Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór plazmy Samsung do odbioru kablówki

Papamek

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do Szanownych Forumowiczów o pomoc we wstępnym wyborze modelu plazmy.

Chcę spokojnie kupić PDP, która ma służyć jako telewizor. Kablówka Aster. Kanapa w odległości ok.3,5m. Cała boczna ściana pokoju to okno, bezpośrednie nasłonecznienie tylko w godzinach przedpołudniowych, potem widno, ale w oknach są cienkie jasne zasłony. Oprócz TV oglądane będą bajki DVD/VHS oraz romantyczne komedie ;) Mój obecny odtwarzacz to wysłużony Pioneer DV-535.

Mojej żonie bardzo podobały się z wyglądu modele Samsunga. Gdy wybiorę taką plazmę i powieszę ją na ścianie, to będę miał miejsce na drugi stolik audio, bo gramofon ma niewygodnie :)

W przypadku elektroniki i sprzętu TV nie jestem zwolennikiem wydawania dużej kwoty na funkcje, których nie będę wykorzystywał i które są "na wyrost". Strasznie szybko wchodzą kolejne modele i generacje. Dlatego zastanawiam się, czy nie wystarczy kupić plazmy z mniejszą rozdzielczością, bo takie będą źródła sygnału. Poniżej jest link do różnych modeli w jednym ze sklepów internetowych, który umieszczam jako modele potencjalnie dostępne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zupełnie dezorientuje mnie sposób oznaczania poszczególnych modeli, serie cyfr i literek niewiele mi mówią. Skupiając się na modelach Samsunga rozważam: PS-42C7H, PS-42C7S, PS-42E7S, PS-42D51S, najbardziej "oszczędnościowo" PS-42V6S.

Kwota, jak chciałbym wydać nie przekracza 6000PLN, a oszczędności mile widziane :)

Będę wdzięczny za uwagi i propozycje doświadczonych kinodomowników :)

Pozdrawiam

Papamek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

Jeśli do 6000 zł - to sięgaj po plazmy LG PC1R / nagroda Eisa/ lub 42 px 5./ obydwa modele o rozdzielczości 1024 - czego brak w Twoich ofertach/

Jeśli szukasz dobrego obrazu w rozsądnej cenie - to tylko Panasonic 42 PV 60

Jesli chcesz poszleć - to Pioneer Lub Loewe

Te ostatnie modele mają powłoke antyrefleksyjną co o 30% eliminuje odblaski.

Co do Samsunga - to nie błyszczał w nowych modelach.

Ale jak zawsze decyzja należy do Ciebie.

Dzięki locoloco

O Panasonic myślałem również, nawet w pierwszej kolejności. O Samsungu usłyszałem sporo dobrego i same zachęty. Czym różni się Panasonic PV60 od PA60? Co sądzisz o mniejszym modelu (37")?

Pozdr

Papamek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.