Skocz do zawartości
IGNORED

Kto się zna na naprawie CD Sony CDP

Atomek2

Rekomendowane odpowiedzi

13 Sie 2006, 16:48

A ja mam pytanie, bo nie chce zaczynać nowego wątku: kupiłem używany CDP 991, bo mówili tu że lepszy od dziejszych CA i pogra jeszcze z 15 lat. Chwilę pograł. Teraz przy przechodzeniu do końcowych utworów zaczyna mi coś rzęzić płytką, aż w końcu zatrzymuje i pisze "no disc".

Na się ktoś na tym, może sprężyny podporowe napędu się wyrobiłyi trzeba je naciągnąć ? Zanim to wyrzucę "://

Przesmaruj prowadnice, tryby smarem silikonowym, przedmuchaj laser, sprawdź czy nie ma jakiś luzów. Otwórz i obserwuj jak pracuje mechanizm, być może płyta przy krawędzi trochę za mocno lata i CDP gubi ścieżkę - może też silnik od obrotów ma luzy (albo tależyk jest brudny). Może gdzieś nagromadziły się i zaschnęly zabrudzenia.

Atomek

Tak jak napisal kolega powyzej, zabieg przeprowadzisz w 3 min jezeli bedziesz mial wszystko pod reka. Ja nawet dokonalem cudu kropelka oleju slonecznikowego - prowadnica oczywiscie. CD gra juz rok i nic sie nie dzieje.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.