Skocz do zawartości
IGNORED

Non-Oversamplig Balanced Output USB DAC

msfalcon

Rekomendowane odpowiedzi

->Zorro

Kartę zintegrowaną z płytą główną wyłącza się z poziomu BIOS'u.

Znalazłem coś do Foobara o ASIO i pominięciu Windy ale nie wiem czy działa i jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam pytanie do użytkowników karty czy widać ją jako nowy dysk z poziomu Windozy czy jest widoczna tylko jako karta?

Ukryta Zawartość

Koniecznie odradzam stosowanie pluginu do pominięcia miksera w Windowsie w wersji 1.2.2. Lepsza jest wersja 1.2.0

Naprawdę nie wiem jakie to wniosło poprawki, jedno natomiast wiem iż w obecnej wersji, którą pobrałem z tej właśnie strony, nie odczułem wzrostu jakości ! Sprawdzcie to. Dla przykładu mogę podać, że na tym pluginie działa tylko wyłączenie regulacj źródła (wave) natomiast jest wciąż regulacja gównego poziomu (Playback Control).

W 1.2.0 ten suwak jest też wyłączony co nie tylko sonicznie, ale i optycznie dowodzi, że mikser ten nie bierze udziału w "dostarczaniu" danych do karty dźwiękowej !

"Mam pytanie do użytkowników karty czy widać ją jako nowy dysk z poziomu Windozy czy jest widoczna tylko jako karta?"

W panelu sterowania w zakładce "Dzwięki i urządzenia audio" po podłączeniu USB DAC jako urządzenie domyslne zamiast

Nvidia nForce Audio (oczywiscie w przypadku mojego komputera) pojawia się "USB audio DAC"

Witam

@zorro

W moim przypadku jest dokładnie tak samo, pojawia się USB audio DAC.

Jest widziane wyłącznie jako urządzenie USB audio (nie pojawia się jako dysk)

Układ po zlutowaniu, podłączeniu zasilania, a następnie podpięcie pod USB w PC został rozpoznany

oraz zainstalowany - PC z Windows XP

Najwięcej problemów miałem z wlutowaniem generatora 12 Mhz

Pozdrawiam

Zybi_S

I jak brzmienie w stosunku do innej karty jaką dotąd miałeś ?

Kurcze, nikt z was nic nie pisze o brzmieniu.

Nie zmontowaliście ich, nie podoba wam to się, a może nie macie obecnie dobrego sprzetu do odsłuchu, czy jeszcze coś innego ?

Większość już obebrała je odebrała.

A ja czekam, pieniądze przelane i czekam...

Zerkos, spokojnie:), przesyłkę wkrótce otrzymasz. Widzę, że wpłata dotarła do mnie pod koniec ubiegłego tygodnia, jednak przez te kilka ostatnich dni nie miałem możliwości wysłać (wakacje i chwila odpoczynku mi się także należy:) ).

Jutro powysyłam wszystkie zaległe przesyłki i odpowiem na wszystkie zaległe maile.

Aha, faktycznie kilka przesyłek poszło bez jednego kondensatora - jutro go Wam doślę.

Co do wartości, to są one trochę zmienione, gdyż np. rezystory 20R powodowały zbyt duży spadek napięcia i zostały zamienione na 10R. Wartości na schemacie zostały już zaktualizowane.

Pozdr.

Nie chcecie powiedzieć jak to gra:(

Niech ktoś coś powie o brzmieniu !

Już się nie moge doczekać przesłki, a moje BG N, STD i OSCONY już mi mówią, że za długo się wygrzewają. ;-)

Do mine właśnie też. Dzięki.

Mam do was pytanie, mianowicie:

Czy w przyadku zastosowania generatora niezbedne jest dolutowanie rezystora R9 (1M) który jest zwykle między kwarcem ?

Witam

wg mnie Tak

Sygnał z generatora 12 Mhz wychodzi do R1G (100 ohm)

z R1G idzie do R9 (1M)

z R9 idzie na 13 nogę PCM2706...7

zbędne będą (przy montażu generatora) C15, C16, oraz Kwarc 12 Mhz

Pozdrawiam

Postanowiłem wziąść sie za składanie karty, jednak w moim mieście nigdzie nie moge dostać układu 74ACT86. Czy można tu bez żadnych przeciwskazań zastąpić go 74HC86 ?

Może ktoś z was ma jakiś jednen egzemplarz "na stanie" ?

Nie wiem co robić :-(

Rezystory- to raczej allegro , BGN - nieosiągalny w Polsce, ale zajrzyj do wątku : " Wspólne zamówienie u Petera" Wczoraj odpaliłem kartę, ruszyła od razu. Elementy takie jak w kicie na wyjście dałem BGN 4.7u ; rezystory zwykłe metalizowane 1%. Na razie gra i się wygrzewa. Wrażenie bardzo pozytywne, dynamika i zróźnicowanie plany i głębia, bas szybki, ale nie schodzi zbyt nisko, wokale super chyba dzięki BGN. Robiłem już jakieś porównania i tak SB live i Audigy- rozjechane , przestrzeń i średnica lepsza niż w moim samsungu hd 745 reszta porównywalna.

Witam

Rezystory Beyschlag kupisz tu:

Ukryta Zawartość

1% 1.5K/0.25W

1% 2.7K /0.6W

Firma jest z Wesołej pod Warszawą.

Są dokładne namiary: adres, telefon

Ukryta Zawartość

Ja w swojej dałem na wyściu 2x BG N 10uF.

Ryzystory Caddocki w I/V a do Biasu Vishay (te co Perer polecał)

Jakiś marnych plastikowych gniazd też nie będe lutował do płytki.

Chcę maksymalnie wycisnąć co potrafi ta karta...

Lutowanie juz mam za soba. Karta juz sie wygrzewa ale i tak na wstepie rozjezdza wszystkie zintegrowane karty i nawet SB X-Fi, bo takowa tez posiadam. Ogolnie w porownianiu ze slabszymi odrazu mozna zauwazyc roznice w przestrzeni, pozatym bas jest szybki i dobrze wspolgra z caloscia, srednica stonowana nie wychodzaca na pierwszy plan (sliczne wokale) a wysokie troszke z tylu ale dobrze wkonponowuja sie w calosc. Elementy wyjsciowe to rezystory Vishay i Beyschlag, kond. Nichicon Fine Gold 4.7 . Zmienie jeszcze kondzie na 47u i zobacze jaka bedzie roznica. Podziekowania dla MsFalcon - a za projekt i wysylke "kit-u" :) Pozdrawiam

pytanie mam jeszcze:

czy uszkodzony tranzystor sterujacy punktem pracy we wzm. ( BIAS ) moze powodowac przy wiekszej glosnosci powazne znieksztalcenia dzwieku

Zmontowałem dziś tą katrę, powiem krótko - moja karta to padaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Same najlepsze komponenty m.in. BlackGate N, BlackGate NX, Panasonic FA, Caddocki, staby LT1086-3.3, AN8008 itp...

I co ? Podłączam do kompa - XPek wykrywa, lecz "wykryto nierozpoznane urządzenie usb" - "błąd urządzenia".

Napiecia wszędzie dochodzą zgodne, brak zwarć, układy są letnie. Na smd nogi są też dobrze polutowane.

Jednym słowem - załamka.

Oczywiście ja robiłem bardziej trudne układy i chodzą, a tu...

Czy ktoś potrafi mi pomóc ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.