Skocz do zawartości
IGNORED

ELAC 8870 - wymiana głośników.

neozeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was,

Mam stare pudła ELAC 8870 (3-drożne, 4 Ohm) i nadszedł momenet, w którym to zmuszony jestem wymienić głośniki.

Moment ten nadszedł, ponieważ byłem mały i bardzo głupi, co przyczyniło się do tego, że za mocno podkręcałem wzmaka ONKYO, no i... puff! zepsułem. Teraz jestem już stary :P i postanowiłem te pudełka znów przywrócić do życia.

Teraz pojawiają się pewne problemy, a raczej tylko i wyłącznie jeden - kasa :P

Jestem w stanie przeznaczyć 300 - 350 zl na to wszystko.

Czego dokonałem do tej pory:

- przejrzałem allegro - jak nie urok to sraczka, albo rozmiar nie pasował, albo po prostu nie ma ciekawych ofert.

- okazało się, że jedyne na co mnie stać, i co jest dostępne w Polsce, to Dibeisi i Tonsil, co wiąże się z tym, iż rozważam pomiędzy tymi dwiema firmami.

Do zakupu mam 2x nisko, 2x srednio i 2x wysokotonowe głośniki. Nie jestem melomanem, ale jednak lubię się wsłuchać w muzykę i po prostu się nią rozkoszować.

I w tym momencie proszę Was o pomoc :)

Której firmy głośniki powinienem wybrać?

Dziękuję z góry za wszelkie rady!

Rozmiary:

20 cm

10 cm

6 cm

Niskie były już kiedyś wymieniane, a na co? Tutaj wolę się wstrzymać od odpowiedzi, by nie narobić sobie wstydu :P

Natomiast pod naklejką na średnich jest jakieś D&M - o ile dobrze odczytałem. Strasznie ciężko naklejka schodziła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.