Skocz do zawartości
IGNORED

Nikon 5400 a Nikon 8700

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>xajas

Kwestie glodowki i obiektywow mam juz rozpracowana !

Postanowilem nie robic - pelnej "Chrystusowej", 42-dniowej glodowki zupelnej,

a tylko tzw. "glodowke fazowa" : najpierw 22 dni na wodzie ( szklo - 18-200 VR ! :),

a po jakims czasie drugie tyle (nowe - 105/2.8 MACRO VR ! :)

Na tym koncze, bo troche zglodnialem i musze cos zjesc ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz dobre zdjecia korpusu i zarazem fajna stronke uzytkownikow Nikonow (ktora pewnie znasz) !

Dyskusja jest zaciekla (pomiedzy Nikonowcami !)

Inna ciekawa i pozyteczna stronka dla maniakalnego Nikonowca to :

www.kenrockwell.com

Maniakalny kolekcjoner roznych nickow i Nikonow

atopos

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 17 Sie 2006, 19:27

>opinii "se" sam mozesz poszukac jak masz ochote a ja wole zapytac kolegow - ma znaczenie i to duze"

być może, poprzez niedomówienie chcesz zachować pozory "dużego znaczenia" o którym wspominasz a wyjawić nie chcesz, lub poprostu nie wiesz co odpowiedzieć.

Zapytałem, bo zaciekawiła mnie sugestia o stażu na forum i oczekiwałem, że się czegoś dowiem, być może tego, co może nowy lub nie. I odpowiedzi nie otrzymałem mimo, że znaczenie jakieś jest. Czy odpowiesz, czy to Ty określasz to znaczenie?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

na tym forum jest mnostwo ludzi ktorzy znaja sie nie tylko na audio ale i na cyfrowej fotografii i do nich adresowany jest ten temat - jako forumowicz mlody stazem mozesz o tym nie wiedziec - proste?

a zwroty typu ze moge "se" poszukac sa przynajmniej niestosowne - nie po to zakladam watek zeby wyszukiwac w sieci - a moze po prostu przesledzilem wszystkie opinie w necie i chce poznac inne? nie pomyslales o tym?

mam zasade jak czegos nie wiem najpierw googlowac a potem przewertowac wyszukiwarke - takze teraz...

>>dbx

to ja ci powiem :)

jak juz zapewne zauwazyles, to forum jest inne niz wszystkie :) texty "se poszukaj" co TU co najmniej nie na miejscu

to forum sklada sie z grupy kolegow i czasami przyjaciol, przez wielu jest traktowane jak spotkanie towarzyskie.

czy ty bedac na imprezie jak ktos po raz kolejny z rzedu spyta ciebie o cos to mu powiesz :" se poszukaj"

a staz na forum ma zwiazek z tym ze nie wiesz jak TU jest i kto jest kim a zapewniam cie ze jezeli od 10 lat siedzisz na jakimkolwiek forum to NASZE jest inne :)

pozdrawiam

michal

no tak, czytając inny wątek, zajaśniało mi, że jest na rzeczy zachowanie niektórych uczestników forum pasujące do tego co otrzymałem w odpowiedzi udzielonej przez inną osobę niż pytana, cyt. wypowiedź jar1;

"2.(...) - to ochota pewnej liczby członków tego forum, którzy uważają, że to ONI powinni decydować co i kto powinien tu pisać. Chcą czuć się 'właścicielami' i być 'starymi' na tym forum z samej choćby racji, że byli tu od dawna. I chcą by ono funkcjonowało, jak ONI chcą a nie jak to dyktuje życie. Ponieważ już od dawna nie mają tu nic nowego do wniesienia, więc za wszelka cenę starają sie zwalczać innych, którzy stają sie bardziej popularni i aktywni."

i dokładnie tak odbieram brak odpowiedzi z jednej strony i odpowiedź nieproszoną z drugiej.

I jak Ci netboy nie podoba się zwrot se, to uznaj, że ogólnie przyjęte jest, że kiedy zwraca się do kogoś wprost, to pisze się Ci przez C. Kiedy tego nie czynisz, Twoje zachowanie nie różni sie niczym od tego, co innym / mnie/ wymawiasz.

Jeżeli czujecie się - netboy i discomaniak17 - na tym forum czymś wyróżnieni, to ogloscie to, by wiadome było w czym rzecz. Póki co, jesteście tylko uczestnikami tego forum, takimi jak każdy inny.

"I jak Ci netboy nie podoba się zwrot se..."

wiesz co? to ty mi sie nie podobasz :)

a co do "C" to zauwaz ze nie uzywam duzych liter, wlasne imie tez pisze z malej, jak ci sie nie podoba to "se" zaloz konto na forum jezyka polskiego

wali mnie co o mnie myslisz jakos nie narzekam na brak "kolegow" :D napisalem ci tylko czym TO forum rozni sie od innych i nie chodzilo mi o twoje "se" wyjete z kontekstu tylko o calosc twojej wypowiedzi nie licujacej z normami kolezenskimi na TYM forum.

zegnam

michal

>>> Discomaniac

ciężko doć ci jednoznaczą rekomendację kupić czy nie ...

po pierwsze do czego używasz aparatu???

imieniny u cioci, coś robisz extra czy robisz makro czy fotki ptaszków a może lubisz widoczki gór ...

Nie wiem za ile kupisz 8700 (nowy, używany)?

Popatrzyłem na bizrate.com i tu cena oscyluje koło 600$

Tyle samo trzeba dać za D50 z obiektywem a na allegro już od 2000zł

Nie brałeś bod uwagę lustrzanki?

ją też można używać jak "głupka" zanim się człowiek podszkoli ...

Ja bym wziął lustrzankę jednak na niej filmiku nie nagrasz ;) ...

My już od dłuższego czasu używamy 8800, kiedyś nawet załączyłem linka do fotek (jak chcesz to powtórzę).

Dotykałem 8700 będąc właścicilem 8800 - fajna hybryda główna róznica to VR (stabilizator obrazu), który prz dużych zbliżeniach się przydaje, choć myślę że jego efekt jest trochę przereklamowany. Także zoom w 8800 jest x10.

Jeżeli interesują cię tylko hybrydy daj znać to ci napiszę na co warto zwrócić uwagę ...

jaki masz budżet?

Pozdrawiam

netboy, 17 Sie 2006, 20:47

>wali mnie co o mnie myslisz jakos nie narzekam na brak "kolegow"

no to wal się razem z nimi..........faktycznie TO forum jest inne od innych, a może to tylko TY jesteś inny ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

dbx po prostu zachowales sie po chamsku - tyle i az tyle... i nie probuj "naukowo" uzasadniac swojego chamstwa (mowie o pierwszym wpisie w tym temacie) - sprobuj zachowac sie tak na kolezenskiej imprezie a wiecej Cie nie zaprosza...

======================================================

17 Sie 2006, 10:27

discomaniac71, 16 Sie 2006, 18:46

>Zastanawiam sie czy warto zamieniac 5400 na 8700..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

resztę sobie sam poszukaj

discomaniac71, 18 Sie 2006, 07:54

>dbx po prostu zachowales sie po chamsku - tyle i az tyle... i nie probuj "naukowo" uzasadniac

>swojego chamstwa (mowie o pierwszym wpisie w tym temacie) - sprobuj zachowac sie tak na kolezenskiej

>imprezie a wiecej Cie nie zaprosza...

wkleiłem pierwszy wpis.

są tam zamieszczone dwa linki do strony gdzie znajdują się opinie uzytkowników i opis do posiadanego przez Ciebie aparatu.

Jest też dopisana przeze mnie sugestia byś resztę, czyli / w moim domyśle opinie o Nikon 8700/ znalazł sam.

Jeżeli dalej uważasz, że wpis ten jest oznaką chamstwa, to nie dziwi mnie wpis Twojego "adwokata" że to forum jest inne od innych, gdzie swojego /Waszego/ chamstwa nie zauważacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Napisalem:

17 Sie 2006, 10:36

Strone znam doskonale. Nikona 5400 mam u siebie i zrobilem swietne zdjecia na wakacjach ale zawsze mozna lepiej... Mysle ze na te 500-600zl doplaty do 8700 byloby mnie stac. Zalezy mi na opiniach uzytkownikow.

I napisalem:

17 Sie 2006, 19:43

na tym forum jest mnostwo ludzi ktorzy znaja sie nie tylko na audio ale i na cyfrowej fotografii i do nich adresowany jest ten temat - jako forumowicz mlody stazem mozesz o tym nie wiedziec - proste?

a zwroty typu ze moge "se" poszukac sa przynajmniej niestosowne - nie po to zakladam watek zeby wyszukiwac w sieci - a moze po prostu przesledzilem wszystkie opinie w necie i chce poznac inne? nie pomyslales o tym?

mam zasade jak czegos nie wiem najpierw googlowac a potem przewertowac wyszukiwarke - takze teraz..

Czy Ty nie rozumiesz ze chcialem poznac opinie kolegow z TEGO forum?

discomaniac71, 18 Sie 2006, 08:57

>Napisalem:

>Czy Ty nie rozumiesz ze chcialem poznac opinie kolegow z TEGO forum?"

OK.

sugeruję byś przeczytał wszystkie wpisy tego wątku i wskazał, gdzie pojawiła się opinia o wzmiankowanym aparacie od użytkownika TEGO FORUM ?

To po pierwsze.

Po drugie , kiedy będziesz czytał wpisy , zwróć uwagę , czy zwrot "se" pojawł się również we wpisach innych użytkowników TEGO FORUM.

Po trzecie , zanim zwrócisz mi uwagę lub zarzucisz chamstwo , zastanów się czy będzie w tym odrobina racji.

Na koniec dodam, że to TY czegoś nie rozumiesz.

Z nie nikonowych nasówają mi się następujące typy:

OLYMPUS SP500 - 1000-1300zł

CANON s3 - 1700-1900zł

SONY DSC H5 - 1700-1900zł

KODAK P850 - 1200-1300zł (trochę niedoceniany ale miałem go w rękach i jest całkiem całkiem)

PANASONIC FZ30 - 1800-2000zł

może jestem jednak monotematyczny ale ja bym dołożył i kupił D50 jeżeli lubisz nikona - nie ma się czego bać - przecież ma opcję "automat" i wtedy chodzi jak głupek. Lustrzanka da ci możliwość rozwoju - kiedyś dokupisz sobie jakieś nowe szkło i będziesz miał frajdę.

A tak to przewiduję, że za następny rok (jeśli focenie cię kręci jak audio ;) ) znów będziesz wymieniał aparat :)

>discomaniac71

Eee tam ! Przesadzasz !

Popatrz krytycznie na te kobiety i spojrz raz jeszcze, na - D80 !

No ktora niby, ma taki piekny korpus, taka funkcjonalnosc i takie piekne "D" (w nazwie) ?!

Kobiety to nie wszystko ! Ja tam bym Ci radzil zostac "bi-sexem" (kobieta + lustrzanka) ! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.