie potrafisz ????W Quiz-ie też nie można siędoprosić o odpowiedź.

Twoja postawa zaczyna się robić ochydna !

Złotko, jeżeli zależy ci na jakiejś odpowiedzi, wystarczą dwie rzeczy:

- precyzyjnie zadane pytanie,

- zobowiązanie, że odpowiesz na pytanie zadane przeze mnie.

To naprawdę proste. Gdybyś był facetem, nie miałbyś problemu z zaakceptowaniem propozycji. Wolisz być drobnym gnojkiem, który olewa swoje zobowązania - droga wolna, możesz kontynuować dotychczasowe podejście.

Gość

(Konto usunięte)

Ostatnia szansa i pamiętaj więcej tego skomlenia nie chce słyszeć!

---------------------------------------------

Przedstawiłem na rys. sytuacje z którą ty się nie zgodziłeś .Chciałeś się założyć , więc to zrobiłem.

---------------------------------------------

Żeby wygrać zakład musisz udowodnić mi , że nie mam racji , bo na tym właśnie polega zakład.

Nie wystarczy przedstawić swoją Teo-rie popartą domkami i trawniczkiem żeby wygrać i innym ble ble, trzeba ją jeszcze poprzeć konkretami , czyli __ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI KODEKSU DROGOWEGO !__

PAMIĘTAJ ---PRZEPISY KODEKSU DROGOWEGO !!!!

Czas start !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.