Skocz do zawartości
IGNORED

Przepisy ruchu drog na drodze osiedlowej

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

jacch:

>Wyjaśnijmy wpierw jesdno potem przejdziemy do STÓWY którą tak pochopnie czujesz w kieszeni

Będzie nieco inaczej - do stówy przejdziemy teraz. Jeżeli rozstrzygnięcie zakładu uzależniać będziesz od jakichkolwiek niezwiązanych z nim kwestii, stawiając wymyślane przez siebie warunki, pozostanie mi jedynie uznać, żeś gówniarz. I to taki, dla którego własny honor nie jest wart nawet stu złotych.

Byłaby to przykra konkluzja. Oczywiście, nie musi okazać się prawdziwa: numer konta dostałeś. Jeżeli przed wpłaceniem pieniędzy powstrzymują cię jakiekolwiek wątpliwości, z przyjemnością je rozwieję.

Gość

(Konto usunięte)

Rozwiej więc wpierw te wątpliwości które powstały pierwsze !!!!!

Czy coś cię powstrzymuje ??Och...już wiem.....musisz się przyznać do błędu , który tak długo i namiętnie próbowałeś ukryć :)

saczek_XTRM:

>Jakiś AS z rękawa? 50/50 czy telefon do przyjaciela? ;))

Żaden as, żaden telefon. Dyskusja po prostu mnie znudziła, i powoli kończe mój w niej udział. Sądzę także, że jacch jest w stanie sam odpowiedzieć na swoje pytania, daję mu więc szansę samodzielnego pogłówkowania. W tej chwili ciekaw jestem jedynie, jak zachowa się w kwestii wygranego przeze mnie zakładu - spełni obietnicę wpłacenia przegranej kwoty, czy też uda, że nic właściwie nie zaszło? Ot, zagadka ;)

Gość

(Konto usunięte)

....Sądzę także, że jacch jest w stanie sam odpowiedzieć na swoje pytania....

Jqa tak , ale ty nie!!!!

Zapamiętaj błaźnie , jeśli nie odpowiesz to przy każdej nadażającej okazji będe się o to upominał!

jacch:

>Rozwiej więc wpierw te wątpliwości które powstały pierwsze !!!!

Och, dobrze już, tylko szybciutko. Umówić możemy się następująco: zadać możesz trzy pytania. Na każde udzielę ci odpowiedzi, może nawet z uzasadnieniem. Potem zakończymy sprawę zakładu: albo szybko uzasadnisz, że to ty miałeś rację, albo bez zwłoki wpłacisz, co mi się należy. Wszelkie dyskusje dotyczące twoich trzech pytań i moich na nie odpowiedzi odłożymy do czasu wpłynięcia wygranej na konto.

Pasuje? To raz-dwa: czego tym razem chciałbyś się dowiedzieć?

;-p

Gość

(Konto usunięte)

....no ciekawe ... za kład to zakład, nie ma że boli... ;))....

Tylko ,że ja mam "coś:") a on przypuszcza ,że ja mam "coś" :) i na to liczy , że rozgorzeje nowa dyskusja i zaćmi jego dotychczasowe dokonania:)

Gość

(Konto usunięte)

.....Och, dobrze już, tylko szybciutko. Umówić możemy się następująco: zadać możesz trzy pytania. Na każde udzielę ci odpowiedzi, może nawet z uzasadnieniem. ....

Z kim ty rozmawiasz chłopczyku , życie cie jeszcze pokory nie nauczyło ?

Po kolei po kolei !!

jacch:

>Z kim ty rozmawiasz chłopczyku

Obawiam się, że z nikim wartym poświęcanego mu czasu.

>Po kolei po kolei !!

Słucham więc: na jakie to pytania chciałbyś, żebym odpowiedział? Tylko raz-raz, bo niedługo odkładam komputer.

PANOWIE nie poznamy prawidłowej odpowiedzi.... Dlaczego? Bo żaden z Was nie przyzna się do błędu i będziemy uporczywie przez kolejny boży rok upatrywać wywodów jednego nad drugim. Musiała by być osoba 3-cia z odpowiednim zapleczem wiedzy i autorytetem żeby powiedziała RAZ NA ZAWSZE CO JAK I DLACZEGO!!

Gość

(Konto usunięte)

....z odpowiednim zapleczem wiedzy i autorytetem żeby powiedziała RAZ NA ZAWSZE CO JAK I DLACZEGO!!......

Kilka MB tekstu temu , a przypomne , że chodziło o wyprzedzanie z prawej poj. skręc w lewo ( na zwykłej drodze ), zadzwoniłem na/do drogówki po odpowedź i to samo proponowałem Teo . Jak myślisz dlaczego tego nie zrobił ?

OK - jak rozumiem, więcej pytań nie będzie. W sytuacji widocznej na rysunku wyprzedzanie z prawej nie jest zgodne z przepisami; reguluje to art. 24.3 PoRD. Art. 24.4 nie ma w tym przypadku zastosowania, Art. 24.5 informuje, że wyprzedzanie z lewej nie jest mozliwe, ale NIE oznacza bezwarunkowego zezwolenia na wyprzedzanie z prawej, a warunki okreslone w Art. 24.10 nie są spełnione.

Pytanie, czy "tak miało wyjść", czy też niezgodność z przepisami wyprzedzania z prawej wynika jedynie z niestaranności legislatora, zadań należy temu ostatniemu.

>Bo chce iść spać !

Przed umyciem ząbków nie zapomnij zalogować się do banku ;-p

Gość

(Konto usunięte)

czyli może skoncentrujmy się na odp. na pytanie:)

jak się ma zachować pojazd na rys. z 19 Sie 2006, 03:07.?

Podpowiem:))) według twojej teorii tych aut nie można wyprzedzić :))))

...Pytanie, czy "tak miało wyjść", czy też niezgodność z przepisami wyprzedzania z prawej wynika jedynie z niestaranności legislatora, zadań należy temu ostatniemu....

A może rozwiązanie jest prostsze ----OD POCZĄTKU SIĘ MYLIŁEŚ !!!!!

I karkołomne próby ocalenia dupy uczyniły z ciebie głupca niezdolnego do przyznania się do błędu!

To że ty nie jesteś w stanie czegoś zrozumieć nie zwalaj na czyjąś nieudolność w "konstruowaniu" przepisów !

Przeczytaj sobie co nawypisywałeś w obydwu wątkach i niech ci to da do MYŚLENIA!!!!!

Dobra, dobra. Choćbyś się zapluł, zakład przegrałeś. Pytanie teraz, czy zachowasz się jak mężczyzna, czy jak gówniarz? Nie każ publiczności czekać - wpłacisz przegraną, czy zaczniesz się ciskać, wyzywać mnie i stawiać kolejne warunki?

Fakt, że odpowiedzi nie rozumiesz, to już wyłącznie twój problem.

Gość

(Konto usunięte)

A teraz co do tej stówy:

Kodeks nigdzie nie precyzuje jaka droga jest jedno , a jaka dwu jezdniową , mówi tylko o pasie pomiędzy jezdniami.

Czy fragment jezdni ( wskazany czarnymi strzałkami ) ograniczony z dwóch stron linią ciągłą nie jest pasem ?????

Czy pas ten nie dzieli jezdni na dwie części ?

Gość

(Konto usunięte)

....Fakt, że odpowiedzi nie rozumiesz, to już wyłącznie twój problem.....

To musi być choroba to nie możliwe ,żę ktoś jest tak totalnym dupkiem.

Teraz se pomyśl ja ide spać , jutro jeszcze coś od siebie dodam :)

jacch:

>A teraz co do tej stówy

Brawo, w końcu ci się udało.

>Kodeks nigdzie nie precyzuje jaka droga jest jedno , a jaka dwu jezdniową

Kodeks nie precyzuje również, jaki pojazd jest dwu-, a jaki czterokołowym. Ustawodawca przyjął widocznie, że czytelnik potrafi liczyć, choćby i na palcach, i jest w stanie samodzielnie je rozróżnić ;)

Nam wystarczy, że ustawa PoRD rozróżnia drogi jedno- i dwujezdniowe. Jak widać, ich definicje nie są do tego potrzebne. W wolnej chwili zajrzyj do Art. 2, pkt. 3 i 4, przykładowo, lub poszukaj innych - pojęcia "droga dwujezdniowa" lub "droga jednojezdniowa" występują w wielu miejscach ustawy.

> mówi tylko o pasie pomiędzy jezdniami.

Owszem. To taki obszar między jedną, a drugą jezdnią.

>Czy fragment jezdni ( wskazany czarnymi strzałkami )

O jakich strzałkach mowa?

>Czy pas ten nie dzieli jezdni na dwie części ?

PoRD definiuje jezdnię jako "część drogi", a nie "zbiór części drogi, które mogą być rozłączne". Jezdnia nie ma więc części - jeżeli coś ją dzieli, to z jednej jezdni robią się dwie jezdnie. Podobnie, jak chodniki po obu stronach drogi nie są jednym chodnikiem, tylko podzielonym jezdnią bądź jezdniami, a dwa stojące obok siebie domy nie są "jednym domem, tylko z trawnikiem pośrodku" ;)

Jeszcze jakieś próby? ;-p

jacch 1:

>

Ach, te strzałki. Przykro mi, ale to nie jest "pas między jezdniami", tylko umieszczony na jezdni znak poziomy P-4 "linia podwójna ciągła". Na rysunku widnieje jedna jezdnia - więcej niż jednej "części drogi przeznacoznej dla ruchu pojazdów" na nim nie widzę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.